Ik wil naar… Wenen!

Hoewel ik al meer dan één keer in Oostenrijk ben geweest, was de reden altijd: wintersport. Meer dan de Alpen heb ik nog niet gezien. Oostenrijk klinkt op zich ook niet als een land waar ik uit mezelf naartoe zou reizen, maar de dingen die ik over Wenen heb gehoord (en gezien) maken me nieuwsgierig. En, let’s cut the crap, het zou nog een extra toevoeging aan mijn lijstje met hoofdsteden van Europa zijn!

Waarom ik naar Wenen wil

  1. Prachtig historisch centrum

Zo klassiek, zo proper, zo historisch. I love it! Er zijn geen woorden voor nodig. Kijk gewoon naar enkele foto’s en dan snap je waarom ik het centrum van Wenen graag persoonlijk zou gaan ontdekken!

  1. Schloss Schönebrunn

Welk meisje heeft vroeger niet naar prinses Sissi gekeken op TV? Ik wel! Bovendien heb ik gehoord dat, zelfs als je niet van musea houdt (en Wenen is bijna één groot museum) dit kasteel en de tuinen die daarbij horen echt wel de moeite zijn.

 

  1. The Vienna Philharmonic

Ik heb een keer een concert van het weense philharmonische orkest gezien op de TV en het was overweldigend mooi. Het kan alleen maar beter zijn in het echt.

  1. Rondfietsen op het Donauinsel

Als ik naar Wenen zou gaan en het is mooi weer, dan zou ik een fiets huren en het eiland op de Donau rondfietsen en onderweg ergens stoppen om van het uitzicht te genieten, een boek te lezen, te picknicken…

  1. Koffietje drinken in Alt Wien of Dachboden

Er worden veel koffiehuizen aangeraden in Wenen, maar Alt Wien en Dachboden leken mij qua inrichting het leukst. En naar het schijnt is de koffie er ook niet slecht!

Alt Wien

DachbodenJa het is

  1. Panoramisch uitzicht vanaf Kahlenberg

Ik probeer in al mijn reisjes een panoramisch uitzicht van de stad te hebben. Aangezien ik niet zo zot ben van reuzenradden, zijn heuvels en torens meer mijn ding. Vanaf de Kahlenberg zou je gedurende enkele minuten een mooi uitzicht over Wenen hebben – inderdaad, enkele minuten, want door de harde wind wil je er vaak niet langer blijven staan.

Meer tips over Wenen zijn altijd welkom! Wat mag ik zeker niet missen? Zijn er dingen die ik beter kan overslagen? Hoeveel dagen zijn ideaal om Wenen te bezoeken? Zijn er nabijgelegen stadjes die ook de moeite van een daguitstap waard zijn? Laat het me weten!

Een reactie op “Ik wil naar… Wenen!

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.