London: Be a b*tch in Greenwich

Ten Zuid-Oosten van Londen ligt één van mijn nieuwe favoriete plekken in Engeland: Greenwich! Het goede weer kan er iets mee te maken hebben gehad, maar de sfeer is er gewoon super. De DLR (Dockland Light Railway) brengt je via Canary Wharf zo aan de andere kant van de Thames – een heel ander Londen dat je te zien krijgt! De rit ernaartoe is bovengronds en is op zich al de moeite. In Greenwich zou ik mezelf nog wel kunnen zien wonen.

DLR Greenwich londen

Greenwich ligt precies aan de andere kant van de Thames, waardoor je een mooi uitzicht hebt op de Londense skyline, maar dan een keer gezien van een andere kant dan Southwark, waar iedereen zijn skyline-foto neemt. Let’s be original!
Tegenwoordig kom je overal in Londen wel een Jamie’s Italian tegen. Ik ben een enorme liefhebber van Italiaans eten en heb de echte Italiaanse keuken al vaak mogen proeven in Toscane bijvoorbeeld. Ik denk dat ik dus recht van spreken heb als ik vind dat Jamie Oliver een geweldig recept heeft voor tagliatelle al tartufo. Voor slechts €11 is een pasta bij een kok, die makkelijk een Michelin-ster zou kunnen krijgen (als hij tenminste chef-kok zou zijn), niet eens zo duur. Tel daarbij nog eens dat je je in (een district van) Londen bevindt en het is al helemaal om van achterover te vallen. Zelfs mijn voorgerecht – de aanrader van de dag, zolang de voorraad strekt – was toppie! De bruschetta die ik besteld had, was niet wat ik verwachtte – het was met bonen en dat lust ik niet – maar het was zooo lekker! Het personeel was echter wel een beetje opdringerig. Verder is Jamie Oliver een absolute aanrader. Zeg dat ik het gezegd heb!

Jamie's Italian in Greenwich

 Er is niet alleen goed eten. De naam zegt het zelf al: Greenwich is heel erg green. Overal zijn er bomen, perkjes en parken… om nog niet te beginnen over Greenwich Park! Volgens mij is bestaat het grootste deel van Greenwich uit Greenwich Park. Ik heb er maar een heel klein deeltje van gezien, namelijk de heuvel waar The Royal Observatory zich bevindt. Daar kan je ook een foto maken met de Greenwich Mean Time line – tenminste als je het ervoor over hebt om een half uur in de rij te staan…
Op een mooie zaterdag, zoals toen ik er was, moet je je een weg naar boven wringen. Niet iedereen loopt even snel naar boven, maar het duurde me toch even te lang. Toen ook een vriendelijk tikje op de schouder en een “Excuse me, please” niet de gewenste reactie uitlokten, kwam de bitch naar boven die zich dan maar een weg naar boven werkte. En naar beneden. Mensen, als je om de vijf stappen een foto wil maken, ga dan alsjeblieft niet in de weg staan van de mensen die erlangs moeten!
In ieder geval, Greenwich Park is de perfecte plek voor te chillen, te picknicken, te frisbeeën, te zonnen, te lezen enzovoort. Wees niet bang dat je geen plek vindt. De dag dat dat het geval is, is de dag waarop Kerstmis en Pasen op dezelfde dag vallen.

royal observatory greenwich

Maak een foto met een been aan elke kant van de GMT-lijn

Maak een foto met een been aan elke kant van de GMT-lijn

greenwich park

In Greenwich kan je dus perfect een dag doorbrengen zonder je te vervelen. Tussendoor kan je pauzeren in één van de vele koffiebars en tearooms. Tijdens het rondwandelen kom je vast veel speciale winkels tegen met kleren die je in België nu eenmaal niet snel vindt, met snuisterijen en originele kaarten die als geschenk kunnen dienen voor allerlei gelegenheden, kortom met alles wat je je maar kan bedenken.

Ben jij één van de vele Belgen die ervoor gezorgd hebben dat ons land in de Londense top 10 van hoogste aantal bezoekers per land staat? Heb je dan al eens aan Greenwich gedacht? Vertel me over je ervaringen of laat me weten of je nu zin hebt te vertrekken!

2 reacties op ‘London: Be a b*tch in Greenwich

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.