November 2015: Stress & Feest, Ziekte & Reizen

Waar moet ik in hemelsnaam beginnen? Hoe begin ik aan een opsomming voor de maand november, een maand vol met zoveel verschillende activiteiten, momenten, ervaringen? Deze vraag spookte door mijn hoofd toen ik aan deze blog post begon. Uiteindelijk deed ik zoals altijd… en begon gewoon te schrijven. Wie zien wel wat eruit komt! Hier gaat mijn samenvatting voor de maand november!

November was een erg drukke maand

Tijdens deze maand heb ik heel wat kilometers afgerend. Er werd een heleboel heen en weer gerend van meeting naar meeting. Veel van onze deadlines vielen in november, ook die van ons master project. Vooral over die laatste heb ik me in november erg opgewonden. Ik ben het niet gewend om er niet op te kunnen rekenen dat mijn groepsleden hun werk wel (goed) zullen doen. Bovendien heb ik nog nooit in mijn hele academische carrière een groepswerk “geleid”. Hoe doe je dat zonder bazig over te komen? Ik heb mijn best gedaan en het heeft geloond!

Anderzijds was er een examen waarvoor er gerekend moest worden. Nu zijn cijfers nooit mijn sterk punt geweest – behalve als het erop neerkomt reisbudgetten te berekenen en plannen, en valuta’s om te zetten. Maar ja, dat vragen ze op het examen natuurlijk niet!

Ook hadden we de eer om nog een keer les te hebben van Banu Golesorkhi. Niemand die het erg vindt dat haar lessen tot acht uur ’s avonds duren! Dat viel vooral op bij het afscheid na de laatste les: iedereen bleef superlang rondhangen in de klas omdat ze Banu niet wilden zien vertrekken. Ik denk dat ik voor mijn hele klas kan spreken als ik zeg dat we haar zeker gaan missen!

Behalve voor schoolprojecten rende ik ook nog van of naar meetings over het Studenten Platform van de AMS. Tijdens een van die meetings kozen we de nu officiële naam van de studentenblog. Dat is AMSlife geworden!

November was een feestelijke maand

AMSlife werd officieel geopend op een feestelijk event in de Foyer van de Antwerp Management School – compleet met ballonnen, cava, hapjes en een leuke introductievideo.

Ook kreeg de hele school de kans om naar de Night of the Proms te gaan. Daar wilde ik al heel lang eens naartoe, maar – je kent het vast wel – het kwam er nooit van. Uiteindelijk heb ik maar minder dan de helft kunnen meegenieten omdat we eerst en vooral onze deadline voor macroeconomics moesten halen. Maar wat ik ervan gezien heb, smaakt zeker naar meer!

We hebben met de klas ook enkele buitenlandse feestdagen gevierd. Eerst gingen we naar een Indisch restaurant voor Diwali en luisterden naar verhalen van de Indiërs. Het eten was gelukkig heel lekker – dat stelt me wel gerust voor wanneer we zelf naar het land van de curries vertrekken – maar die yoghurt drankjes zijn toch echt niets voor mij!

Ter ere van Ameyo, maar vooral Madeline, kregen we ook de kans om Thanksgiving uitgebreid te vieren. Met een vrijgemaakt budget mochten we ons eigen diner voorbereiden. Jammer genoeg was ik net rond die periode erg ziek en kon niet veel eten. Ik voelde me die avond ook niet zo best, maar je hoeft je niet 100% gezond te zijn om de enorme stuffed turkey te bewonderen en te juichen wanneer deze werd aangesneden, en al evenmin om te zeggen waar je dankbaar voor bent.

November was ook gefocust op India

Nadat we de kans hadden gekregen om Europa te verkennen tijdens de study break van oktober – ikzelf bezocht toen twee nieuwe hoofdsteden, Bratislava en Wenen – moesten we onze paspoorten afgeven voor de Indian visa application. Gelukkig werden we hierbij bijgestaan door An, een studente van 3CMGM 2014-2015. Hierdoor verliep het applicatieproces veel vlotter dan ik het ooit zelf had kunnen regelen!

Als je naar India gaat, moet je ook een heleboel vaccinaties krijgen. Ik trok daarom op een namiddag naar het Tropisch Instituut in Antwerpen – is het vreemd dat ik daar een beetje zenuwachtig over was nu ik Cordon gezien heb? Toen het eenmaal mijn beurt was, zaten er voor ik het wist twee naalden in mijn arm: één voor polio en één voor hepatitis A. De vaccins voor buiktyfus waren “jammer genoeg” op in heel België, dus zal ik maar gewoon moeten oppassen. Verder kreeg ik nog een hele waslijst aan extra medische benodigdheden mee: de strafste muggenspray, malariapillen, een crème tegen de jeuk en een genezend zalfje tegen infecties als je je muggenbeet toch zou openkrabben enz. Verder moest al het gewoonlijke ook mee, zeker immodium natuurlijk! Ik denk nu al dat de één helft van mijn koffer de medicijnsectie zal zijn!

Iets leukere voorbereidingen voor India zijn dan weer onze geldinzamelingsacties voor Asha Kiran. Dat is een weeshuis voor jonge meisjes vlakbij onze school waaraan wij onze diensten zullen verlenen tijdens ons verblijf in Bhubaneswar. Wij willen een Ray of Hope (de betekenis van Asha Kiran) zijn voor deze meisjes, wiens thuis gedeeltelijk verwoest werd door de aardbeving in Nepal van april 2015. We willen er ook voor zorgen dat ze een ziekte- en hospitalisatieverzekering hebben en zonder problemen naar school kunnen. Maar daar hebben we natuurlijk geld voor nodig! Daarom startten we een GoFundMe page op, organiseerden twee food sales waarmee we probeerden aandacht te krijgen voor ons goed doel. Ik kijk er erg naar uit om iets terug te doen voor India en om vrijwilligerswerk te doen. Volgens mij zal ik er enorm veel uit leren – zowel in de zin van organisatie als voor mijzelf als individu. Maar eerlijk gezegd denk ik dat de hele India-ervaring mij danig zal veranderen!

November was een maand van bedrijfsbezoeken

Behalve dat Accenture bij ons op bezoek kwam – nu wil ik zooo graag voor hen gaan werken! – gingen we zelf ook op bezoek bij drie bedrijven. De eerste was… AB Inbev! Hoe cool is dat? Zoals je waarschijnlijk weet, is dit de grootste bierbrouwer ter wereld. We mochten natuurlijk hun wereldberoemde Stella Artois proeven en kregen ook nog Hoegaarden en de nieuwe Cubanisto mee naar huis. Het was heel indrukwekkend om te zien, vooral omdat we ik september nog het in verglijking veel kleinere brouwerijtje Het Anker in mijn stad hadden bezocht. AB Inbev heeft trouwens ook een heel interessante graduate program waarvoor ik me jammer genoeg niet kan inschrijven omdat ik dan in India ben… We kunnen niet alles hebben zeker?

Het tweede bedrijf dat we bezochten was Janssen Pharmaceutica, dat deel uitmaakt van Johnson & Johnson. Voor AMSlife schreef ik een verslagje dat je hier kan lezen als je wil (in het Engels). Hoewel ik ziek was tijdens het bedrijfsbezoek heb ik er wel een aantal interessante dingen ontdekt. Eigenlijk is de pharma industrie zo saai nog niet!

November was vermoeiend, dus moest er ook gereisd worden

Na een maand van deadlines, bedrijfsbezoeken, lessen, meetings en ziek zijn, had ik er echt behoefte aan om even volledig tot rust te komen. Daarom trok ik naar Montpellier, waar op mijn beste vriend, Aaron, momenteel op Erasmus is. Toen ik in Barcelona woonde en school liep, skypten we heel vaak, maar nu we allebei zo’n drukke schema’s hebben ging dat even niet meer. Daarom boekte ik het eerste goeiekoopste ticket naar Zuid-Frankrijk om zowel een nieuwe stad te bezoeken als om mijn beste vriend nog een laatste keer in levende lijve te zien voor ik naar India vertrek voor vier maanden. En deugd heeft mijn lang weekendje onder de Franse zon zeker gedaan!

Er is zoveel gebeurd, gezegd en gedaan deze maand, dat het onmogelijk was om een korte samenvatting te schrijven. Ik hou van drukte en bezig zijn, maar als je ziek bent, gaat dat natuurlijk allemaal wat moeizamer. Na mijn weekend in Montpellier was ik echter volledig genezen en kon ik er in december weer helemaal tegenaan vliegen! December zal ook de laatste maand zijn in België, dus ben eens benieuwd hoe dat voor mij, voor ons als klas, zal zijn…

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.