Back to School: Student Kick-off in Gent

Deze maand ga ik niet op reis, maar want ik heb zeker genoeg te doen. Mijn aandacht gaat deze laatste weken voor het nieuwe schooljaar niet voornamelijk naar mijn nieuwe masterstudie aan de Universiteit van Antwerpen, maar naar het studentenfestival in Gent. Huh? Inderdaad, hoewel ik in Antwerpen studeer, zit ik in het organisatieteam van het grootste welkomstfestival voor studenten in Vlaanderen, genaamd Student Kick-off, en dat vindt plaats in Gent. Hoe is dat zo gekomen? Laat me je dat even vertellen.

SKO14 - Coverfoto

Afgelopen zomer leerde ik via via een van de coördinatoren kennen en die vertelde me over een festival waar hij aan meewerkte. Al wat hij zei, klonk heel interessant – de perfecte balans tussen serieus en plezant – en bij één van meerdere bezoeken aan Gent vorig jaar, kwam ik hem weer tegen en nodigde hij me uit op een personeelsfeestje van Student Kick-off, zoals het festival heet. Ik kreeg er een blik achter de schermen, leerde verschillende organisatoren kennen en voelde meteen dat de sfeer goed zat. Van zo’n team wilde ik wel deel uitmaken. En zeg nu zelf: op je CV kunnen zetten dat jij mee een festival voor 32.000 mensen hebt georganiseerd, dat klinkt toch best goed, hé?

Nadat ik me ingeschreven had op de website en opnieuw naar Gent was geweest voor een sollicitatiegesprek, kreeg ik de functie van Coördinator Recruitment toegewezen. Niet waar ik voor gesolliciteerd had, maar zeker een functie die binnen mijn mogelijkheden ligt. Achteraf bekeken, nu ik een beetje meer weet hoe alles werkt, wordt voor elke functie iemand gekozen die echt een krak is in wat hij/zij doet. Dat maakt me alleen maar trotser dat ik óók een plek heb gekregen in het team. Zeker met de studie waar ik dit schooljaar aan zal beginnen, denk ik dat dit een goede combinatie is.

SKO - 2014 team

Mijn taak houdt in dat ik een campagne moet opzetten die nieuwe coördinatoren zoals ik aantrekt. Nu ja, misschien niet exact zoals ik – wie gaat er immers op eigen kosten zoveel keer over en weer naar Gent voor een studentenfestival dat niet eens in haar eigen studentenstad plaats vindt, terwijl die ze in haar eigen stad bovendien tegen betaling aan het festival kan meewerken – maar simpelweg voor de toekomstige studenten die mijn plaats en die van de andere organisatoren willen innemen. Meewerken aan Student Kick-off doe je voor de ervaring en niet voor de centen, want het is een festival voor en door studenten en de organisatie is een vzw, wat betekent dat je in feite vrijwilliger bent. Het geheel van het festival zelf, wat eraan vooraf gaat en wie eraan meewerkt – dat is gewoon veel aantrekkelijker dan wat Antwerpen te bieden heeft. Eerlijk is eerlijk. Ik ben zelfs nooit naar Studay in Antwerpen geweest!

De reden waarom ik denk dat ze mij verkozen hebben voor deze functie, is volgens mij het feit dat ik net vernoemd heb: als absolute buitenstaander voelde ik mij aangetrokken om bij een team vol onbekenden te komen in een stad die mij vreemd is. Grote kans dat ik wat mij interesseert kan vertalen naar een campagne die ook interesse opwekt bij anderen en dat ik een frisse kijk heb op de dingen, ideeën heb vanuit een ander perspectief.

Je vraagt je waarschijnlijk af of ik er dan echt niets voor in de plaats krijg. Natuurlijk wel! Onlangs vond de eerste teambuilding plaats en tijdens het schooljaar gaan we op weekend. Het is logisch dat er voor de anderen meer leuke dingen bijkomen kijken, zoals feestjes met de andere Gentse collega’s. Dat is voor mij iets moeilijker, omdat ik daarna moeilijk nog terug naar huis kan gaan. Een ander voordeel is dat ik Gent nu al beter ken dan tevoren. Het is een geweldige stad en – sorry dat ik het moet zeggen Antwerpen – vol met de vriendelijkste, tofste mensen. Zoveel generositeit en algehele vriendelijk- en behulpzaamheid kom je in Antwerpen niet zoveel tegen.

Zou je dit alles liever met je eigen ogen een keer zien? Je bent van harte welkom om van het eindproduct te komen genieten. Student Kick-off vindt plaats op woensdag 24 september. Van 12u tot 18u kan je voor meer informatie over meer dan alleen SKO zelf terecht in de Student Village, waar je bij mij eens goeiedag kan komen zeggen. Van 14u tot 2u kan je genieten van tientallen artiesten op de twee podia – de recent bekendgemaakte en langverwachte line-up vind je hier. Allemaal goed, maar waar moet je in feite zijn? Het is hoofdzakelijk te doen op het Sint-Pietersplein, maar er staat ook een tweede podium op Sint-Amandplein. Eigenlijk vind je de antwoorden op alle mogelijke vragen hier.

Waarom maak ik nu eigenlijk reclame voor dit studentenfestival? Dat was niet echt de bedoeling. Ik hou jullie gewoon graag op de hoogte van mijn activiteiten! Deze gebeurtenissen vinden dan niet echt plaats in het buitenland, maar zoals al blijkt uit de reeks ‘Op reis in eigen land’, was ik deze zomer niet echt van plan meer dan één keer naar het buitenland te gaan. I’m sticking to the plan! Ik nodig jullie desondanks graag uit om mee te genieten van iets waar tientallen studenten een jaar lang hard aan gewerkt hebben. Voor jou. You know where to go!

En omdat ik het als Coördinator Recruitment toch niet kan laten…

Wil jij tijdens de Student Kick-Off helpen om studenten hun keeltjes te smeren? Schrijf je dan zeker in op http://www.studentkickoff.be/meewerken !

Student Kick-Off vzw is op zoek naar enkele helpende handen om vanaf vrijdag 19 september te helpen opbouwen! Iets voor jou? Schrijf je dan zeker in via http://studentkickoff.be/meewerken !

Wij zijn nog steeds op zoek naar toffe medewerkers om te helpen opbouwen/afbreken! Zin om je medestudenten versteld te doen staan van hoe snel jij je volgende fuif opbouwt? Schrijf je dan zeker in voor de opbouwploeg! http://www.studentkickoff.be/meewerken

Wij dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom belonen wij iedereen die bekers recycleert! Wil jij deel uitmaken van de crew die de recyclagestand in goede banen leidt? Schrijf je dan zeker in als medewerker op http://www.studentkickoff.be/medewerken

Wil je graag op de hoogte blijven van alles en alles? Dan kan je terecht op de eerder vernoemde website en op de Facebook-pagina, waar ook regelmatig wedstrijden gehouden en sneak peeks gegeven worden.

Kom jij eind deze maand eens langs? Voor het plezier of om te helpen? Of om eens dag te komen zeggen? Of is het welkomstfestival voor studenten leuker in jouw stad?

Advertenties

2 reacties op ‘Back to School: Student Kick-off in Gent

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.