Up-to-date

Het is zomervakantie! Je gaat misschien nu meteen al op reis, maar sommigen moeten nog even wachten (zoals ik). Hoe vul je de tijd tot de het vertrekmoment daar is? Door andere blogs en websites te lezen die over reizen gaan! Dat doe ik toch vaak. Hier zijn enkele links die misschien interessant zouden kunnen zijn voor jou om de tijd te doden voor je eindelijk in het vliegtuig/de trein/de auto mag stappen om de tocht naar je reisbestemming in te zetten.

Travel

Wat mag je wel en niet meenemen in je handbagage? – Je denkt dat je het weet, maar soms twijfel je. Vloeistoffen mogen niet. Maar is tandpasta nu een vloeistof of niet?

Nieuwe adresjes in Mechelen – Dit artikel stond enkele weken geleden in De Standaard. Aangezien ik nog geen tijd heb gehad om deze plekjes uit te proberen (behalve Bar Marie, een beetje duur naar mijn smaak) staan er hier enkele zaken tussen die ik al langer op mijn to do list staan (zoals Il Cardinale, M-eet M-eat en L’artista).

Je eerste keer alleen reizen, hoe doe je dat? – Dit artikel is redelijk waarheidsgetrouw. Vanaf dat ik alleen begon te reizen, hield ik me helemaal niet aan een schema, maar noteerde ik de zaken die ik zeker niet wilde missen in een boekje zonder op voorhand te kiezen wanneer ik wat zou doen. Verder heeft Explorista toch wel gelijk. Als je een keer naar het buitenland wilt op je eentje, ga dan naar een land waarvan je (min of meer) de taal spreekt, zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland of zelfs Spanje en Italië. Dan voel je je al snel meer op je gemak!

Top 10 natuurwonderen in de wereld: foto’s – Ik ben niet zo’n natuurmens, maar eerder een stadsmeisje. Dat wil niet zeggen dat ik een mooi uitzicht niet kan appreciëren! Enkele jaren geleden bracht ik al een bezoek aan Bryce Canyon in Utah en de Plitvice Meren in Kroatië stonden al langer heel hoog op mijn dream destinations lijst. Verder spreken ook Salar de Uyuni in Bolivië en Pamukkale in Turkije me heel erg aan!

Foto’s waar je hoogtevrees van krijgt – Voor de durvers! De zesde en negende foto zijn plaatsen waar ik al vaker foto’s van heb gezien en stonden al in mijn geheugen gegrift. Zou jij durven?

10 tips om je koffer slimmer in te pakken – Ik denk telkens dat ik alle trucjes al ken (hoewel ik enkel die trucjes toepas die voor mij nuttig zijn), maar toch blijf ik nieuwe dingen ontdekken, of herinner ik me dingen die ik al vergeten was.

Cool Kopenhagen: 7 x zien en doen – Deze link lijkt random, maar ik heb altijd al eens naar Kopenhagen willen gaan!

Koffiefestivals – O, ja! Ze bestaan! Mijn tong ging bijna letterlijk uit mijn mond hangen. I wanna go!

Urlaub in Berlijn: 10 gratis dingen om te doen – Ik weet helemaal niets over reizen in Duitsland, maar aangezien ik graag alle hoofdsteden in Europa wil bezoeken, zal ik ooit wel eens in Berlijn terecht komen. Wie kan mij vertellen welke van deze 10 activiteiten de moeite zijn?

Alleen op reis: 6 landen voor solo reizigers – Ik ben van mening dat je best eerst alleen reist naar een plek die je al kent, of een land waar je al eens geweest bent en waar je op z’n minst de taal van spreekt of kan begrijpen. De eerste stap blijft immers de moeilijkste, dus kan je je best zo comfortabel mogelijk voelen. Een perfect land om een keer alleen naar toe te gaan, blijft voor mij Spanje – niet omdat ik er op Erasmus geweest ben, maar omdat ze toeristen er gewend zijn en er daarom rekening mee houden. Ben je klaar voor wat anders? Ga dan pas naar de landen die in dit artikel vermeld worden.

De 10 grootste attractieparken voor ‘adrenaline’ vakanties – Geen strandvakanties of stadswandelingen voor jou? De helft van deze attractieparken hebben geen geheimen meer voor mij. Nu ik het park op Coney Island gezien heb, wil ik daar zeker ook eens naartoe! Het ziet er echt old school uit!

//

Heb jij nog interessante dingen gelezen? Dan mag je ze altijd naar me doormailen op claudiagoesabroad@hotmail.com 

Wat denk jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s