Claudia Goes Abroad bestaat 2 jaar!

De tweede verjaardag van Claudia Goes Abroad is stilletjes voorbij gegaan. Toch lijkt het me leuk om alsnog kort samen te vatten wat ik dit jaar allemaal heb meegemaakt en gedocumenteerd op deze blog. Veel gereisd heb ik dit jaar niet door mijn tijdrovende studies en mijn wens om een graad te halen én (zonder herexamens) mijn Masterjaar af te ronden. Zie hier een terugblik van nog maar eens een jaar bloggen!

2-jaar-CGA

September 2014

Als lid van de organisatie van het grootste student festival in Vlaanderen, ontdekte ik mijn interesse in organisaties, bedrijfsstructuren en strategie. Student Kick-off heeft mijn ogen geopend voor de mogelijkheid van plezier in combinatie met serieuze zaken. Het heeft me geleerd dat ik assertiever moet zijn en dat ik soms wel goeie ideeën heb – nu moet ik alleen nog de zelfzekerheid ontwikkelen om ze uit te voeren, tot een goed einde te brengen, maar vooral om anderen ervan te overtuigen dat het goede ideeën zijn voordat het te laat is. Ik kan niet geloven dat SKO alweer een jaar geleden is!

Dit jaar wordt Student Kick-off tien jaar en dat wordt uitgebreid gevierd in Gent! Doe als ik en grijp deze kans om ineens Gent te verkennen. Just a suggestion.

2-jaar-CGA-SKO

Oktober 2014

Na het festival begon ik aan mijn Masterjaar aan de Universiteit van Antwerpen. Al snel besefte ik dat ik geen tijd zou hebben om te reizen dit schooljaar. Daarom schreef ik op mijn blog over de “haalbare” plaatsen waarnaar ik zou willen reizen als ik wel tijd had (Boedapest, Istanbul, Kopenhagen, Wenen en Venetië).

Uiteindelijk was er dan héél last-minute – als in: op de dag zelf! – een weekend waarvan ik besefte dat ik er wel eens tussenuit zou kunnen. Ik boekte een rit naar Keulen met BlablaCar, vond een host via Couchsurfing en spendeerde uiteindelijk een gezellige 48 uur in Keulen.

2-jaar-CGA-keulen

December 2014

Hoewel ik geen tijd had om te reizen, begon ik al te dromen van wat ik weldra allemaal zou kunnen bezoeken. Enkele maanden lang was ik ervan overtuigd dat ik met een Working Holiday visum naar Australië zou trekken om er te werken, centjes te verdienen en daarvan rond te trekken. Ik bezocht met een vriendin – die wél naar Nieuw-Zeeland en vervolgens Australië zal trekken in januari – een reisbeurs over Oceanië en ontdekte dat ik eigenlijk niets over het continent wist. Het staat wel nog steeds met stip op nummer één van de plaatsen die ik wil bezoeken.

Het feit dat ik geen geld – maar vooral geen tijd – had om te reizen zette me aan het denken. Zo veel mensen denken dat je niet kan reizen omdat het zoveel geld kost. En nog meer mensen zijn het erover eens dat luxueus reizen op een studenten budget niet mogelijk is. Daarom schreef ik een blog post dat aantoont dat het een kwestie van interpretatie is.

Januari 2015

In de kerstvakantie sleurde ik mijn studieboeken mee naar onze villa in Spanje. Ik nam er enkele dagen vrij om de regio te bezoeken. Een buitenverblijf hebben, zoals wij sinds kort, zette me opnieuw aan het denken. Ik voelde me niet echt een reiziger toen ik daar was, maar ook (nog) niet een van de locals. Ik vroeg me af of je eruit moet zien als een backpacker om jezelf een “echte reiziger” te kunnen noemen.

roadtrip-spanje-villaFebruari 2015

Tijdens de lesvrije week hoopte ik een week naar Marokko te gaan. Meer bepaald naar Marrakech en Agadir. Ik had alles gepland, maar toen gebeurde iets waar ik nog altijd niet helemaal overheen ben: mijn favoriete persoon in de wereld werd uit zijn lijden verlost en nam op zijn eigen manier afscheid. Marokko werd afgelast en ik gebruikte mijn lesvrije week om er op mijn eigen manier mee om te gaan.

Ik weet zeker dat ik deze reis ooit wel eens zal kunnen doen. Het zal alleen niet voor meteen zijn.

Juni 2015

Het was te verwachten: tijdens de examens zat de nood om nog eens een stad te verkennen uiteindelijk te hoog en net dan trok ik erop uit. Niet ver hoor, ik ging naar Lier. Deze relatief onontdekte parel ligt nog geen half uur verderop van waar ik woon.

Zimmerplein-Lier-Nete-City-Trip

Zodra mijn examens erop zaten, besefte ik dat ik na vier jaar Antwerpen mijn eigen stad, Mechelen, niet meer kende. Samen met een vriendin verkende ik mijn thuisstad en werd er opnieuw verliefd op. Where else would I live?

gerechtshof-mechelen

Juli 2015

De eerste maand van de zomervakantie vertrok ik op een road trip van 5000km langs de oostkust van Spanje. De eerste week cruisden mijn papa, broer en ik via Llança naar ons huisje aan de Mar Menor, waar het even duurde voor ik me bewust realiseerde dat ik tot rust mocht komen. De tweede week verkenden we de regio rond ons huisje en genoten van het zwembad. De derde week vond ik het leukst. We moesten dan wel meer kilometers (en uren) rijden, maar we verkenden ook allerlei nieuwe locaties waar ik nog nooit was geweest. Nothing gets me more excited!

calblanque-spanje-roadtrip

Augustus 2015

Deze maand was net zoals vorig jaar: ik werkte voornamelijk ochtendshifts bij de Starbucks – want ik hou ervan de reissfeer op te snuiven als ik er zelf niet op uit kan trekken – en sprak af en toe af met mijn beste vriend die net terug was na zeven weken Cuba. Tegen het moment waarop deze blog post online komt, is hij waarschijnlijk al op Erasmus vertrokken (naar Montpellier in Zuid-Frankrijk). Ik hoop dat ik de kans zal krijgen om hem daar te gaan bezoeken!

Maar dat hangt niet alleen van mij af. Dit jaar wordt een spectaculair jaar voor mij! Waar ik precies naartoe zal gaan, kan ik nog niet met zekerheid zeggen. Maar in grote lijnen kan ik het volgende al verklappen: Ik trek eind september voor enkele dagen terug naar Parijs. In 2016 zal ik drie maanden in India studeren en drie maanden in New York. Het zal een zwaar jaar worden – vooral op studiegebied, maar heb ik al niet een beetje bewezen dat ik dat misschien wel zal aankunnen? – maar ik kan (en ga) het ook niet onder stoelen of banken steken dat ik zo zenuwachtig, enthousiast en ongeduldig tegelijk ben om aan het nieuwe schooljaar te beginnen!

2-jaar-CGA-3CMGM

Het nieuwe schooljaar begon voor mij de laatste zondag van augustus al, met een teambuilding in de Hoge Rielen. Ik kan al niet wachten om jullie op de hoogte te houden over mijn avonturen in het komende jaar!

Volg me ook op Snapchat (iClaudia) en Twitter voor de meest recente (en live!) updates. Als je me volgt op Instagram krijg je toegang tot ultieme reisfoto’s. Op deze sociale media krijg je ook uniek (beeld)materiaal te zien dat niet op deze blog verschijnt! Op Facebook kan je terecht voor alle reisinspiratie over alle plekken in de wereld die je je maar kan bedenken.

ik-rotterdam-euromastLaten we er samen een geweldig jaar van maken! Wat zijn jouw plannen voor het komende jaar? En wat is jouw favoriete moment van afgelopen jaar?

Advertenties

3 reacties op ‘Claudia Goes Abroad bestaat 2 jaar!

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.