Op vakantie met 19 vreemdelingen

Ik begeef me graag in internationale omgevingen, dus wilde ik graag een studentenjob op de luchthaven doen. Zo werkte ik deze zomer voor de derde keer op rij bij Starbucks. Dat ik bij Starbucks geplaatst werd, is gewoon puur geluk hebben (want jullie weten ondertussen wel dat ik een coffee addict ben).

Uiteindelijk zat de laatste werkdag er ook op voor mij. Ik was een beetje melancholisch, want mogelijk was het zelfs de allerlaatste dag ooit! Ik begon in september immers aan een nieuwe studie die maar liefst 12 maanden zou duren (in plaats van de gewoonlijke 10 maanden) en dan zou ik na de zomer sowieso écht moeten gaan werken. (slik)

Maar dat bande ik dus maar even uit mijn gedachten en ik focuste me vooral op het feit dat ik eindelijk nog eens mocht inpakken voor een tripje. Dat was immers (al) geleden sinds mijn vakantie in Spanje afgelopen juli. Eindelijk ging ik nog eens nieuw terrein verkennen!

Mijn nieuwe studie begon al meteen op de juiste toon. Zoals ik al eerder beschreef, gaat het om een internationaal programma waarbij we drie continenten zullen bereizen. Dat we er meteen op uit trokken vond ik dus niet zo raar. Ook al gingen we dan maar naar De Hoge Rielen.
3CMGM-Hoge-Rielen
Al mijn vrienden zijn wel een keer in de bossen van Kasterlee geweest, maar ik nog niet. Ik hoorde hen daarom uit en kwam de volgende dingen te weten:
  1. De Hoge Rielen is één groot woud. (Maar ik ben een stadsmeisje!)
  2. De accommodatie kan je vergelijken met kamperen, maar dan binnen. (Wat betekent dat voor hygiëne en comfort?!)
  3. De wifi is er niet zo goed. (Maar dan krijg ik last van FOMO!)

Ik was dus best een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Meer dan ik normaal ben, want ik zou dus de “wildernis” intrekken met 19 vreemdelingen. Voor een introvert is dat geen piece of cake. Twee vragen bleven maar door mijn hoofd spoken: What if they don’t like me? What if I don’t like them?

Vrijwel meteen had ik door dat mijn twijfels ongegrond waren. Er was meteen een goede klik in de groep – wat een opluchting!

Na een uur-durende rit op een bus zonder airco (het was toen 30°C buiten, dus het was zweten geblazen!), kwamen we inderdaad aan in een bossig gebied. Vroeger bracht ik hele zomers door in bossen, maar die ben ik dus ontgroeid. Ahem.

Ik vreesde voor de accommodatie. Ja, dat kan ik eerlijk bekennen. Ik mag dan wel een voorstander van Couchsurfing zijn en dergelijke (waarbij je soms een beetje flexibel moet zijn qua hygiëne) maar op deze schoolreis waren eerste indrukken belangrijk (of voor mij toch in ieder geval). Ik vond de context (in een bos met 19 vreemdelingen) al ingewikkeld genoeg dat ik een gebrekkige accommodatie er echt niet bij wilde hebben.

Ik was zo gelukkig toen we het nieuwe, moderne gebouw naderden waar we twee nachten zouden verblijven! Alles was splinternieuw en netjes! De kamer deelde ik met twee Vlaamse meisjes en een derde meisje uit het Brusselse die uiteindelijk uit het programma besloot te stappen, wat jammer was.

3CMGM

Tijdens de teambuilding hadden we verschillende workshops en deden we van die typische teamwork activiteiten. De bedoeling van de driedaagse was dat we meer leerden over wie we nu zijn (ook in groep) en wie we willen zijn. Het Leadership & Development Track zal ons uiteindelijk helpen om onze doelen te bereiken op persoonlijk en professioneel vlak. Cool hé?

Tijdens een van de workshops ontdekte ik dat ik volgens het DISC-model een “high C” ben, wat staat voor Conformist. (D staat voor Dominant, I voor Influencer en S voor Security). Dat resultaat klopt helemaal!

Voor de high C’s is er namelijk niets leukers dan procedures, regels en structuur. Waar ze niet van houden is conflict en dat vermijden ze dan ook zoveel ze kunnen. Ik ben diep van binnen nog steeds een control freak, zeker op momenten waarop het gewoon heel moeilijk wordt om alles in de hand te houden. Maar door te reizen heb ik wel geleerd om in veel gevallen los te laten. Natuurlijk kan je de aard van het beestje wel onder controle proberen te houden, maar niet veranderen!

Na de teambuilding had iedereen het gevoel dat we elkaar veel beter hadden leren kennen dan in een klaslokaal ooit het geval had kunnen zijn. Ik ben er vrij zeker van dat ik dus kan stellen dat de teambuilding een groot succes was: een knaller van een opener voor een bangelijk jaar!

3CMGM-Team

Een reactie op “Op vakantie met 19 vreemdelingen

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.