Ik wil naar… Istanbul!

Hoewel ik al drie keer naar Turkije ben geweest, heb ik er nog nooit iets anders gezien dan het hotel waar ik verbleef met mijn papa en broer, de zee en het strand waaraan het hotel gelegen was en de dichtstbijzijnde markt. Toen was ik natuurlijk een pak jonger en alle inspanningen die niet met zwembad- of zeewater te maken hadden, waren teveel gevraagd. Niks tegen all-inclusive hotels, maar die vullen mijn behoeftes niet volledig meer.

Ik kan dus wel zeggen dat ik al naar Bodrum, Belek en Kemer ben geweest, maar eigenlijk heb ik die steden nooit echt gezien. Daarom wil ik dus opnieuw naar Turkije, maar dan om meer dan de helft van de tijd effectief in de stad door te brengen. De ideale plek om dit te doen, lijkt mij Istanbul.

Waarom ik naar Istanbul wil

1. East meets West

Er is geen enkele andere stad in de hele wereld die net als Istanbul op twee continenten ligt. Ik zou graag eens met mijn eigen ogen zien hoe dat de cultuur van een stad beïnvloedt. Het Europese westen wordt door de Bosporus gescheiden van het Aziatische Oosten en weer verbonden door twee bruggen. Welk deel spreekt jou meer aan?

Bron: The Guardian

2. Toerist-vriendelijk

Er is cultuur, er zijn activiteiten en er zijn veel uitgaansmogelijkheden. Er zijn kerken, moskeeën en synagoges. Er zijn paleizen en bazaars… En Turkse hamams natuurlijk. Maar dan 14 miljoen inwoners bevolken Istanbul en die zijn buitenlanders ondertussen wel gewend (of het nu in de vorm van erasmussers of toeristen is).

3. Wereldstad (maar geen hoofdstad)

Aangezien Istanbul zowel Aziatisch als Europees is, is het op een bepaalde manier meer een wereldstad dan eender welke andere stad in de wereld. Daarnaast is de bevolking er ook heel divers. Istanbul heeft ook een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk (dat vind ik persoonlijk heel belangrijk) en in tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is de stad niet gevaarlijker dan pakweg Londen of Madrid. Maar toch… weet ik niet of ik er wel in m’n eentje naartoe durf. Is dat een imagoprobleem van Turkije?

4. Prinseneilanden

Blijkbaar zijn de Prinseneilanden in de Zee van Marmara een heel populaire plek bij (rijke) inwoners van Istanbul. Als wij naar de Noordzee gaan, trekken zij naar deze eilanden. De eilandgroep bestaat uit negen autoloze (!) eilanden en is bereikbaar via een ferry. Het intrigeert me enorm dat het grootste deel van het verkeer zou gaan via paard (en koets)!

Ik heb Taken 2 twee keer gezien: een keer voor het verhaal en een keer voor beelden van Istanbul.  Ik was verkocht.

Bron: tripsbytips.de

Wat mag ik zeker niet missen in Istanbul? Staat (of stond) de stad ook op jouw verlanglijstje?

3 reacties op ‘Ik wil naar… Istanbul!

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.