Barcelona, get ready!

Na 1.400km hebben we eindelijk Barcelona bereikt. Halverwege maakten we – mama, Etienne, Pebbles en ik – een tussenstop in Clermont-Ferrand (Centraal-Frankrijk). Het was hier koud en nat, maar dat maakte de goesting om eindelijk op de eindbestemming aan te komen alleen maar groter! Op hetzelfde moment was het daar immers 26°C met zon.

Vanaf 1 september trek ik in bij Cristina, mijn gastmoeder, maar tot dan is het nog puur vakantie: Barcelona verder verkennen zoals echte toeristen. Mama en ik hebben natuurlijk al een heel wat dingen gezien en gedaan de vorige keer dat ze mij hier kwam afzetten, maar er is oneindig veel te doen in deze stad. Trouwens, het is zeker geen straf om nog een keer naar Park Guëll te gaan, of naar de Sagrada Familia, Port Olimpic, Barri Gottic of één van de andere must sees in Barça. Als je meer wil weten over Barcelona, ga dan gewoon even piepen op Wikipedia of op de toeristische website van de stad zelf. Hier las ik ook een leuke samenvatting van een meisje dat naar Barcelona is geweest:

Things I’ve Learned in Barcelona

1) Babies can have moustaches. Every baby in Barcelona looks like Pubert from the Addams Family.
2) Gaudi is their god. They literally don’t care about anything else.
3) People really love naps. I knew about ciestas, but damn if they don’t get annoying. Go to work!
4) There are a lot of old people. Barcelona seems to be home to the living dead.
5) They really will pick-pocket anyone. I saw someone run off with a stolen baguette.

Zelf was ik de enige van de klas – tijdens mijn maand taalstage in Barcelona twee jaar geleden – die geen enkele keer bestolen was. Camera gepikt, geld uit de hand gegrist… Wat ik allemaal gehoord heb! Ik wil niet te luid juichen, maar ik hoop dat ik deze keer ook met al mijn bezittingen weer naar huis kan.

Eén van de komende dagen zal ik me ook moeten aanmelden op de UB. Ben benieuwd hoe ‘spaans’ het naar school gaan hier gaat zijn en hoeveel het zal verschillen met thuis. Het lijkt me nog steeds raar om hier naar school te gaan, lessen te volgen en examens af te leggen. Ik versprak me ook vaak als ik het had over op Erasmus gaan; ik zei namelijk altijd ‘wanneer ik op vakantie ga’… Jah, tot de lessen echt beginnen, zal ik waarschijnlijk in vakantiestemming blijven. Bovendien is het moeilijk om niet aan vakantie te denken wanneer het strand zich op 2 metrohaltes van de campus bevindt.

Wat kan ik jullie voorlopig al vertellen over mijn nieuw gastinstituut? Het is opgericht in 1450 door Alfonso V van Aragon en met de jaren uitgegroeid tot één van de 150 beste scholen van het hoger onderwijs in de wereld. Het was de eerste universiteit van Spanje (en de enige in heel Cataluña totdat in 1971 de Universitat Politècnica de Barcelona werd opgericht) en wordt nog steeds beschouwd als de beste van het land. Dit zeg ik niet om op te scheppen. Als ik wel wilde opscheppen zou ik zeggen dat volgens de URAP (University Ranking by Academic Performance) de UB zelfs de 83e is in de wereld. Maar dat deed ik niet. Ik heb het gewoon net speciaal voor jullie opgezocht. Zo ontdekte ik ook dat de UB meer dan 90.000 studenten telt, terwijl er in totaal op de UA vorig jaar slechts 12.000 studenten ingeschreven waren (volgend jaar verwacht men er een totaal van +-15.000). Zou ik daar iets van merken? Laat ons hopen niet in negatieve zin dan. Zowel in de UB als in de UA bedoel ik dan.

Andere dingen die op mijn to-do-lijstje staan, zijn het aanvragen van een Spaans gsmnummer, het opzoeken van Esther (vorige gastmoeder) en Albert. De laatste is een ex-student Geneeskunde die in mijn klas in Londen zat en een inwoner van Barcelona is. Toen ik daar twee weken later zelf ook een maand naartoe ging om mijn eerste Spaans te leren, heeft hij me onder andere enkele plekjes getoond die enkel locals kennen. In ruil heb ik hem gedurende een half uurtje ‘toerist in eigen stad’ laten voelen door hem mee te nemen naar de fonteinenshow van de Font Magica. Dat had hij grappig/vreemd genoeg nog nooit gezien. Dat doet me afvragen hoeveel Mechelaars nog nooit de Sint-Romboutstoren hebben beklommen of een boottochtje op de Dijle hebben gedaan. Misschien is het dus toch niet zo vreemd.

Als laatste wil ik nog even melden dat reacties zeer welkom zijn en dat ik jullie persoonlijk zal antwoorden (je moet immers je e-mailadres invullen!). Je kan je ook subscriben/abonneren op mijn blog zodat je hier niet onnodig op bezoek moet komen, want het voordeel van abonneren is dat je een mail krijgt zodra er enige activiteit is, m.a.w. telkens wanneer ik iets nieuws post (een blogbericht, een foto,…).

Dan rest mij niets meer behalve de middelbare schoolstudenten alvast een goed schooljaar toe te wensen, de andere studenten nog veel succes met de herexamens (als ze die hebben en dan zouden ze niet hier mijn blog moeten lezen, maar moeten studeren!) en tegen de rest zeg ik ¡hasta la proxima!

//

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.