10 Onmisbare Dingen voor in de Handbagage

handbagage

Vorig weekend trok ik op city trip naar Porto voor vier dagen. Aangezien ik vloog met Ryanair, waren er bepaalde dingen waar mee ik rekening moest houden. Dat kon je al eerder hier lezen trouwens.

Zoals je weet, betaal je bij Ryanair (en andere budgetmaatschappijen) extra als je bagage wil inchecken. Daarom ga ik tijdens city trips enkel met handbagage op reis. Als ik met handbagage reis, gebruik ik een grote rugzak of een trolley. Deze keer ging ik met het kleine valiesje, maar ik raad aan zoveel mogelijk met de rugzak te reizen als je hand luggage-only reist. Over rugzakken doen ze echt nooit moeilijk en die hoef je nooit in te checken als de overhead bagagevakken al volzitten. (En zeg niet dat ik het gezegd heb, maar ook het gewicht van rugzakken wordt nooit gecontroleerd!)

Verder neem ik vaak nog een kleinere cross-body bag mee. Daarin stop ik mijn boarding pass, paspoort, één bankkaart en mijn gsm-lader. Zo heb die ook altijd vlakbij de hand en kunnen ze ook moeilijk gestolen worden.

Maar de vraag is natuurlijk: wat neem je mee op city trip en wat laat je thuis? Vandaag lijst ik 10 dingen op die ik voor mij onmisbaar zijn als ik enkel met handbagage op reis ga.

handbagage-onmisbare-dingen-travel

10 Onmisbare Dingen voor in de Handbagage

#1 Laptop / iPad / iPhone en draagbare oplader

Ja, ik had echt al die dingen bij op mijn city trip naar Porto. Mijn laptop heb ik echter geen enkele keer open gehad, want er was genoeg te zien en doen om me bezig te houden. Normaal heb ik mijn laptop altijd bij me om onmiddellijk mijn ideeën voor CGA uit te werken als ik inspiratie heb. Mijn iPad had ik bij om offline te Netflixen op het vliegtuig. Het is ook leuk om op de terugweg alvast wat foto’s te bewerken op mijn iPhone terwijl ik muziek luister.

#2 Portemonnee

Als ik reis naar landen met een andere munt, neem ik sowieso een (tweede) portemonneetje mee dat veel kleiner is dan de geldbuidel die ik thuis gebruik. Ik kan in het buitenland mijn klantenkaarten van Belgische winkels waarschijnlijk toch niet gebruiken.

#3 Snacks voor onderweg

Ik heb altijd een zakje snoep bij op het vliegtuig. Niet omdat ik zo’n zoetekauw ben, maar omdat ik soms stoppen in mijn oren krijg bij het stijgen of dalen. Als je dan op een snoepje kan zuigen, heb je daar veel minder last van. Ook kan het dienen als tijdelijke dorstlesser. Je mond wordt er in elk geval minder droog van!

#4 Pocket-size boek

Voor het geval mijn elektronische toestellen het allemaal laten afweten, heb ik ook altijd een paperback bij in zakformaat. Het weegt niet veel en kan je lange tijd bezig houden tijdens de vlucht. Voor héél lange vluchten koop ik op de luchthaven ook wel eens een magazine en neem ik eerder mijn Kobo Glo e-reader mee.

#5 Hand sanitizer / reinigingsdoekjes

Je leest zo vaak dat er aan hygiëne op vliegtuigen een gebrek is (op luchthavens ook trouwens). Daarom heb ik altijd hand sanitizer bij. Ik hoef de bacteriën die de mensen voor mij hebben achter gelaten op het plooitafeltje of de kraan aan het toilet echt niet te mixen met de snoepjes die ik in mijn mond stop!

onmisbare-dingen-handbagage

#6 Facial spray en deodorant

Hoewel ik niet zo bezig ben met make-up, crèmes en dergelijke als ik vlieg, is een facial spray wel een aangename verfrissing als je met je (hand)bagage hebt lopen sjouwen gedurende de twee voorbije uren. Hetzelfde geldt uiteraard voor deo. Het maakt niet uit hoe lang je op een vliegtuig zit, ik vind persoonlijk dat je dat altijd kan ruiken… (jij ook?)

#7 Pijnstiller

De terugvlucht uit Porto werd in de eerste helft getekend door turbulentie. Veel passagiers werden er echt misselijk van. Ik kreeg er ontzettende hoofdpijn van. Jammer genoeg had ik geen pijnstiller bij deze keer. Ga ik waarschijnlijk niet vaak meer vergeten nu!

#8 Transparante ziplock bags

Ik zweer bij van die zakjes. Ze kunnen echt voor alles dienen en ze komen in tientallen formaten. Controlfreak dat ik ben, zijn deze zakjes de uitgelezen kans om structuur te brengen in mijn koffer of rugzak. Naar gelang de duur van de reis deel ik ze anders in. Voor een citytrip betekent elk zakje een andere outfit, terwijl ik voor langere reizen alle t-shirts oprol en in 1 zakje stop en de broeken in een tweede bijvoorbeeld. Zo vind je alles snel terug en blijft alles in de plooi. Je schoenen kan je er ook instoppen zodat ze je kleren niet bevuilen. Bovendien gebruik je ze ook om je vloeistoffen mee door de controle te krijgen. Met zo’n dubbele bescherming krijgen lekken ook minder kans je kleren te besmeuren!

#9 Sjaal

Ik heb altijd een sjaal mee op als ik vlieg. Zelfs naar zomerse bestemmingen. Vliegtuigen kunnen soms bijzonder koud zijn en dan kan een sjaal niet alleen je nek verwarmen, maar ook dienen als stola of zelfs als dekentje. Heb je het warm genoeg en wil je alsnog een dutje doen? Gebruik je sjaal dan als kussen. Met een poncho kan uiteraard hetzelfde resultaat bereiken!

#10 Notitieboekje

Zelf bereid ik mijn reizen niet echt grondig voor. Ik behoud liever zoveel mogelijk mijn flexibiliteit en wordt graag verrast. (Nadeel is dat je last-minute soms volgeboekte attracties of hogere prijzen tegenkomt.) Wel ga ik neuzen op mijn favoriete reisblogs om leuke adresjes neer te pennen en hun tips op te volgen. Die schrijf ik op in een klein reisschriftje. Daarin schrijf ik gedurende de reis ook alle adresjes en namen op van plekken waar ik geweest ben, zodat ik mijn reis kan reconstrueren voor CGA, maar ook zodat ik persoonlijke tips kan geven aan de mensen thuis.

Wat is onmisbaar in jouw handbagage? 

onmisbaar-handbagage-trolley


Geïnspireerd om ook alleen met handbagage te gaan reizen? Ik kan ten zeerste Travel Fashion Girl aanraden als gids bij het inpakken van jouw koffer. Van zeer minimalistische tot maximalistische wijzen van inpakken, je vindt er zeker inpaklijsten voor jouw noden én jouw bestemming. Enjoy!

Een reactie op “10 Onmisbare Dingen voor in de Handbagage

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.