Oktober 2015: Study, Work, Travel

Oktober was een heel gevarieerde maand voor ons, 3CMGM studenten. We hadden natuurlijk dagen waarop we naar school moesten, maar hadden ook twee weekjes vrij voor Study & Travel. Ik geef je een korte samenvatting van alle verschillende dingen die ik heb ondernomen in oktober.

Lessen, bedrijfsbezoeken en workshops

Zoals ik zei: oktober was een heel gevarieerde maand – en dat kwam ook terug in de lessen. We gingen maar liefst twee keer op bedrijfsbezoek tussen de lessen door. Katoennatie, aan de haven van Antwerpen, vond ik persoonlijk niet zo boeiend. Het ligt niet helemaal in mijn interessegebied. Maar het bezoek aan Callebaut was natuurlijk heel anders! We bezochten een van de grootste chocoladeproducenten ter wereld en mochten natuurlijk ook wat samples mee naar huis nemen.

Callebaut-3CMGM-Chocolade

Ik had ook voor de eerste keer in mijn leven Macro-economie. Nu moet je weten dat ik eigenlijk helemaal niet economisch aangelegd ben, maar de manier waarop onze prof het uitlegde maakte het vak eigenlijk superboeiend. Dat was niet echt zo met het vak Market Analysis. Hoewel ik er natuurlijk wel iets van opgestoken heb, vond ik deze prof persoonlijk minder aangenaam. Maar beiden vielen in het niet tegenover mijn nieuwe favoriete leerkacht: Banu Golesorkhi. Zij was degene die ons voor het Intercultural Business Awareness meenam naar het Joodse kwartier, waardoor ik ontdekte dat ik me wat meer in het Jodendom moet verdiepen.

3CMGM-antwerpen-torah

We hadden ook een Career Fair (jobmarkt) waar verschillende grote bedrijven zoals DHL, Microsoft, Deloitte, Accenture, L’oreal en Uniqlo aanwezig waren. We konden de afgevaardigden vragen stellen over hoe het is om bij zo’n bedrijf te werken en wat je kan doen om er binnen te geraken.

Een van mijn favoriete momenten uit oktober was ook de aller-allereerste meeting voor het studenten platform van de AMS dat de school wilde oprichten. Er werden “ambassadeurs” gezocht om de studenten van de Antwerp Management School online te vertegenwoordigen. Natuurlijk wilde ik dat doen! Zelfs vanuit India en New York! Ondertussen is ons team fel uitgebreid tot een internationaa kernteam van negen mensen en een freelancersteam (of content creators) van nog eens tien mensen. We schrijven over wat onszelf en onze klas dagelijks bezighoudt en hoe we met cultuurverschillen omgaan. Kortom, het leven van een student op de AMS. Als je nieuwsgierig bent, mag je zeker eens een kijkje nemen!

AMSlife-team

Netwerken op de Crowdsourcing Week en truitjes vouwen bij Eric Bompard

Gedurende oktober werkte ik elke zaterdag (en nog wat meer zaterdagen in september en november) bij mijn mama in de winkel. Haar collega was ziek, er werd hulp gezocht en ik kan de centjes dit jaar extra goed gebruiken! In het verleden heb ik ook al geholpen in de winkel, dus was ik natuurlijk een geschikte kandidaat.

Het eerste weekend van onze study break ben ik meteen gaan (net)werken op de Crowdsourcing Week in Brussel (als je goed kijkt kan je mijn foto terugvinden in de header!). Ik maak al enkele maanden promotie voor de organisatie en kreeg zo de toestemming op het evenement bij te wonen. Crowdsourcing is iets waar ik automatisch ingerold ben: de sharing economy, Internet of Things, Smart Cities, zelfs Bitcoin (!) zijn dingen die mij heel erg boeien. Zoals je weet schrijf ik zelf vaak over mijn ervaringen met Airbnb, Couchsurfing, Blablacar en dergelijke. Natuurlijk wou ik een groots evenement bijwonen waarin de leading thinkers in deze gebieden hun verhaal kwamen vertellen! Ik heb er heel veel mensen leren kennen die ik anders de eerstkomende tien-twintig jaar nooit zou ontmoet hebben. Ik heb er enorm veel bijgeleerd en was dan ook ongelofelijk dankbaar dat ik (als jongste van het hele spel) zoiets mocht meemaken.

Reisje hier, reisje daar

Ik heb deze maand ook heel wat van Europa mogen zien. Met de klas gingen we op culturele uitstap naar Parijs. We hadden zoveel geluk met het weer: altijd zon, enkel ’s avonds wat frisser, maar tenminste alle dagen mooi en droog weer. Het was een leuke uitstap, maar toch voelde ik me niet altijd zo op mijn gemak. Ik ben intussen blijkbaar zo gewend aan het solo-reizen dat ik me een beetje onwennig voelde in een groep van 20 man. Het is dan ook moeilijk om zelf iets te organiseren (aka geen verplichte activiteit) met zo’n grote groep. Als ik alleen reis heb ik dat probleem natuurlijk niet: dan doe ik gewoon waar ik zin in heb, wanneer ik er zin in heb. Ik voelde me een beetje alleen in de groep, maar ik ga er alles aan doen om daar verandering in te brengen als wij op weekend gaan in India!

Aan het begin van de maand was er ook een Bierfestival in Mechelen waar ik mijn Amerikaanse klasgenote Madeline mee naartoe heb genomen. Lang hebben ik niet moeten proberen! Ze is een enorme fan van bier, dus natuurlijk wou ze mee! We hebben er 11 bieren geproefd, schubakken gespeeld en een heerlijke burger gegeten (bij Il Cardinale). Het was een leuke avond met ons tweetjes!

Mechelen-bierfestival

De zondag na de Crowdsourcing Week mocht ik met het kernteam mee naar Brugge. Daar ben ik wel al eens geweest, maar waarom niet nog een keer? Zeker nu ik mijn nieuwe camera heb! Ik heb me er samen met Paul heel erg geamuseerd met kiekjes te maken van alles en iedereen. Omdat je Brugge makkelijk op een halve dag gezien hebt als je geen musea bezoekt, brachten we in de namiddag nog een kort bezoekje aan Gent. Daar kwam ik per toeval mijn Duitse klasgenote Hellen twee (!) keer tegen. Om Gent te zien heb je wel wat meer tijd nodig, maar we hebben er toch een leuke wandeling gemaakt. Gent heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd en ik keer er graag naar terug.

Mijn laatste reisjes waren eind oktober. Ik wou graag mijn vriend Matthias gaan bezoeken in Wenen, maar vliegen op Bratislava is veel goedkoper dan rechtstreekse vluchten. Daarom plakte ik er ineens maar een dagje in de Slovaakse hoofdstad aan. Het was de eerste keer dat ik alleen naar een land reisde waarvan ik de taal niet sprak – iets waar ik me eigenlijk niet op voorbereid had en waardoor het iets langer duurde voor ik me er echt op mijn gemak kon voelen. Maar hoewel ik vond de Slovaken er een beetje nors uitzien, zijn het wel heel vriendelijke mensen die je altijd om hulp kan vragen als je iets nodig hebt! Wenen leek dan weer meer op Parijs en ik vond Wenen heel leuk om drie daagjes door te brengen en mijn vriend nog eens te zien na een jaar. Het was leuk om nog eens een weekje reizend door te brengen! (En ik heb in één keer twee hoofdsteden van mijn lijstje kunnen schrappen!)

Met oktober achter de rug, heb ik nog maar twee maanden te gaan in Antwerpen voor we met de hele klas naar India trekken. Let’s make the most of them!

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.