5 Schoolreis locaties in Parijs die je niet mag missen

Mijn allereerste keer in Parijs was tijdens een bezoek aan Roland Garros. Ik bracht een dag door op het grand slam tennis toernooi, waar ik bekende tennisspelers zag winnen en verliezen. Daarna verkende ik ook een dag in de stad zelf.

Enkele jaren later keerde ik terug tijdens mijn middelbare school periode tijdens een vierdaagse en bezocht alle toeristische trekpleisters waar ik in de les over geleerd had.

En elke keer dat ik daarna terugkeerde naar Parijs, bezocht ik dezelfde locaties. Ze mogen dan toeristisch zijn, en echt van die typische  “schoolreisbestemmingen”, maar feit blijft dat ze gewoon de moeite blijven om je tijd er te spenderen.

De laatste jaren heb ik regelmatig The City of Lights and Love bezocht, en dat onder heel verschillende omstandigheden. Zo heb ik een idee kunnen opbouwen van wat je zeker moet bezoeken en wat je eventueel kan overslaan, waaraan je zeker een extra centje kan besteden of waar je alternatieven kan vinden die goedkoper zijn. Tijdens deze Paris-themed maand deel ik graag inspirerende locaties met jou.

Deel onderaan gerust jouw aanraders!

5 Schoolreis locaties in Parijs die je niet mag missen

Eiffeltoren 

Ja, ik ga echt de lijst starten met een cliché. De Eiffeltoren is een niet te missen trekpleister in de Franse hoofdstad. Gelukkig hoef je er niet bepaald naar toe te trekken om haar te zien. De toren bepaalt het uitzicht vanuit zowat alle uithoeken van de stad. Aan de voet van het bouwwerk is er een park waar je (romantisch) kan picknicken. En er zijn bovendien veel punten in de omgeving vanwaar je vanuit originele perspectieven leuke foto’s kan maken. Als je naar boven wil, ga je naar boven. Dat moet je toch wel een keer gedaan hebben in je leven!

Metro: Trocadero

Eiffel-Tower-Paris

Père Lachaise

Tijdens mijn schoolreis deden we hier een spel met de hele klas: we moesten in 1 uur tijd zoveel mogelijk graven vinden van bekende mensen die op Père Lachaise begraven zijn (zonder te rennen, want we moeten de doden wel respecteren natuurlijk). James Morrison, Edith Piaf, Claude Debussy… Het kerkhof is wondermooi tijdens de herfst, maar ziet er ook in de andere seizoenen spectaculair uit op z’n eigen manier.

Metro: Père Lachaise of Phillipe Auguste

Source: The Selfish Years

Panthéon

Als je een liefhebber bent van alles wat met Griekse en Romeinse geschiedenis te maken heeft, dan zul je deze op de Oudheid geïnspireerd tempel in het centrum van Parijs geweldig vinden. Er zijn een aantal bekende Fransen begraven hier, zoals Emile Zola en Marie Curie. Die kaar dat ik hier eens binnen kwam, werd de pendule van Foucault hier net tentoongesteld. Voor het geval je niet zou weten wat dat precies is: het was de manier waarop Foucault bewees that de aarde ook om zijn eigen as draait.

Metro: Cardinal Lemoine

pantheon-paris

Source: Walking Paris

Sacré Coeur

Om de Sacré Coeur te bezoeken, dat bovenop een heuvel ligt, kan je kiezen of je de funiculaire neemt of de trappen. Tijdens de schoolreis koos ik voor de lift, alle andere keren nam ik de trappen (een klim is het wel!). Eenmaal boven is het uitzicht over Montmartre de klim zeker waard! Het beste is om op de trappen voor de Sacré Coeur te zitten en de zon te zien ondergaan, terwijl op de achtergrond een straatmuzikant gitaar speelt. Loop ook naar de achterkant van deze must-see en verken Place du Tertre.

Metro: Abbesses

schoolreis-parijs-locaties

Copyright: Aaron Swartjes

Musée d’Orsay

Hoewel ik totaal geen fan ben van musea en de cultuur en geschiedenis van een stad liever opsnuif door in de straten rond te lopen, is Musée d’Orsay wel degelijk een stuk van jouw tijd waard. Het leuke aan dit museum is dat je goed kan zien dat het ooit een treinstation was. Erg spectaculair om te zien! Wat mij en vele anderen het meeste intrigeert en impressioneert is de grote stationsklok die nog steeds binnen hangt.

Metro: Solferino

musee-d'orsay-clock-paris

Source: Wikimedia


Volgende week deel ik graag nieuwe locaties met je die je zowel overdag als in het donker moet gezien hebben om de volledige ervaring te hebben gehad die iedereen zou moeten hebben. Ik bedoel maar, Parijs is niet voor niets een City of Lights…

2 reacties op ‘5 Schoolreis locaties in Parijs die je niet mag missen

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.