Weekendje Weg: Romantiek in Genève

Als we kijken naar meest romantische steden, dan denken we aan Parijs en Venetië. Als je het mij vraagt, hoort Genève – zeker by night – daar ook zeker bij!

Mijn weekendje weg naar Zwitserland, waarbij ik op dag 1 de Zwitserse bergen introk en overnachtte in Lyon om er de volgende dag enkele uren op verkenning te gaan, eindigde in Genève, dat na Zürich de grootste stad van het land is. (Fun fact: wist je trouwens dat bijna de helft van de inwoners van Genève niet Zwitsers van origine is?)

De dingen die je kan doen in Genève zijn heel makkelijk in te delen in drie categorieën. En op slechts enkele uren tijd heb ik ze allemaal gedaan!

geneve-vieux-ville

Cultuur

Genève heeft een geweldig oud centrum, le Vieux Ville, met de Place Bourg du Four als absoluut hoogtepunt. Ik zie mezelf hier helemaal arm in arm lopen met mijn significant other, lunchend met vrienden op een van de terrasjes op dit schattige plein. Loop zeker ook eens langs de Saint Pierre Cathedral. Ik vroeg me alvast af hoe dit enorme gebouw zo in de nauwe binnenstad neergepland kon worden!

geneve-meer-romantiek

Water

Genève ligt aan een groot meer (het Meer van Genève), waar een boulevard langsloopt (de Quai de Mont-Blanc). Aangezien we bij avondval de stad bereikten, kregen we een waanzinnig mooi schouwspel te zien van de zon die onderging in het meer en zo de lucht oranje en roze kleurde. De wandeling met het uitzicht op de lichtjes van de stad is geweldig romantisch. In de zomer kan je hier verschillende watersporten uitoefenen en de rest van het jaar kan je genieten van dinner cruises op het water. In de zomer wordt in de zomer bovendien de enorme fontein geactiveerd waarvoor het meer eveneens bekend staat!

geneve-shoppen

Bron: anrohorloge

Shoppen

Of moet ik zeggen: window-shoppen. Alles in Genève is duur. Aangezien shoppen een van de hoofdsporten is van deze stad, besloten we te doen alsof we echt even zouden kiezen welke Rolex of welke Mont Blanc vulpen we zouden aanschaffen. Genève is net als New York zo’n stad waar je je volledig kan uitleven… als je geld te veel hebt.

 

Zelfs als je maar één maaltijd nuttigt, is het een goed idee om een aardig zakcentje bij te hebben als je naar Genève gaat. Student budget friendly is het zeker niet. Ik betaalde €11 voor chicken nuggets met frietjes bij McDonalds en mijn small-sized coffee van McCafé maakte me opnieuw €5 armer. Verder is Genève dus zeker de moeite van een bezoekje waard!

Een reactie op “Weekendje Weg: Romantiek in Genève

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.