Die keer dat ik in een luchtballon vaarde

For English, click here

Vorige week woensdag werd een van mijn dromen werkelijkheid: ik mocht meevliegen in een luchtballon! Een echte once in a lifetime opportunity. Als ik zo enthousiast over iets ben, is het moeilijk voor me om een evenwicht te zoeken tussen ‘van het moment genieten’ en ‘alles vastleggen op foto en film om er geen enkel detail van te vergeten’. Zij die me volgen op Facebook en Instagram hebben al (enkele) foto’s kunnen bekijken van de vlucht – slechts een selectie van tientallen foto’s natuurlijk.

Hot air balloon

BMW Balloon

Onze groep van 9 personen werd bij het volledige proces betrokken. We zagen hoe de ballon gevuld werd met opgewarmde lucht en moesten dan met ons gewicht op de mand gaan hangen, zodat die niet de lucht in zou gaan zonder ons. Daarna klommen we er één voor één in. Mijn papa en ik zouden de vlucht meemaken en mijn broer en opa volgden ons naar de landingsplek.

Enkele feiten: de ballon was 5 verdiepingen (of 28m) hoog en mag volgens de Belgische wet maximum 750m hoog gaan – dat is dus net onder de hoogte waarop de vliegtuigen vliegen die vertrekken uit Zaventem (we zouden immers geen botsing willen veroorzaken, toch?). Aan een snelheid van 12 à 13km per uur vlogen we vanaf Waasmunster in de richting van Zele.

Luchtballon

Luchtballonvaart

 

In het kielzog van enkele andere ballonnen dreven we mee met een noordelijke luchtstroom, genoten van de landschappen en uitzichten, zwaaiden (en, in mijn geval, riepen) naar de toeschouwers onder ons en landden uiteindelijk in de wei van een boerin die ons reeds met de handen in de zij stond op te wachten. Mijn eerste reactie: O-oo. Die kwaaie boerin gaat ons de les komen lezen! Maar niets was minder waar: blijkbaar zijn de boeren het in die regio gewend dat er luchtballonnen in hun wei landen. Ze weten ondertussen al dat ze er iets voor in de plaats krijgen (in dit geval een pakketje bier flesjes).

Belgian Countryside

Rode daken

Na de vlucht van ongeveer een uur – wat veel te snel voorbij was eigenlijk – was het weer tijd voor wat teamwork. Iedereen hielp mee om de mand op de remork te landen/plaatsen/duwen. Daarna ruimden we de ballon op en kreeg iedereen – ook de bestuurders van de volgwagens – een drankje. Wij, de flight crew, kregen natuurlijk ook een luchtdoopdiploma.

Zonsondergang luchtballon

Landen met een luchtballon

luchtdoop diploma

Met deze luchtballonvaart heb ik weer een droomactiviteit van mijn bucketlist kunnen schrappen! Heb jij een bucketlist? Staat vliegen in een luchtballon er bij jou ook op? Wat zou jij wel eens willen doen als je mocht kiezen?

//

7 reacties op ‘Die keer dat ik in een luchtballon vaarde

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.