4 Trends Gespot op Vakantiesalon 2017

Afgelopen weekend was ik aanwezig op het Vakantiesalon in de Antwerp Expo. Elk jaar kan je hier inspiratie op doen en advies vragen voor jou toekomstige vakantie. Voor elk is er wat wils en het is al lang dat ik er zelf ook eens naartoe wou.

Dit jaar was de expo ingedeeld in enkele grote thema’s: bergreizen, e-mobility, B&B, Piazza Italiana, Nederland Paviljoen, Motorreizen en SOS Wereldplein. Je kon er allerlei voedingsproducten proeven, reisbegeleiders en B&B eigenaars aanspreken en zelfs een elektrische fiets en skisimulator testen. Een duikinitiatie? Schuif maar aan in de rij.

Hierbij geef ik je een lijstje van de aspecten die mij het meeste zijn bijgebleven na mijn bezoek.

Trends Gespot op het Vakantiesalon

vakantiesalon-trends-2017

1. E-mobility

Meer en meer mensen maken van hun vakantie een heuse roadtrip, en dat hoeft vandaag niet meer per se per auto. Mobilhome- en motorvakanties waren nog nooit zo populair. Maar ook de fiets wordt een populair vervoersmiddel voor de Belgische vakantieganger. Op het Vakantiesalon kon je allerlei types mobilhomes en campervans bekijken. Bovendien was er een parcours aangelegd waar je elektronische fietsen, steps, tandems enz. kon testen. Je kon ook deelnemen aan allerlei workshops rond het thema van de actieve vakanties. Ideaal voor mensen die de (motor)fietsmicrobe te pakken hebben. (Zelf heb ik ook al eens van een motorvakantie kunnen proeven!)

vakantiesalon-trends-2017

2. Logeren bij Belgen

Het is een trend al langer in opmars is, maar meer en meer worden Belgen met een Bed & Breakfast in het buiteland in de kijker gezet. Het B&B gegeven is sowieso al een nieuwe favoriete reisformule voor zij die graag een persoonlijke en authentieke toets aan hun reizen toevoegen. Als dat dan kan bij mensen die jouw taal spreken, is dat een nog groter pluspunt. Ook als je zelf overweegt om een eigen vakantiestek te kopen in zonniger oorden, kon je op het vakantiesalon advies vragen aan de kenners. Er werden ook workshops gegeven voor zij die de droom koesteren een eigen B&B op te starten.

3. Originele bestemmingen & uitnodigende brochures

Mijn aandacht werd vooral getrokken door die bestemmingen waar ik zelf nooit aan zou denken naartoe te gaan. Ik denk dan aan plaatsen zoals Namibië, Gambia, Suriname en Oeganda. Organisaties zoals Anders dan Anders, Djoser, Tooku en Mundooz trokken dan weer mijn aandacht met hun mooie, uitnodigende brochures en aantrekkelijke reisformules (niet altijd even budget-friendly, maar ook leuk ter inspiratie). Mag ik er trouwens nog eens extra de nadruk op leggen hoeveel geld en moeite reisorganisaties lijken te steken in het maken van hun brochures tegenwoordig? Sommige boekjes durfde ik bijna niet mee te nemen omdat ze er zo exclusief uitzagen. Leuk voor op de salontafel!

vakantie-salon-trends

4. Proef de wereld

Wat ook leuk is aan het Vakantiesalon, en wat immers ook een belangrijk onderdeel is bij het ontdekken van nieuwe culturen, is het proeven van lokale gerechten en dat was ook zeker mogelijk. Doorheen de hele expo hingen allerlei geuren in de lucht. Honger zal je zeker niet leiden als je hierheen trekt! Ideaal voor foodies.

vakantiesalon-trends-2017

Waar gaat jouw volgende reisje naartoe? Welke vakantietrend wil jij wel eens proberen?

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.