Opkomende buurten in Londen

In de paasvakantie trok ik elf dagen met mijn rugzak door Ierland en Groot-Brittannië. Enkele weken geleden vertelde ik jullie al over het plekje dat Greenwich reeds veroverde in mijn hart. Wel, nu blijkt dat ik nog wel meer buurten in Londen een plekje kan geven.

Bron: TNT Magazine

Soho

Waar begint een gebied op en waar eindigt het? Meestal gebeurt een afbakening om historische redenen, maar bij Soho zou het wel eens kunnen zijn om het soort volk dat er rondloopt: dat zijn voornamelijk de hipsters en alternatievelingen (al probeer ik niet te veel in vakjes te denken natuurlijk). Soho bevind zich in de driehoek van de volgende metrostations: Oxford Circus, Piccadilly Circus en Tottenham Court Road. Hipster of niet, de sfeer zit zat er drie jaar al geleden goed en nu nog steeds.

 

Soho in London staat bekend om seksshops, glazen straatjes en cabarets. Dat was het eerste wat ik hier drie jaar geleden ontdekte. Ik was net 18 en kon maar niet begrijpen waarom iedereen er zo wild van was. Waarom raadde iedereen me Soho aan? Nu ik 21 ben en me wat meer bezig houdt met “waar” ik naartoe ga – zeker als ik alleen reis – kwam ik enkele artikels en reisprogramma’s tegen waarin men toont dat Soho er op enkele jaren tijd enorm op vooruit is gegaan. Nu heeft het een heleboel elementen die me enorm aanspreken: koffie bars, unieke winkeltjes, toffe restaurantjes…

Joe & The Juice

Ik besloot Soho nog een kans te geven en kreeg er geen spijt van. Het is zo leuk om er een namiddag rond te lopen, winkels en mensen te kijken, nieuwe dingen te ontdekken… Het beste was absoluut Joe & The Juice. Ik ben hier verliefd geworden op de Iron Man. Tenminste, toen ik hem eindelijk kreeg, want ze waren me vergeten.

Iron Man is de allereerste lekkere juice die ik ooit gedronken heb. De sapjes die je kan kopen in de Boqueria in Barcelona komen niet eens in de buurt! Kiwi, aardbei en appels zijn de ingrediënten. Het is eigenlijk best duur voor wat het is. Maar ik kreeg een grote beker voor de prijs van een kleine omdat ik zo lang moest wachten. Mij zal je niet horen klagen!

Ben jij al eens in Soho geweest? Wat vond jij er van?

Camden Lock

Camden Town

Heb jij al eens van deze plek gehoord? Het verbaast me nog steeds hoe weinig mensen me kunnen vertellen dat ze, als ze al eens van Camden gehoord hebben, er dan ook al effectief eens geweest zijn of op z’n minst weten wat er zo speciaal aan is. Ik ga je dat vertellen, op voorwaarde dat je er ook eens naartoe gaat de volgende keer dat je op de ferry of in de Eurostar stapt naar Londen. Deal?

Camden Town Londen

Camden Town is een stad op zich. Het is alsof je in het industrieel Londen van de 19de eeuw belandt. Het wemelt er van de Britten. Ja, duh! Logisch toch? Inderdaad, maar denk er even aan hoe toeristisch Londen wel is en hoeveel culturen er bij elkaar wonen. Ik denk dat Camden een van de plaatsen is waar je alle nationaliteiten door elkaar ziet lopen en toch maar héél weinig toeristen kan herkennen. Dresscode? Extravagant. Camden Town staat bekend om zijn alternatievelingen. De meeste kledingwinkels verkopen stukken die je zelden ergens anders vindt. You can’t find it there, you can’t find it anywhere. Dat zeg ik ervan.

Shops in Camden Town Londen

Camden Lock Londen

Punk, gothic, oplichtende 3D-shirts… Maar ook de allernieuwste trends kan je hier vinden. Camden Town heeft een hoofdstraat waarlangs je niet alleen gewone winkels vindt, maar ook vele markten. Wanneer je de eerste markt die je tegenkomt binnenloopt, lijkt al het straatlawaai onmiddellijk te verdwijnen. Heel speciaal. De verkopers zijn heel behulpzaam en slechts enkelen zijn opdringerig. Het is zeker een goed idee om prijzen te vergelijken, want hoe meer je in een markt doordringt, hoe minder volk je ziet en hoe goedkoper de prijzen worden. Afdingen mag ook. Meestal kan je toch een paar pond van de prijs van een T-shirt afkrijgen.

Camden Market Londen

Als je naar Camden Town gaat, voel je je onmiddellijk omvergeblazen. Bekomen doe je op de etensmarkt aan de andere kant van de rivier. De eetstalletjes bieden gerechtjes aan van elk continent ter wereld. Je moet gewoon daar je lunch halen als je gaat shoppen in Camden.

 

Camden Town is extravagant, maar de Britten houden ervan. Zelfs enkele celebrities zijn er gaan wonen omdat ze de sfeer er zo leuk vinden… maar waarschijnlijk ook omdat ze er makkelijker in de massa kunnen opgaan zonder herkend te worden. Emma Thompson, Jude Law en Stefen Fry wonen er bijvoorbeeld. Andere sterren die er een woning (zouden) hebben, zijn bijvoorbeeld Chris Evans, Kate Moss, Britney Spears, Gavin Rossdale e.a.

Als je nieuwsgierigheid nog steeds niet geprikkeld is, dan weet ik het ook niet meer… Ben je nooit eerder in Camden Town geweest, dan raad ik je alvast aan er niet meer dan een halve dag te spenderen. Je hoofd zal ontploffen! Hou ook wat geld over om hier te spenderen. Je hebt geen idéé welke leuke dingen je hier allemaal gaat tegenkomen die ze bij ons gewoon niet hebben! En dan heb ik het niet alleen over kleding. Hup, ga maar gewoon eens kijken en laat me weten hoe het geweest is!

Mijn conclusie: I need to go back! Ik heb zeker van Camden Town nog lang niet alles gezien en de groei en bloei van Soho is niet iets dat ik wil missen. 

Wat vind jij van Soho en Camden Town? Zijn er nog andere buurten in Londen die ook de moeite zijn?

3 reacties op ‘Opkomende buurten in Londen

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.