Weekend down under dankzij Aussie Tours

Vorig weekend spendeerde ik mijn zondag dankzij Aussie Tours down under in Gent. Ik bezocht in de Flanders Expo een reisbeurs over Oceanië, georganiseerd door Aussie Tours. Was het €5 inkom waard? Jazeker. Was de soep + broodje zijn €10,5 waard? Nee, toch niet, ook al was het best lekker. But what are you going to do about it, right? Tel daarbij nog eens de treinrit heen- en terug naar Gent op en je komt al snel aan een daguitstapje van €25. Zoveel geef ik vaak niet eens uit op een dagje citytrippen! Maar je moet er wat voor over hebben om in de reissfeer te komen, zeker?

Om jullie geen depressieve gedachten te laten linken aan deze beurs, zal ik nu over alle andere dingen hebben.

Australië is groot, dat hoef ik jullie niet meer te vertellen (ook al heb ik dat nu net wel gedaan, maar whatever). Het is pas vorige zondag eigenlijk dat ik beseft heb hoe groot – namelijk continentgroot-groot – het land van de kangoeroes en koala’s is. Geen wonder dat ik niet kan onthouden waar welke stad ligt of welke (typische) activiteit waar te doen is.

Bij het binnenkomen kreeg ik meteen verschillende vervoersmiddelen voorgeschoteld waarmee ik Australië en/of Nieuw-Zeeland zou kunnen rondreizen. Mijn aandacht werd vooral getrokken door de Spaceshuttle van Aussie Tours. Het is pas sinds het artikel van Young Adventuress over Jucy Vans dat ik met dit soort vervoer in kennismaakte. Het lijkt me super om zoiets te doen!

Bron: travelcafe

Ik had een leuk gesprek met iemand van Aussie Tours, die me voorbeelden gaf van mogelijke routes die je kan volgen en tips van wat jonge meiden als ik best wel of niet doen. Daarbij gaf hij me nog een uitgebreide uitleg over alles wat met de spaceshuttle te maken had en liet zien hoe sommige dingen werken.

Later sprak ik ook (een paar keer – typisch ik: altijd extra vragen bedenken achteraf en dan moeten teruggaan) met een verantwoordelijke van OZ Experience, die me uitlegde hoe een mogelijke aankomst in Australië te werk zou gaan als ik met een Working Holiday die kanten zou uitgaan. Met een starter pack krijg je bij allerlei lastigheden hulp en tips om je leven in het continent te beginnen. Op het einde waren we zowat vrienden geworden en bood hij mij zijn opblaasbare haai aan (want een ander meisje was jammer genoeg al met de kangoeroe gaan lopen).

Had ik al eens gezegd dat ik kangoeroes best wel cool vind?

Ik ging ook naar een presentatie over het Working Holiday Visum. Heb ik ooit al eens gezegd dat dat een van mijn plannen was na mijn studies? Indien niet, dan weet je het nu. Momenteel ben ik hier heel erg mee bezig. Het idee is iets van een vier maanden te werken en dan met een vriendin anderhalve maand te gaan rondtrekken in Nieuw-Zeeland met zo’n spaceshuttle. Daarna zouden we terugkeren naar Australië om de Gold Coast verkennen en een begeleide tour doen doorheen The Red Center. Natuurlijk zijn dit allemaal ideeën. Stap één in dit toekomstplan is een sollicitatie te doen bij een vertaal- en communicatiebureau waar ik graag zou werken, of nog liever een stage doen.

Verder kon je nog een film bekijken over de verschillende regio’s en soorten activiteiten in Australië en Nieuw-Zeeland, maar omdat de film van Australië tegenviel, ben ik naar de andere niet meer geweest. In de plaats daarvan ging ik luisteren naar Johan, een Belg die met zijn vrouw Bo in Melbourne woont en in januari begint aan een zelfgeorganiseerde Big Tour 2015. Als je geïnteresseerd bent, kan je zijn dagelijkse avonturen hier volgen.

 

 

Reisjournalist Gerrit Op de Beek sprak over zijn ervaringen in Nieuw-Zeeland en dat op een eigen, journalistieke manier. Je moet ervoor zijn. Hoe dan ook, ik heb enkele nuttige dingen van hem geleerd, bvb. dat Nieuw-Zeeland goede wijn en architecturale kunstwerkjes van wijnbars heeft, maar dat de wijn zelden Nieuw-Zeeland verlaat: 70% wordt door henzelf opgedronken. Ze weten wat goed is zeker? Of dit is toch wat Mr. Op de Beek zei.

Omdat ik uiteindelijk bij de laatsten was die de expo verlieten, kreeg ik een zakje geïmporteerde snoepjes op mijn tafeltje gesmeten. Ik was nog een koffie aan het drinken – als ik aan het eind van de dag hoofdpijn krijg, is er een grote kans dat het door een gebrek aan caffeïne komt – toen het zakje met een bonk voor mij neerviel, zonder ook maar de kans te krijgen om dankjewel te zeggen (of het zakje terug te geven, want ik ben niet zo’n zoetebek). Eigenlijk zijn ze superlekker – als je van die rode veters lust, vind je dit ook yummie!

Made in Australia (and very yummm)

Al bij al was het zeker een geslaagde dag. Ik heb veel bijgeleerd en het was een zaterdag zot hard werken waard om die zondag vrij te hebben om mijn droombestemming beter te leren kennen.

Bron: urbanfragment

 

Zou jij ook wel eens naar Australië en/of Nieuw-Zeeland willen gaan? Want is jouw droombestemming?

Advertenties

2 reacties op ‘Weekend down under dankzij Aussie Tours

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.