Getest: 8 travel apps (II)

Enkele maanden geleden deelde ik al 10 nuttige travel apps met jullie. Nu de zomervakantie effectief in volle gang is, zijn hier nog wat travel apps die op de een of andere manier handig kunnen blijken op reis. Laat me weten of jij ze gebruikt of graag zou uitproberen! Net als de vorige keer zijn alle apps gratis en gebruiksvriendelijk (tenzij anders vermeld). Enjoy!

Travel Apps

Google Translate: Eerlijk gezegd is de app niet zo goed als de website en valt hij vaak tegen, maar aangezien veel vertaalapps tegenwoordig betalend zijn, gebruik ik meestal deze. Handig voor instant-vertalingen in tientallen talen en daarom ook handig op reis. Je kan de woorden ook inspreken als je te lui bent om ze te tippen.

Duolingo: Maak ergens een spelletje van en leren gaat een stuk vlotter. Met Duolingo kan je op een leuke manier een nieuwe taal leren, onderhouden en/of verbeteren. Je traint niet alleen woordenschat, maar ook werkwoorden en zinsconstructies en dat niet alleen passief (geheugen), maar ook actief (spreken, luisteren en schrijven). De app onthoudt met welke woorden je moeilijkheden hebt en hoe minder fouten je maakt, hoe meer punten je verdient. Het wordt nog leuker omdat je ‘tegen je vrienden een taal kan leren’. Hoe beter je de taal leert, hoe hoger je in de ranking komt te staan. Voor mij werkt zoiets ongelofelijk motiverend!

Travel Apps

TripAdvisor: Je vraagt je af waar je vanavond eens zal gaan eten? Deze app geeft je het antwoord. Op basis van de commentaar op, ervaring met en punten voor restaurants, maar ook hotels, bezienswaardigheden en nog veel meer van honderdduizenden mensen over heel de wereld, vind je op deze app alle info die je nodig hebt. De scores zijn dus ook iets om rekening mee te houden.

FourSquare: Met deze app check je in op de locatie waar je je op dat moment bevindt. De applicatie brengt het competitieve kantje in mij naar boven; je krijgt namelijk punten als je nieuwe locaties bezoekt (waar je vrienden al dan niet eerder geweest zijn) en je krijgt er nog meer als je dat in het buitenland doet. Boodschap: ontdek de wereld! Daarnaast heeft de app ook een nuttig kantje: hoe meer je incheckt, hoe beter de app jouw gewoontes en interesses leert kennen. Deze kennis gaat de app dan gebruiken om je interessante gelegenheden in de buurt te laten zien. Hou je net als ik van koffie? Ga je veel naar koffiebars? Foursquare laat je zien waar in de buurt er één is, waar ook ter wereld. Bovendien kan je ook de commentaren van vorige bezoekers checken als je niet weet welke koffie je daar dan precies moet bestellen. (Soms zijn er speciale deals bij het inchecken: zo kreeg ik al een gratis cocktail bij mijn lunch, en een gratis brownie bij de koffie)

Travel Apps

Kaarten, Metro/Bus: De app Kaarten van Apple is onmisbaar voor mij, aangezien ik de neiging heb om vaak verloren te lopen. Op iPhone 4 is deze app niet zo goed ontwikkeld als op iPhone 5 heb ik gemerkt. In ieder geval, iedereen zou één of andere soort GPS-app op zijn/haar smartphone moeten hebben. Je weet maar nooit wanneer het eens van pas komt. Zulke apps bestaan ook voor openbaar vervoer (vb. Urbanstep). In een blogbericht over mijn verblijf op Erasmus vertelde ik hoe zo’n app mijn avond redde.

Weather/Drash: Ik ben geobsedeerd door het weer. Op mijn smartphone volg ik het weer van 15 verschillende steden over de hele wereld. Antwerpen, Barcelona, Parijs, Londen, San Pedro, New York, Miami, Kaapstad en Sydney hebben een vaste plek in deze lijst. Omdat ik me niet elke dag herinner om naar het weerbericht te kijken, check ik het weer continu op mijn gsm. Zowel voor, tijdens als na je reis is het interessant om het weer te volgen van de plaats waar je naartoe gaat of bent. Je wil immers weten of je een regenjas of topje en short moet aandoen, niet waar? Een app als Drash houdt zich dan weer specifiek bezig met het exact weergeven van de procent kans op neerslag 30, 60, 75, 90, 105 en 120min. op voorhand, op de plaats waar jij je op dat moment bevindt. Toegegeven, de laatste tijd heb ik wat problemen met deze app. Hij blijft maar laden, zonder resultaat.

Ken jij nog nuttige travel apps die ik zou moeten uitproberen of waar je voor of tegen bent? Ik benieuwd naar al jouw suggesties!

//

Een reactie op “Getest: 8 travel apps (II)

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.