Het vergeetlijstje: ik ga op reis en ik vergeet…

Hoeveel ik ook op reis ga, ik ben altijd benieuwd naar wat ik zal vergeten. Dat geldt niet alleen bij het vertrek naar mijn bestemming, maar bij elke verplaatsing tijdens een rondreis. De laatste jaren zijn het geen all-inclusive hotels meer voor mij. Zodra ik en mijn broer oud genoeg waren, nam mijn vader ons mee van plek naar plek, rondtrekkend door Toscane bijvoorbeeld. Die reiswijze heb ik sinds dit jaar overgenomen bij mijn solo-trips.

//

Spullen vergeten gebeurt bij een rondreis niet alleen bij vertrek en terugkeer. Spullen vergeten wordt dan een mogelijkheid op elke mogelijke verblijfplaats waar je langskomt. Ik heb een lijstje opgesteld met dingen die ik en/of mijn medereizigers ooit al wel eens vergeten ben/zijn, en ik durf te wedden jij ook!

Het vergeetlijstje:

 • Ontschminker en wattenschijfjes
 • Oorstokjes
 • Deodorant
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Pleisters en Compeed (tegen de blaren)
 • Medicijnen (bvb: pijnstillers, koortsremmers, tegen misselijkheid en diarree…)
 • Sokken en ondergoed
 • Scheerschuim en scheermesje (geldt zowel voor mannen als vrouwen)
 • Inlegkruisjes en/of maandverband (je weet maar nooit!)
 • Veters (voor degenen die al eens hun veters overtrekken en maar één paar schoenen meenemen)
 • Nagelschaartje en/of nagelveil
 • Pincet
 • Kurkentrekker en/of flessenopener
 • Zakjes (voor de vuile was, schoenen, dingen die lekken…)
 • Schaar (om de kaartjes uit je nieuw aangekochte kleding te knippen die je onmiddellijk wil aandoen)
 • Handdoek (bvb. voor het geval de laundry service van het hotel niet werkt of je host geen handdoeken aanbiedt)
 • Kousenbroek/panty (het kan soms immers heel plots heel koud worden ’s avonds)
 • Balpen(nen)
 • Gezelschapspelletje(s) voor aan de zee of het zwembad
 • Zakdoeken
 • Laders voor al je toestellen (en indien nodig een adapter)
 • Geld (cash, kaart, vreemde munten)
 • Zonnebril

Voor alle andere dingen kan ik je een handige tip geven die ik zelf van mijn mama heb geleerd: overloop je dag en wat je op elk moment gebruikt. Een voorbeeld: ’s morgens word ik wakker in mijn pyjama. Ik ga naar de badkamer om me te wassen met zeep en shampoo. Mogelijk heb ik daarvoor een extra handdoek nodig. Ik draag mijn bril overdag niet, dus steek ik mijn contactlenzen in en vul het potje opnieuw met lenzenproduct. Enzovoort. Het lijkt nogal omslachtig, maar zo zorg je er wel voor dat je echt niets vergeet! Je kan het meteen ook zien als een budget tip, want dat wat je niet vergeten bent, hoef je ook niet bij te kopen.

Wat ben jij wel eens vergeten?

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.