Weekendje Weg: Verrassend Lyon

Lyon, voor mij, is de stad waar ik vaak doorheen of langs rij op weg naar huis van vakantie. Maar of ik er ooit zou stoppen? Haha. Nee. Wat kan er nu te zien zijn in Lyon? Wel, heel veel zo blijkt!

Vorige week vertelde ik je al dat ik een weekendje weg was naar de Zwitserse bergen. Om de kosten wat te drukken, brachten we de nacht door in het Franse Lyon. We sliepen in Hotel Premiere Class, wat goed genoeg was om één nacht door te brengen (goed gelegen, goede prijs, alleen de badkamer was echt klein en stoffig). Hoe dan ook, het was zalig om eindelijk in een bed te kunnen slapen!

’s Morgens hadden we een dikke drie uur vrij te vullen in de derde grootste stad van Frankrijk. Challenge accepted!

weekendje-weg-lyon-frankrijk

Lyon heeft een oud stadscentrum, Vieux Ville genaamd. We namen de tram naar Pont Wilson en liepen vanaf daar de Rhône en Seine over, richting het historisch centrum. Vanaf Pont Wilson kan je Hotel Dieu zien, het gebouw dat vele postkaartjes siert. Volgende bezienswaardigheid was Place Bellecour, dat wel een enorm groot tennisveld met brique pilée lijkt.

Het zal zijn dat het zondagvoormiddag was, maar het was onwaarschijnlijk rustig in de stad. Bovendien waren de leuke meubel-, design- en prullariawinkels gesloten.

lyon-frankrijk-weekendje-weg

lyon-frankrijk-weekendje-weg

Via de Pont Bonaparte kwamen we in het oude stadscentrum terecht. Het is al superleuk om gewoon hier een tijd rond te struinen (het is echt Frans), maar we besloten eerst de klim te doen naar het Romeins amfitheater en de Basilique Notre-Dame de Fourvière. Het was een grote effort die we moesten doen, maar we hebben de top gehaald!

Het zicht vanop de heuveltop was niet echt de moeite, omdat het super mistig was die dag. Tel daar nog bij dat we ons, eenmaal op de top, realiseerden dat er in feite een funicalair was om naar boven en beneden te gaan, en ik had drie jaar geleden echt ruzie gezocht met iemand. Blijkbaar heb ik toch bijgeleerd over de jaren. Ik zou nooit zo tevreden zijn geweest als ik de klim omhoog niet zelf gewandeld had!

Het amfitheater van Lyon is nog in goede staat en het is best groot! Het was wel in mist gehuld, dus hopelijk zijn mijn foto’s toch nog duidelijk genoeg! In de basiliek was een mis bezig, dus hadden we niet de kans om binnen even rond te lopen. De straatjes op de heuveltop zijn ook superschattig – nauw en kleurrijk, zo heb ik het graag!

weekendje-weg-lyon-frankrijk

Met de funiculaire gingen we terug naar beneden om een lunchplekje te vinden in de leuke straatjes rondom Rue St. Jean. Kasseistenen, nauwe straten met bars en restaurantjes, en een gezellige mix van toeristen en locals. Een leuke afsluiter voor een half dagje in Lyon. We waren er maar moeilijk weg te slepen… Maar nét op tijd haalden we de bus om de reis verder te zetten naar Genève.

2 reacties op ‘Weekendje Weg: Verrassend Lyon

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.