Magisch plekje in Zuid-Frankrijk: Collioure

Wie had ooit gedacht dat je in een filmset terecht zou komen in een onbekend stadje in Zuid-Frankrijk, net op de grens met het Spaanse Catalonië? Wel, ik niet.

Collioure

Alsof het door Disney gecreëerd is, lijkt Collioure recht uit een sprookjesfilm te komen. Ondanks de souvenir-, bikini- en prullariawinkeltjes kan een stad niet authentieker zijn. Door de smalle straten struinen, glimpen van de Middellandse Zee opvangen en lekker gaan eten zijn dingen die je in Collioure zelf kan doen.

Collioure

Collioure

Daarnaast is er ook een bijzondere wandeling langs de kliffen, waarlangs je de inhammetjes met verstopte keienstranden kan spotten. Beginnend in Collioure, wandel je gedurende 6,5km langs Le Racou tot in Port Argelès. Je kan dan met de boot terugkeren.

Kliffen Port Argelès

Je hoeft geen speciale bergschoenen te gaan kopen voor deze wandeling, maar goede wandelschoenen zijn aangeraden – ter verduidelijking: voor mij zijn Converse goede wandelschoenen. Je moet hier en daar wat heuvels beklimmen en die hebben niet allemaal goed aangelegde wandelpaden.

Le Racou

Collioure is het allermooiste bij zonsondergang. De zee, klokkentoren en huisjes krijgen dan een mooie gloed in het licht van de ondergaande zon. Als tussenstop (van twee dagen) onderweg naar Spanje is Collioure perfect. Het is ook zeker een bezoekje waard als je je om andere redenen in de buurt bevindt.

Collioure

//
Wat is jouw favoriete tussenstop onderweg naar Spanje (of ergens anders)?

Een reactie op “Magisch plekje in Zuid-Frankrijk: Collioure

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.