Vaarwel, 3CMGM, Vaarwel!

Na vier maanden in Europe trekken wij, de 3CMGM’ers, terug naar onze respectievelijke thuislanden om Kerst te vieren en onze koffers te pakken voor het volgende avontuur. Sommigen zullen eerst nog wat rondreizen in Europa om die laatste plekjes nog te ontdekken die ze nog willen zien voor ze naar huis gaan. Sommigen blijven liever nog wat langer in België. Ikzelf schreef deze blogpost op een vliegtuig naar Alicante, vanwaar mijn papa, broer en ik de bekende één uur durende rit zouden maken naar Villa Perla Azul.

Het 3CMGM programma was geweldig onverwacht en overwacht geweldig. Bergen werk en plezier, ups and downs, bedrijfsbezoeken en hoorcolleges. We hebben elkaar vervloekt tijdens groepswerken terwijl we deadlines najaagden en we hebben gevochten en ons in alle bochten gewrongen om een positieve dynamiek in de groep te behouden. We hebben verjaardagen en traditionele feestdagen gevierd, aan de buitenlanders geleerd hoe je op de Belgische manier een pintje besteld, hoe je Indian style moet dansen en hoe je eet als een Afrikaan. We moeten natuurlijk nog steeds ons best doen om de verschillen te accepteren in de manier waarop we dingen doen en hoe we zijn, maar het is zeker een lonende ervaring geweest!

3CMGM-vaarwel-India

Aangezien onze klas altijd de tijd neemt om iets uitgebreid te vieren telkens wanneer we de kans krijgen, vierden we op onze laatste dag samen ons afscheid van AMS. Tijdens onze walking tapas dinner overat ik me met patatas bravas (mijn favoriet!!) en genoot van heerlijke Spaanse wijn en cava. We deelden onze secret santa cadeautjes met elkaar en dat was leuker dan ik ooit had kunnen denken! Er werd ook veel geknuffeld (ja, zelfs met leerkrachten).

Ik heb echter niet geweend, wat ik wel had verwacht, maar ik wist immers dat ik mijn klasgenoten snel terug zou zien in India. Maar na vier maanden nauw samen te hebben geleefd, gewerkt en gereisd zal het volgens mij erg raar zijn om hen twee weken niet te zien. Sommigen zullen nieuwjaar vieren in Goa en sommigen vieren de jaarwisseling met hun familie. Persoonlijk zal ik weer bezig zijn met te proberen te bevatten dat de Spaanse lucht vol wondermooie kerstverlichting hangt en dat de kerstbomen prachtig versierd naast de palmbomen zullen staan (want serieus, hoe wordt je daar nu ooit gewoon aan?!).

3CMGM-vaarwel-AMS

Ik begon aan 3CMGM met niet al te veel verwachting en dat heeft heel goed uitgepakt. Het heeft me beschermd tegen teleurstellingen, maar heeft ook voor enkele geweldige verrassingen gezorgd. Behalve dat ik meer economische en business kennis vergaarde, heb ik geleerd wat mijn beste kwaliteiten en werkpunten zijn op zo’n manier dat je alleen maar kan leren in een programma als dit. Bovendien heb ik (willen of niet) geduld geoefend en ben nog steeds aan het oefenen op “loslaten”. Wetende dat ik een controlfreak ben, hoop ik dat India zowel een uitdagende als bevrijdende ervaring voor me zal worden. Ik zal in ieder geval vele mensen missen op AMS (vooral mijn collega’s en vrienden van AMSlife), maar ook de Foyer, onze klas, de gratis koffie en koekjes, de avonden bij Patje en… Maar ik kijk ook zo ongelofelijk hard uit om op dat vliegtuig naar Bhubaneswar te stappen in januari!

Dus voorlopig zeg ik Vaarwel AMS, Vaarwel 3CMGM!

Disclaimer: Mijn artikel verscheen eerst op AMSlife.

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.