Jouw 5 favoriete blogposts van 2016

Het is weer tijd voor onze jaarlijkse traditie: een overzicht van de vijf meest gelezen blogposts van 2016! Het mag duidelijk zijn dat jullie heel geïnteresseerd, misschien zelfs geïnspireerd, waren door mijn verhalen over India. Ook New York – en hoe het te bezoeken op een budget vriendelijke manier – bleek populair.

Graag wil ik jullie bedanken voor jullie continue steun en interesse door de jaren heen. Elk jaar mag ik meer en meer bezoekers verwelkomen op mijn blog. Elke keer dat ik jullie reacties en berichtjes toegestuurd krijgt, ben ik blij dat jullie blij zijn. Deze blog is dan wel in de eerste plaats een soort van dagboek voor mezelf, maar het feit dat ik andere mensen kan inspireren of doen dromen over alle mogelijkheden die jullie hebben om wat meer van de wereld te zien… dat geeft zo ontzettend veel voldoening! Deel ook gerust alle tips en opinies die je hebt, zodat CGA alleen maar beter kan worden!

Laten we nu samen genieten van dit overzicht van 2016!

2016-blog

5. Waarom onze trouwfeesten in het niet vallen bij een Indian Wedding

In maart woonde ik een echt Indisch trouwfeest bij en het was net zo, zo niet méér, sprookjesachtig als ik me ingebeeld had. Ik had mijn eerste mehendi ervaring, maakte mezelf compleet belachelijk met een indian dance performance, verwonderde me om de grootsheid en pracht en praal van de outfits en decor van de feestelijke dagen, en voelde me zelf een prinses in mijn saree. Het waren ontzettend vermoeiende dagen, maar o zo onvergetelijk leuk! Leuk om dit even te mogen herbeleven.

3CMGM-India-wedding

4. Januari: Alles in India is een avontuur

Jullie leken heel benieuwd naar hoe mijn eerste maand in India verlopen was. De yogalessen, de schoolregels, het tripje naar Puri, de eerste treinrit, de eerste aanrakingen met de celebrity experience, de uitstap naar het platteland, mijn eerste woordjes Hindi, het bezoek aan Asha Kiran, mijn eerste keer op een kameel… Het is natuurlijk ook heel anders en ik kan best begrijpen dat jullie (net als ik!) niet dachten dat ik het zou aankunnen. De Indische cultuur is immers compleet tegengesteld aan de Westerse én aan mijn eigen persoonlijkheid. Daarbij hoort natuurlijk ook de volgende blogpost in dit overzichtje…

AshaKiran-3CMGM-India

3. 10 eerste indrukken van India

Na bijna twee maanden in India te hebben gewoond, maakte ik een lijstje van tien indrukken die me waren bijgebleven of lessen die ik had geleerd tijdens de eerste helft van mijn verblijf in het land van de heilige koeien en spicy curries. Ik had het over de complexiteit van het land en hoe dat toch effectief werkt ook al houdt het schijnbaar geen steek. En dat komt echt terug in àlle aspecten van het dagelijks leven in India! Ik had het ook over mijn nieuwe favoriete drankje: chai. Dat maak ik nu gewoon zelf ook thuis!

3CMGM-koe-heilig

2. Kerala, de paradijselijke tropen van Zuid-India

In februari, na het survival kamp met Tata Steel, trok ik naar het Zuiden van India om de staat Kerala te gaan verkennen. Dit was zeker een van de mooiste reizen die ik ooit gedaan heb! Wat het ook speciaal maakte, was dat dit de eerste keer ooit was dat ik met een vriendje op reis ging. Het was zeker een relatietest op de vermoeiende dagen dat we uuuuuren doorbrachten in lokale bussen en treinen (zonder airco!), maar ik had de reis met niemand anders willen ervaren. We brachten twee dagen door op een houseboat in de backwaters van Kollam, en genoten twee dagen van de uitzichten over de tropische bergen en theeplantages van Munnar. De ritten tussen twee bestemmingen in waren op zich ook memorabele ervaringen!

backwaters-kerala-kollam

1. Gratis dingen om te doen in New York

Dit jaar woonde ik twee volle maanden in New York. Zoals je weet, is het een van de meest dure steden om te wonen. Ondanks dat we niet veel tijd hadden voor buitenschoolse activiteiten, maakte ik een lijstje van de (bijna) gratis dingen die je kan doen om het dure leven in de Big Apple te compenseren. Ik deed ze zelf ook en raad ze super hard aan! Je kan dit lijstje trouwens gerust delen met je vrienden :)

High-Line-New-York

Ik wist wel dat dit een onvergetelijk jaar zou worden… Hoe kan het ook anders, als je een programma volgt dat 3 continenten omvat? Maar het is nog veel beter geworden dan ik dacht! Ik heb enorm veel geleerd. Dat is ook waarom men reist, toch? “Travel is the only thing you buy that makes you richer.” Hell yeah!

Wat is jouw meest memorabele ervaring/herinnering van 2016? 

De meest populaire artikels van 2015 kan je hier terugvinden.

3 reacties op ‘Jouw 5 favoriete blogposts van 2016

  1. Ann Van den Eynde schreef:

    Mijn meest memorabele ervaring van 2016 … Op mijn eentje naar NEW YORK natuurlijk ! 😄 ( Empire state building , Top of rock , helikoptervlucht , 9/11 memorial , High line , fietstocht met jou over Brooklyn bridge , Time Square , prosecco s’avonds op het dakterras van m’n hotel Citizenm , Rooftop 230 Fifth , eekhoorntje in park , MoMA , dinner in The Modern ….. En uiteraard de reden van mijn reisje : mijn buurmeisje’s ( jou ) graduation ! 👍🏼⭐️😄

    Like

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.