Happy Thanksgiving!

Elk jaar, op de laatste donderdag van november, is het een traditie in de USA om een geweldige dag te vieren, nl. Thanksgiving. Nu ik deel uitmaak van een programma dat de focus vooral legt op cultural awareness, en aangezien er twee meisjes in onze klas zitten die alles over deze feestdag weten, moest Thanksgiving natuurlijk gevierd worden!

Madeline, geboren in Amerika, en Ameyo, als student woonachtig in de States maar oorspronkelijk van Togo, namen de leiding bij het organiseren van een heus buffet voor onze klas. En ja, ik weet dat de vraag op het puntje van je tong ligt: stond er gevulde kalkoen op het menu? Ja maar natuurlijk!

thanksgiving-turkey

Met de hulp van Mark, de grappige en enthousiaste eigenaar van het nieuwe Pain d’Anvers (ook gekend als Lunchlab, dat strategisch gesitueerd is naast AMS), slaagden we erin de grootste kalkoen te serveren die ik ooit heb gezien. Maar er waren natuurlijk ook nog vele andere gerechten die de studenten in mijn klas gemaakt hadden: zoete aardappelen, heerlijke puree, een Keniaanse rijstschotel, echte Amerikaanse mac ’n cheese, geweldige salades… Noem het op en het was er!

3CMGM-thanksgiving

Deze avond kregen we eindelijk nog eens de kans om gezellige gesprekken te voeren, bij te praten met onze klasgenoten en, natuurlijk, om te zeggen waar we dankbaar voor waren. Madeline, als rasechte Amerikaanse, mocht beginnen en zij bedankte de klas om deze speciale dag met haar te vieren. Om de beurt noemde iedereen op waar hij/zij dankbaar voor was.

Vorige maand vierden we nog Diwali, een van de vele Indische feestdagen, en nu Thanksgiving. Ik vind het geweldig leuk om deze verschillende feestdagen uit andere culturen te vieren en kijk al naar uit naar degenen die nog moeten komen!

3CMGM-thanksgiving

Voor wie/wat ben jij dankbaar? 

 

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.