December 2015: Einde van het eerste semester – let the adventure begin!

December stond maar voor één ding: het einde van het eerste semester, het eerste continent en het eerste deel van mijn jaardurende avontuur. December kwam veel sneller dan ik ooit had kunnen denken. Ik heb dan ook zoveel geleerd en meegemaakt dat het  lijkt alsof er een heel jaar al gepasseerd is en tegelijkertijd alsof het nog steeds oktober is.

December begon in Montpellier, waar ik bij mijn beste vriend Aaron op bezoek ging. Ik kon er mijn batterijtjes opladen na enkele zware werkdagen – terwijl ik ook nog eens goed ziek was – en kon er weer tegenaan voor de laatste loodjes.

3CMGM-farewell-vaarwel

Laatste loodjes

De laatste weken aan de Antwerp Management School waren opnieuw goed gevuld. Naast bezoeken aan en van bedrijven – Materialize, het grootste 3D bedrijf van de wereld, en McKinsey, een groot consultingbureau – moest ik de deadline voor ons Master Project halen, studeren voor een examen waarvoor ik zou moeten rekenen (aaargh!) en moest ik datzelfde Master Project tenslotte ook nog eens verdedigen voor een jury.

Tussendoor gidste ik een collega van AMSlife rond in Mechelen op een vrije woensdagnamiddag, bezocht ik mijn tante in Hasselt en woonde ik een lezing bij in Brussel over hoe je de wereld kan rondreizen met bijna geen geld.

We eindigden het semester aan de AMS met een afscheidsdiner in een Spaans restaurant met lekkere tapas. Het was het perfecte einde van een geweldig semester.

(Trouwens, ik kan ondertussen met plezier melden dat ik voor alles geslaagd ben en dus met volle moed kan vertrekken naar India!)

Kerstvakantie

Tijdens de laatste dagen aan de AMS stond ik voor de moeilijke taak om een koffer te vullen voor twee weken Spanje en drie maanden India. Het heeft me nog nooit zoveel moeite gekost, maar het is gelukt! Jammer genoeg had ik niet zoveel t-shirts die bij mijn broeken pasten, maar dood ben ik er niet van gegaan. Ik was er wel in geslaagd om van de eerste keer mijn koffer precies onder de maximum van 23kg te vullen. Katching!

In Spanje duurde het eerst even voor ik kon ontstressen, zoals altijd het geval is wanneer ik voor het eerst eens niets moet doen voor school en dergelijke. Mijn papa en ik deden een roadtrip langs de kustlijn van Murcia, gingen heerlijk eten in een schijnbaar willekeurig dorpje in de bergen, vierden Kerst en Nieuw en genoten vooral van het goede weer.

Het was de eerste dagen echt moeilijk om zonder mijn 3CMGM klasgenoten te zijn. Ze zijn tot nu immers mijn hele leven – mijn vrienden en familie zag ik bijna niet meer. In Spanje had ik dan ook steeds de neiging om te zeggen “Ashley zou hier zo hartelijk om lachen” of “Madeline zou hier X op zeggen”. Het was raar om deze dingen niet met hen te kunnen delen. Maar ook deze twee weken zijn voorbij gevlogen!

Op januari vertrek ik eindelijk naar Bhubaneswar, in de staat Orissa. Het wordt een hele reis – maar liefst vijf connecties die ik moet halen! Maar ik zie het alvast helemaal zitten!!

Next stop: India!

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.