In mijn gedachten ben ik op reis

Excuseer mij voor mijn onregelmatige bloggen, maar het is ongelofelijk druk de laatste tijd. Wanneer begin ik ooit een verhaal op een andere manier de laatste tijd? Het leven van een MPC-student… De deadlines kruipen elke dag ietsje naderbij en er is nog zoveel te doen naast alle andere opdrachten die er op mijn medestudenten en mij gedumpt worden. Het is zoeken en puzzelen om alles rond te krijgen en tijd vrij te maken voor leuke dingen, zoals bloggen. In mijn gedachten ben ik hoe dan ook vaak op reis.

Wat is er de laatste tijd allemaal gebeurd in mijn studentenleventje?

1. Inlezen in Marokko

Zoals jullie konden lezen in mijn vorige blogbericht ga ik eind januari naar Marrakesh en Agadir. Momenteel hou ik andere bloggers in het oog voor de recentste informatie over deze twee steden (over Marrakech geen gebrek!) en over het land in het algemeen. Ik let vooral op tips en ervaringen over reizen in een moslimland als vrouw – mijn ervaringen in Egypte waren niet echt geruststellend, maar dat is een verhaal voor een andere keer. Wat ik eigenlijk wil weten, is of je, net als in Egypte, als blond meisje niet op je gemak kan rondlopen zonder dat iemand je probeert te kopen voor een kudde kamelen.

In ieder geval, hoewel ik niet te veel wil plannen, wil ik graag weten wat mij te wachten staat. Bovendien heb ik maar 6 volledige dagen en 2 reisdagen. Ik moet dus wel min of meer een idee hebben van wat ik wil doen en of Essaouira ertussen nemen de moeite is (al zei iemand me van niet, toch niet op zo’n korte tijd).

Als jullie me aan interessante links kunnen helpen of zelf (reis)informatie hebben over deze steden mag je altijd contact met me opnemen!

 

2. Co-copywriter voor een start-up: Campr.

Hoe is dat zo gekomen: Claudia, de (co-)copywriter? Wel, ik ben een keer assertief geweest. Jup. Na een oproep in de Facebookgroep van mijn opleiding, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Oké, de bewuste start-up zocht dan wel iemand met marketingachtergrond, en mijn kennis daarvoor is ietsje te beperkt, maar het ging om een reisgerelateerd bedrijfje – dus ik kon niet anders dan eens gaan kijken.

Kamperen is niet echt mijn ding, maar AirBnB wel. Het concept van Campr is daarop gebaseerd, maar dan met kampeerders als doelgroep. Hoewel ik eerst een beetje sceptisch was – ik bedoel maar, wéér een travel community en dan nog een voor kamperen *zucht* – heb ik toch een mailtje gestuurd om meer uitleg te vragen. En dat heb ik gekregen van twee jonge gasten die me vooral met hun enthousiasme helemaal inpakten. Ik geef het toe… ik ben gepassioneerd door gepassioneerde mensen. Het werkt zo aanstekelijk! Bovendien zag ik ook wel potentieel in hun project.

Bron: Campr

Wat had ik dan aan te bieden, als ik geen marketingwonder was? Talenkennis! Communicatievermogen! Ik leer echt wel iets nuttig in de colleges Meertalige Professionele Communicatie (MPC). Na een analyse van hun concept, wat ze wilden zeggen en hoe ze het wilden zeggen, deed ik suggesties om kleine dingetjes te verbeteren die een toch groot verschil maken. Net als met Student Kick-Off vind ik het super interessant om mee te maken hoe een organisatie werkt en hier dus ook hoe een bedrijf groeit, hoe een bedrijf oprijst vanuit een simpel idee.

We spreken van een start-up, maar als je de evolutie verder wil volgen, kan je altijd eens een kijkje nemen op www.gocampr.com!

 

3. Bezoeken van Aussie Tours Oceania Roadshow 2014 (ATOR 2014).

Vorig weekend heb ik voor het eerst een bezoekje gebracht aan 1) een reisbeurs en 2) de Flanders Expo in Gent. De reisbeurs werd georganiseerd door Aussie Tours i.s.m. Best of Travel en verschafte geïnteresseerden en toekomstige avonturiers alle informatie die ze maar kunnen nodig hebben om zich voor te bereiden op een reis down under.

 

Bron: Oceania Roadshow (Facebook)

Toen ik mijn ervaringen over deze beurs begon op te schrijven – ik heb het een tijdje laten bezinken voor ik het in woorden kon omzetten en ik wil natuurlijk ook dat het goed is – werd het zo lang dat het een volwaardige nieuwe blogpost geworden is. Je zal mijn verslag volgende week kunnen lezen! Zo blijf je nog even in spanning, hehe!

Dat zijn zowat de meest opvallende dingen waar ik mij de laatste tijd mee bezig heb gehouden. Ik heb de afgelopen dagen mijn gewoonlijke activiteiten tijdens Rusttijd (aka series kijken) besteedt aan socialere activiteiten, want dat zit er tijdens de examens immers niet in. Tijdens de examens sluiten studenten zich op en communiceren alleen in de vorm van vragen als “Wat is ambidexterity ook alweer?” en antwoorden als “Ik weet het niet, daar zit ik nog niet”. Bovendien is het voor mijn mentale gezondheid waarschijnlijk beter om nog eens onder de mensen te komen. Soms mis ik echt wel de reizen van vorig jaar deze tijd en het contact met andere reizigers…

Volgende week, zoals beloofd, vertel ik je over mijn bezoek aan ATOR 2014 en geef een antwoord op de vraag waarom ik daar in de eerste plaats eigenlijk naartoe ben gegaan.

 

Take care!

 

Alle verwijzingen in “In mijn gedachten ben ik op reis” zijn geen affiliate links, maar vrijwillige verwijzingen naar nuttige bronnen. Zoals jullie weten is mijn blog mijn hobby en niet mijn werk.

Advertenties

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.