September 2015: Ontmoetingen, ontdekkingen, ontplooiingen

September ging er helemaal om mijn klasgenoten beter te leren kennen. We gaan immers een vol jaar samenleven en dan wil je wel weten met wie je dat precies gaat doen! Laat me even de leukste, memorabele gebeurtenissen op een rijtje zetten.

3CMGM-AMS

Citytrip & City Game Antwerpen

Na de teambuilding nodigde ik iedereen die wou uit voor een een leuk uitstapje in Antwerpen waarbij ik hen het beste van ’t stad liet zien. De Meir, de Stadsschouwburg, De Stadsfeestzaal, Den Botanique, de Kathedraal, de Grote Markt, het Steen, het Vleeshuis, de Vlaeykensgang… You get the picture. En wafels van Desirée de Lille konden natuurlijk niet ontbreken!

Zo een tour deden we opnieuw tijdens de Antwerp City Game, een virtueel spel in de stad waar de hele school aan meedeed. We hadden die dag een volledig semester inleiding tot financiële verslaggeving in zes uur tijd gehad. Dat zo’n intensief spel er nog eens achter kwam, zorgde er wel voor dat ik doodop was tegen het einde van de dag. Het was echter superleuk – we moesten in teams van vier allerlei opdrachten uitvoeren en virtueel op andere teams schieten. Echt iets voor mij! Het was dan ook de eerste keer dat ik eens meteen de leiding nam. We hebben niet gewonnen, maar dat was slechts bijzaak. En ook dan waren er wafels aanwezig! Die werden die dag gratis uitgedeeld tijdens een promotieactie van een kledingwinkel. Leuk toeval!

  

Welcome to my hometown!

Een bezoekje aan een echte Vlaamse stad zoals Mechelen, waar ik al mijn hele leven woon, kon natuurlijk niet ontbreken! Wat ik leuk vond, was dat mijn nieuwe klasgenoten echt de moeite deden van wat op zoek werk te doen en dingen voor te stellen die ze wilden zien. Ik was zelf bijvoorbeeld nog nooit naar onze brouwerij ’t Anker geweest, dus brachten we daar een bezoekje. We beklommen ook de bekende Sint-Romboutstoren en aten typisch Belgische maaltijden, zoals stoofvlees. Het doet me deugd dat ik nog vaak mag horen dat ze blij waren dat ik mijn thuisstad in alle geuren en kleuren heb laten zien!

Rotterdam-3CMGM

De grens over naar Rotterdam

Natuurlijk zijn we ook eens de grens over gegaan. Enkele meiden spraken over een uitstapje naar Nederland en meer bepaald Rotterdam. Meteen vroeg ik of ik mee mocht gaan en bood ik aan te rijden. Ik voelde me nog steeds een beetje verantwoordelijk om de buitenlanders te “begeleiden” bij hun eerste uitstapjes in Europa. En laat ons eerlijk zijn… ik zeg nooit nee tegen een leuk tripje! Wat je zoal kan doen in Rotterdam lees je hier.

3CMGM-AMS

Soms ook nog eens naar de les…

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. We moesten ook af en toe eens naar de les! Ik was een beetje zenuwachtig: zou ik het wel aankunnen? Naar een management school gaan als talen- en communicatiestudentje is best een grote stap!

Zowat elke week komt er een nieuwe leerkracht uit telkens een ander deel van de wereld: Ierland, UK, Iran, België, Zuid-Afrika, Australië… We hebben ze allemaal gehad!

Onze eerste les was met de inspirerende Jamie Anderson. Een betere introductie konden we niet hebben! We spraken over de strategie achter Lady GaGa en bekeken wat het betekent om “succesvol” te zijn. Verder leerden we ook hoe de Europese Unie in elkaar zit, leerden we een “marrrket analaajsis” op te stellen en kwam Wayne Visser ons meer vertellen over Corporate Social Responsibility. Een andere prof legde ons dan weer uit wat business drivers zijn. En wie had ooit gedacht dat microeconomie zo leuk kon zijn?

We kregen een les over hoe je moet presenteren en ik had mijn eerste ervaring in groepswerk met mensen uit verschillende culturen. Wat op zich best een culture shock was. Indiërs hechten duidelijk belang aan andere dingen! En ze hebben later ook toegegeven dat ze nog nooit in teams hebben gewerkt en het concept ook niet helemaal snappen. Dat belooft voor de toekomst! Uiteindelijk hebben we er het beste van gemaakt.

3CMGM

Het was een geweldige, volle, boeiende eerste maand en het smaakte naar meer! Ik leerde meer over de economische en business wereld, ervaarde meer en grondiger de cultuurverschillen tussen België en India en had nog tijd over voor leuke dingen. Oktober ziet er al even veelbelovend uit!

 

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.