Ik wil naar… Kopenhagen!

Allereerst een klein excuusje voor het te laat updaten van de blog. Ik wilde deze week eigenlijk over Keulen schrijven, maar… daar ben ik afgelopen weekend toevallig al naartoe geweest! Dat is dan ook een van de redenen waarom deze post met vertraging komt: ik had geen tijd om tijdens het weekend te schrijven wegens “reisomstandigheden” (en een andere reden is de vele deadlines voor school). Ik kan Keulen echter heel makkelijk vervangen door een andere stad die begint met een K: Kopenhagen!

Waarom ik naar Kopenhagen wil:

  1. De hoofdstad van Denemarken

Het zou nog maar weer eens een toevoeging zijn aan mijn collectie bezochte hoofdsteden van Europa. Bovendien ben ik nog nooit in Denemarken geweest. (Is Kopenhagen groot? Aangenaam? Toeristvriendelijk?)

  1. Het voor mij onbekende Noord-Europa

Net zoals Denemarken voor mij nog onbekend terrein is, blijft ook Scandinavië voor mij een vreemde plek in Europa. Ik zou er heel graag een keer naartoe gaan, maar waarschijnlijk door de nadelen blijft mijn voorkeur uitgaan naar het Zuiden en Westen: het is namelijk kouder in het Noorden. Duh. Maar ook het feit dat alles er zo duur is, maakt de reis net dat tikkeltje minder aantrekkelijk voor een reizende student.

  1. Het standbeeld van de zeemeermin

Heel cliché natuurlijk, maar ik wil heel graag de kleine zeemeermin uit het sprookje van Hans Christian Andersen in de haven van Kopenhagen met eigen ogen zien. Ik hou van zeemeerminnen en heb vroeger vaak verhaaltjes over dit standbeeld verzonnen. Sommigen ervan heb ik zelfs nog op mijn computer staan! Zo onlogisch is het dus niet dat ik graag København wil bezoeken. Bovendien is het eindelijk weer zichtbaar voor toeristen en havenpersoneel nadat het voor herstellingswerken even van het toneel was verdwenen.

  1. Het attractiepark Tivoli

Alleen al door dit zinnetje wil ik meteen het amusementpark Tivoli bezoeken: “‘s Avonds wordt Tivoli verlicht met 115.000 gloeilampen.” Je weet hoe ik van lichtjes hou… Bovendien is Tivoli niet alleen het grootste en meest bezochte pretpark van Denemarken, het is ook een van de oudste ter wereld! Het werd al opgericht in de 19e eeuw en is al meer dan 150 jaar oud. Daar kan Tibidabo in Barcelona nog een puntje aan zuigen! Nog ouder is het pretpark Bakken (of Dyrehavsbakken), dat op het randje van Kopenhagen – in Klampenborg – ligt. Een van de oudste (houten) achtbanen bevindt zich hier… en het begon allemaal omdat er hier een verswaterbron was!

Lights, lovely lights!

  1. Nyhavn

De foto’s zijn voor mij al overtuigend genoeg: authentieke, gekleurde huisjes aan het water. Blijkbaar is het een heel toeristische plek, maar dat zou me er niet van weerhouden om hierlangs te lopen. Hans Christian Andersen zou in drie huizen aan het water gewoond hebben. Ik vraag me af… zou er een Hans Christian Andersen-tour bestaan?

Bron: thepraguewanderer

Ben jij wel eens naar Kopenhagen en/of Denemarken geweest? Wat is de beste manier om erheen te gaan en je binnen de stad te verplaatsen? Heb je nog meer tips over deze plek, laat ze me dan zeker weten in het reactievakje hieronder!

 

PS. Don’t worry, er komt zeker nog een blogbericht over mijn reis naar Keulen. Als je niet kan wachten, kan je alvast de fotoreeks op Instagram checken.

2 reacties op ‘Ik wil naar… Kopenhagen!

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.