Dit was Student Kick-Off 2014!

Wauw, ik heb al lang niets meer gepost! Maar daar is een goede reden voor. Ik ben intussen gestart met mijn Master Meertalige Professionele Communicatie (of MPC) en ik verzuip momenteel in de opdrachten en het leeswerk! Bovendien, zoals jullie al konden lezen, werk ik al een tijdje mee als vrijwilliger aan het grootste welkomstfestival van Vlaanderen: Student Kick-Off. In combinatie met de bergen werk die er over mij en mijn medestudenten worden uitgestort, zat ik ook een week zonder laptop. Eerlijk is eerlijk, bloggen op een iPhone is geen sinecure!

Dit jaar, op woensdag 24 september, vond de negende editie van het festival plaats. Ondanks het Belgische weer dat – in mijn geval – roet in het eten gooide, was Student Kick-Off 2014 toch een geslaagde editie. Ik haat regen en heb normaal geluk met het weer (lucky me), maar ik denk dat mijn geluk nu even op was.

Het weer hield de Gentse studenten echter niet tegen om van de eerste woensdag van het nieuwe schooljaar een knallend feestje te maken. Dat is niet eens overdreven: confetti en slingers werden met kanonnen door de lucht gekatapulteerd op de beats van DJ Dirk Stoops. Nicole & Hugo trapten de Kick-Off dan weer af – een dubbel gevoel, want dit is het laatste jaar dat zij nog optreden. Denk je dat Nicole & Hugo helemaal niet bij de studentenwereld passen, dan heb je het mis. Er werd volop meegebruld op hun hits en covers! Ze deden helemaal niet onder voor de winnaars van de Student Rock Rally (Black Tolex en Barefoot & The Shoes), Warhola, Mintzkov, Preuteleute, Uberdope, Kenji Minogue (check trouwens hun übervreemde interview hier) en De Jeugd Van Tegenwoordig. Afsluiten deden we met de Ghent Bangers.

Maar eigenlijk ben ik nog een heel stuk van mijn persoonlijke ervaringen vergeten. Vrijdag 19 september begon de opbouw van het festivalterrein. Om makkelijk te starten, vertrok ik op donderdagavond reeds naar Gent om mij daar voor een week te installeren. Ik begon samen met een tiental anderen het terrein te herassen – dat zijn die hoge hekken met zwarte zeilen die men op festivals gebruikt om gebieden af te bakenen – en hielp nog allerlei dingen op te zetten enz. Het toffe aan meewerken aan zo’n groot festival, is dat je telkens met je mond vol tanden staat als je beseft hoeveel werk er in zo’n project kruipt. Heb je je ooit al eens afgevraagd hoe al die eet- en dranktentjes daar terecht komen bijvoorbeeld? Ik kon het zelf amper bevatten. Iedereen heeft er zijn/haar hart en ziel in gestoken en opgebracht heeft het!

Maandag en dinsdag ging ik mee op de Campus Tour, die langs negen verschillende campussen in de regio Gent trok om de studenten reeds in de sfeer te brengen. Een succes, want uiteindelijk mochten we 25.000 mensen ontvangen! Het was echter een heel avontuur, zo van campus naar campus trekken. Een karavaan van allerlei soorten wagens en trucks reed van locatie naar locatie en de bedoeling was dat elke coördinator, partner en hostess ook effectief aankwam en liefst ook op dezelfde locatie. Niet zo simpel als het lijkt! Er waren stresserende momenten waarop rode verkeerslichten onze trein scheidden of waarop één iemand de verkeerde afslag nam en de rest blindelings volgde. Ik reed altijd achteraan om te zien waar het fout liep en moest dan ook het nodige doen om de puzzel weer samen te krijgen – wat moeilijk is als je het Gentse niet kent. Gelukkig hadden we een goed team bij en verliep alles toch relatief vlot!

Mijn taken tijdens het festival waren heel uiteenlopend, maar het belangrijkste was mijn taak in de Student Kick-Off House, waar ik in samenwerking met enkele andere teamleden een fotowedstrijd georganiseerd had. In de tent had ik een heel salonnetje mogen inrichten en de bedoeling was dat de deelnemers in het salon plaatsnamen en met bordjes waarop “SKO ZKT CREW 2015” op de foto ging (zie je mijn werk al tevoorschijn komen?). Hoe zotter, hoe beter – de vijf foto’s met de meeste likes maakten immers kans op fantastische prijzen! Hier zie je de winnaars en de prijzen die ze wonnen.


SKO

In de festivalweek werden er ook enkele leuke activiteiten voor de coördinatoren georganiseerd. Dat ging van een EHBO-cursus tot een BBQ-dinner op de main stage. Volgende week is er een feestje om de medewerkers te bedanken die vrijwillig achter de bar stonden, de recycle-stand bedienden enz. Voor de mensen die het hele jaar meewerkten – zoals ik – is er een weekendje weg voorzien aan het einde van de maand. Het fameuze ”Student Kick-Off weekend”. Ik ben eens benieuwd…

En wie mag dat allemaal gaan opruimen? Drie keer raden...

En wie mag dat allemaal gaan opruimen? Drie keer raden…

Wil je meer foto’s, verhalen, filmpjes etc. kijk dan zeker eens hier of daar.

Ben je geïnteresseerd om zelf onze crew te vervoegen en mee te werken aan de toch wel speciale TIENDE editie? Schrijf je dan hier in! Je bent van harte welkom!

Alle andere deelnemende foto’s aan de fotowedstrijd kan je hier bekijken.

Heb jij wel eens meegewerkt aan een festival (gewoon op het festival zelf of in de jaarwerking)? Ga je liever naar een festival om ervan te genieten? Wat is jouw favoriete festival en ben je wel eens naar Student Kick-Off in Gent geweest?

Advertenties

Een reactie op “Dit was Student Kick-Off 2014!

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.