3CMGM ging uitzoeken waar chocolade vandaan komt!

Met de hele klas bezochten we het wereldberoemde bedrijf Barry Callebaut. Het 3CMGM programma begint in België en aangezien het voornamelijk een business management programma is, zal het je niet verbazen dat bedrijfsbezoeken aan Belgische industrieën onmisbaar zijn!

En een bezoek aan een chocoladefabriek? Is dat niet het meest Belgische dat er is?!

Callebaut-3CMGM-Chocolade

Wat zou jij doen op een vrije dag? Werkstukken schrijven? Tv kijken? Op café gaan met vrienden? Nee, niet wij 3CMGM’ers! Wij wilden wat meer van België zien. Fred, een Belgisch-Britse student uit mijn klas, stelde het bezoek aan Callebaut voor: “Ik had opgevangen dat de buitenlanders in ons programma graag een Belgische chocoladefabriek wilden bezoeken en ik dacht dat het eveneens voor ons een leuke ervaring zou zijn.”

Callebaut-3CMGM-Chocolade

Tijdens de twee uur durende rondleiding, werden we overweldigd door de heel aanwezige geur van verbrandde cacao, bittere vloeibare chocoladesaus en zoete chocoladepuree die door de fabrieksgebouwen heen zweefde. Er klonken verzuchtingen en uitgelaten kreetjes. Ashley, mijn Keniaanse medestudente, riep uit: “Het ruikt hier zo lekker dat het net is alsof ik in de hemel ben!”
Callebaut-3CMGM-Chocolade
We leerden meer over het importproces van de cacaobonen, die uit de gebieden nabij de evenaar komen, maar ook over de eerste stappen van het pellen, verbranden en pletten van die bonen. En uiteindelijk kregen we te zien hoe het residu in chocoladeblokken veranderde. Het zijn die blokken die chocolatiers zoals Neuhaus, Godiva en Leonidas gebruiken om hun respectievelijke pralines te maken. Vidisha, een Indische studente uit de klas, liet weten dat ze de strikte hygiëneregels en -procedure opmerkelijk vindt: “Als ik vanaf nu nog eens Belgische chocolade eet, weet ik dat ik er zeker van kan zijn dat chocolade goed behandeld werd.”
Chocolate made in Belgium? Ik wil, ik wil, ik wil!
Net voor we terugkeerden naar Antwerpen, beantwoordde Callebaut onze stille wens: elk van ons kreeg een zakje dat we mochten vullen met zoveel chocolade als we konden en zoveel verschillende smaken als we wilden. Jah, dat moesten ze geen twee keer zeggen!
 Callebaut-3CMGM-Chocolade
Disclaimer: Mijn artikel verscheen eerst op AMSlife.

Een reactie op “3CMGM ging uitzoeken waar chocolade vandaan komt!

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.