Ik wil naar… Boedapest!

Nu ik geslaagd ben in het zodanig organiseren van mijn schoolwerk dat ik ook nog tijd heb voor andere dingen – zoals mijn werk bij de Starbucks, afspreken met vrienden en natuurlijk blogberichten schrijven – had ik ook de neiging om te gaan nadenken over een reisje. Voorlopig zit dat er toch nog steeds niet in. Ten eerste blijft reizen vanuit België duur en ten tweede blijf ik veel schoolwerk hebben. Bovendien heb ik net een nieuwe laptop gekocht en staat de iPhone 6 ook op mijn verlanglijstje. Soms moet je (jammer genoeg) prioriteiten stellen en als student in Communicatie is mijn bereikbaarheid momenteel belangrijker.

Ik blijf natuurlijk wie ik ben en wie ik ben, is iemand die doodgraag op reis gaat. Momenteel ben ik vaak intensief (i.e. nog intensiever) aan het luisteren als mensen over hun reizen vertellen. Ik moet toch op de een of andere manier aan mijn trekken komen, niet waar? Er zijn twee dingen die ik altijd antwoord als reactie op andermans reisanekdotes: “O, daar ben ik ook geweest!” of “Cool! Daar wilde ik ook altijd al eens naartoe!” Daarom heb ik besloten jullie de komende weken te vertellen waar ik graag (dit jaar) naartoe zou gaan als de mogelijkheid zich voordoet. Het zijn haalbare locaties – binnen Europa dus – maar ik droom natuurlijk wel van iets onhaalbaardere locaties (*kuch* Australië *kuch*).

Ik wil naar Boedapest omdat…

1. Boedapest een hoofdstad is

Ja duh! Wie weet nu niet dat de hoofdstad van Hongarije Boedapest is? Of op z’n minst dat het een hoofdstad is! Als je mijn blog al even volgt, weet je dat het mijn doel is om alle hoofdsteden van Europa te bezoeken. Ik zou het niet erg vinden om te beginnen met Buda en Pest!

Credit: Aaron Swartjes

 2. Boedapest in het Oost-blok ligt

Ik ben nog nooit in Oost-Europa geweest. Budapest lijkt me dus een mooie plek om mee te beginnen! Na enkele inwoners uit de stad te hebben ontmoet, denk ik dat ik mijn weg er wel zal weten te vinden.

3. Boedapest schoonheid in al haar pracht voorstelt

Boedapest staat hoog op mijn verlanglijstje omdat ik er al zoveel positieve dingen over heb gehoord en er zo’n mooie foto’s van heb gezien. Tik “Budapest” maar eens in in je favoriete zoekmachine en verwonder je ook maar over die wonderlijke foto’s. Je zou voor minder onmiddellijk willen vertrekken!

(Bron: placesonline.com)

4. er van die helderblauwe thermische baden zijn

Als je dat ziet, dan wil je er toch meteen eens inspringen? Bovendien zegt iedereen dat je niet naar Boedapest kan gaan zonder eens gebaad te hebben in een van de thermen. Ik zou er geen nee tegen zeggen!

(Bron: brooklynpaper.com)

5. er een historische wind waait

Er blaast een historische wind door Buda en Pest en ik zou graag die wind eens door mijn eigen haren voelen waaien. Ideaal om gewoon rond te kuieren door de straten. Dus… Wanneer mag ik gaan?

Ben jij wel eens naar Budapest geweest? Alle tips zijn welkom – echt waar!

2 reacties op ‘Ik wil naar… Boedapest!

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.