Weekendje weg: Rotterdam

Vorige week schreef ik al hoe ik een last-minute tripje plande naar Nederland toen ik ontdekte dat ik enkele dagen vrij had van mijn zomerjob. We trokken naar Utrecht, een populaire studentenstad in ons noordelijke buurland en ontdekten dat er meer te zien is dan alleen Amsterdam. Na ons bezoek aan Utrecht, reden we door naar Rotterdam, waar ik een hotel had gevonden waar ik al langs eens een nacht wou doorbrengen: Citizen M.

skyline-rotterdam

Accommodatie

Citizen M is een concept. Ik kwam voor het eerst een van hun # hotels tegen toen ik het busstation zocht in Glasgow voor mijn nachtelijke rit naar London. Op mijn eentje is een hotel natuurlijk te duur. Ik zeg ook altijd dat een hotel te saai is als je alleen bent – daarom prefereer ik Couchsurfing en AirBnb – maar in Citizen M kan je je als single ook perfect bezig houden.

Je moet de hotels eigenlijk zo bekijken. Elk hotel is een gemeenschap in een soort stad. Op de eerste verdieping heb je een gemeenschappelijke ruimte. Er zijn enkele woonkamers waar je uit een heleboel boeken kan kiezen en zelfs bij een haardvuur in een egg chair tot rust kan komen. Alles is bovendien aangekleed in een perfect staaltje van interieur architectuur.

Je checkt jezelf in aan een van de self-help computers die er beschikbaar staan. Als het weinige personeel dat toch nog beschikbaar is, ziet dat je voor de eerste keer in een Citizen M hotel bent en je weg er nog niet kent, schieten ze je meteen te hulp. Het personeel komt zelf van over de hele wereld en slaat graag een babbeltje met je.

Op de gelijksvloers kan je ook plaatsnemen aan de bar of een van de gemeenschappelijke grote tafels. 24/7 kan je er terecht voor “vers” eten en een drankje. Ik zeg “vers” omdat het ontbijt ’s morgens echt wel vers is, maar de “warme” maaltijden moet je wel in een bakje opwarmen in de microgolf. Het is een leuk idee, maar vanwege de prijs hebben wij geen gebruik gemaakt van deze service. Wij kozen ervoor om ook culinair Rotterdam te verkennen. In de stad zelf dus.

In de hoop dat het zou stoppen met regenen, besloten we eerst uitgebreid onze kamer te ontdekken en ons op te frissen. Ik was in de hemel. Met een tablet kon je zowat alles bedienen in de kamer. De blinds, de gordijn, de lichten (én sfeerverlichting), de tv, de muziek… Een hypermoderne kamer dus.

Citizen M heeft alleen kingsize tweepersoonsbedden. Awesome! En in elke douche kan je kiezen welke kleur van de regenboog je als sfeerverlichting wilt. Cool he? Je hebt ook de keuze uit een hele collectie van de nieuwste films. Wij hebben na het avondeten gekozen om niet in de regen te gaan rondlopen, maar The Theory of Everything te bekijken in ons kingsize bed onder het genot van twee cocktails die we aan de bar hadden besteld. Ja, soms mag het eens wat anders zijn. De boog moet niet altijd gespannen staan!

Eten & Drinken

De avond dat we aankwamen in Rotterdam, besloten we in de buurt van het hotel iets te gaan eten. Met al die regen wilden we liever niet te ver lopen. We kozen uiteindelijk voor Mooii en het verrassingsmenu dat ze daar serveerden (ik zal dan ook niet verklappen wat we gegeten hebben, maar het was heel lekker!).

rotterdam-mooii

We waren eigenlijk op zoek naar de Urban Espresso Bar, waar we wilden ontbijten. Dat vonden we echter niet en zo kwamen we toevallig in 1NUL8 terecht. Deze brasserie/wijnbar is in Amerikaans Californische stijl ingericht en dat was wat onze aandacht trok. Om in stijl te blijven met het interieur genoten we van enkele American-style pancakes met twee soorten zelfgemaakte confituur. Mmmm…

pannekoeken-rotterdam-1NUL8

We bezochten in Rotterdam natuurlijk ook de Markthal. Het is zowel een appartementencomplex (de boog) als een overdekte markt waar je streekproducten en allerlei andere dingen vindt. We hebben hier toch wel enkele uren doorgebracht!

Oud & Modern Rotterdam

Na Wereldoorlog II, toen Rotterdam helemaal platgebombardeerd werd, moest de stad helemaal heropgebouwd worden. Daarom zie je er veel meer moderne staaltjes architectuur dan in vele andere steden in Nederland. Daarom zie je naast oudere gebouwen de hoge torens de lucht in reiken.

Ik laat de foto’s wel voor zich spreken.

Hotel New York

We namen de ferry van het New York Hotel om op een leuke manier het ‘eiland’ te bezoeken. Van hieruit vertrokken vroeger de schepen naar Amerika. Je kan op de gelijksvloers van het hotel rondlopen. Rondom het hotel zal je ook nog mooie uitzichten op de “skyline” van Rotterdam terugvinden.

hotel-newyork-rotterdam

Een brug verder vind je ook nog een leuk concept: Fenix Food Factory. Binnenin vind je allerlei standjes met biologische voeding. Buiten bestelden we een Rotterdam burger. Die smaakte ons na al dat wandelen bijzonder goed! Vanuit deze hoek heb je opnieuw een mooi uitzicht, deze keer natuurlijk op het New York hotel en enkele andere torenhoge gebouwen.

Euromast

De Euromast is met 185m de hoogste toren in Nederland die je kan bezoeken. Wil je mooie panoramische foto’s maken? This is the place to be!

In de zomer kan je vanaf het platform abseilen. Je kan er ook lekker gaan eten (reserveren is wel noodzakelijk) en/of verblijven in 1 van de 2 hotelsuites die er geïnstalleerd zijn.

Utrecht vs. Rotterdam

Afgelopen maand bezocht ik twee uitersten in Nederland: het authentieke, studentvriendelijke Utrecht en het moderne, architecturale Rotterdam. Uiteindelijk moet ik zeggen dat mijn voorkeur toch uitgaat naar Utrecht. Ik hou altijd net iets meer van kleine, gezellige straatjes dan torenhoge gebouwen. Maar beide steden hebben me er wél van overtuigd dat ik wat meer naar Nederland zou moeten gaan. Nooit gedacht dat het er zo leuk kon zijn!

Disclaimer: Deze blog post bevat originele afbeeldingen 
en persoonlijke meningen. De links in dit bericht zijn 
vrijwillig toegevoegd en niet voor commerciële doeleinden.

2 reacties op ‘Weekendje weg: Rotterdam

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.