5 beste artikels van 2015 volgens jou

Kan je het geloven? Weer een jaar bloggen is voorbij gevlogen! Er is zoveel gebeurd dit jaar, dat ik het soms zelf niet meer kan bijhouden. Misschien jij ook niet? Ik heb in ieder geval jullie favoriete, meestgelezen artikels op een rijtje gezet. Daarbij wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie te bedanken voor de steun en lieve berichtjes. Deze blog komt recht uit het hart en ik hoop dat jullie er evenveel van genieten om over mijn avonturen, ervaringen en ontwikkeling te lezen als ik ervan geniet om het mee te maken.

2015-favoriete-artikels

 

5. Een pleidooi voor internationale studies

In oktober schreef ik een artikeltje over hoe mijn internationale ervaringen me veranderd hebben. Dat begon al met taalstages in Parijs, Londen en Barcelona. Mijn eerste stapjes alleen in de wereld, gevolgd door mijn eerste reisjes alleen tijdens Erasmus in Barcelona en nu, met 3CMGM. Je leert echt zelfstandig zijn, voor jezelf op te komen. Je leert je eigen limieten kennen en je ontdekt waar je prioriteiten liggen. Ik vind dat iedereen een keer naar het buitenland zou moeten voor een taalcursus, een Erasmussemester of een stage of iets dergelijks. Het verandert je kijk op heel veel dingen. Ik heb van geen enkele internationale ervaring spijt gehad. Integendeel! Ik wil alleen maar meer! Meer, meer, meer!

3CMGM-2015

 

4. Surprise: ik ga naar India! (maar ik ben toch een beetje bang)

Zoals je weet is het nog maar twee keer slapen voor ik eindelijk vertrek naar Bhubaneswar, waar ik drie maanden zal studeren, wonen, werken en vervolgens drie weken zal rondreizen voor ik even terugkeer naar België. Er zullen natuurlijk veel verhalen volgen over mijn avonturen in India, maar ook nu is het al duidelijk dat ik misschien niet de enige ben die bang is om naar een land als India te trekken – en dan nog zeker als blonde vrouw (compleet met blauwe ogen en bleke huid!). Vooral voor mezelf, maar ook voor alle anderen die bang zijn om naar India te reizen, stelde ik een lijstje op van alle dingen die me afschrikken aan het land van duizend kleuren. Gelukkig hebben mijn Indische vrienden me al op veel vlakken gerustgesteld. Hopelijk zijn jullie benieuwd om ook mijn avonturen ter plekke te volgen! Ikzelf kijk er alvast naar uit om ze te gaan beleven! The good and the bad!

india-lonely-planet

 

3. Road trip in Spanje

Deze zomer schreef ik een reeksje over mijn road trip in Spanje. Ik vertelde over hoe we via Frankrijk naar Noord-Spanje reden en uiteindelijk arriveerden in onze villa in San Pedro del Pinatar. We verkenden er de buurt en bezochten opnieuw onze favoriete plekjes aan de Costa Calida en de Mar Menor. Voor we naar huis reden bezochten we eerst nog wat vrienden in Malaga – waar we ook een van mijn nieuwe favoriete dorpjes Frigliana bezochten – en in Benissa, wat vlakbij Calpe ligt. Blijkbaar heeft deze reeks jullie ook gesmaakt! Zelf kijk ik er ook naar uit om Spanje verder te verkennen en jullie te blijven vertellen over mijn ontdekkingen. Maar natuurlijk hoor ik graag jullie tips en meningen!

2015-spanje

 

2. Moet je eruit zien als een backpacker om een echte reiziger te zijn?

Deze vraag heeft jullie ook bezig gehouden blijkbaar. Tegenwoordig is er veel te doen om het verschil tussen traveler vs. tourist: wie is wat, hoe maak je het onderscheid en kan je niet het beste van beide werelden hebben? Het is een vraag die me al enkele jaren bezig houdt, maar vooral sinds die keer dat ik met een vriend naar Parijs liftte. Toen we vroegen waarom de chauffeur besloten had voor ons te stoppen, was het antwoord steeds “omdat jullie er zo normaal uitzien”. Daar was ik toen best trots op! Ik wil er helemaal niet haveloos bijlopen alsof ik me al een week niet gewassen heb. En hoewel ik niet op de hoogte ben van de laatste mode, doe ik altijd mijn best om er toch redelijk goed uit te zien. Kan dat wel als je op reis bent? En vooral als je gaat Couchsurfen: mag je dan wel een horloge en oorbellen dragen? Of merkkleding? Deze vragen en meer probeer ik te beantwoorden in dit artikel. Graag hoor ik ook jouw mening!

ik-montpellier

 

1. Mooi Mar Menor

Jullie favoriete artikel dit jaar was overduidelijk Mooi Mar Menor. Ergens maakt me dat zeer gelukkig! De streek van de Kleine Zee voelt voor mij toch steeds meer als thuis aan. Ik ga er tegenwoordig meerdere keren per jaar naartoe en vind het ook leuk om te schrijven over mijn ontdekkingen in de regio. Ik heb me tijdens de tijd van publicatie ook enorm geamuseerd met foto’s maken en ik vind het leuk dat het allemaal in de smaak is gevallen! Wil je graag meer lezen over Spanje of over deze streek specifiek? Ik hoor graag van je!

cava-spanje-villa

Ik kijk er naar uit om jullie te verwennen met nog veel meer verhalen, foto’s, avonturen – alle goede, tegenvallende, leuke, minder leuke, avontuurlijke, rustige momenten. Ik zeg altijd eerlijk mijn mening en alles wat ik schrijf is oprecht en comes straight from the heart. Hopelijk ben jij er ook weer bij in 2016!

Gelukkig nieuwjaar! Happy New Year! Feliz año nuevo!

4 reacties op ‘5 beste artikels van 2015 volgens jou

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.