5 Hot Spots in de City of Lights

Parijs is een populaire bestemming om met je geliefde naartoe te trekken. Parijs is ook een walhalla voor mensen die net als ik betoverd kunnen worden door magische verlichting. Daarom deel ik vandaag met jullie vijf locaties die je zeker overdag én ’s avonds moet zien gezien hebben.

Hot Spots in de City of Lights

Seine

Er zijn veel dingen gaande op, langs en rondom de Seine. Je kan een boottoer doen (met of zonder diner), je kan fietsen en wandelen langs de Seine, je kan snuisteren in de standjes met tweedehandsboeken, tassen en posters, en je kan picknicken langs de Seine. Maar idealiter kan je dit alles twee keer doen: één keer overdag en één keer ’s avonds. De ponts die de linker- en rechteroever met elkaar verbinden zijn namelijk wondermooi verlicht ’s avonds. Ook de belangrijkste monumenten die zich aan de oevers bevinden zijn echt wel de moeite waard om ook ’s avonds te bewonderen!

city-lights-parijs-hotspot

Notre Dame

Authentiek mooi tijdens de dag, een spookachtig mooi tijdens de avond. Overdag kan de Notre Dame gratis bezocht worden en dat is echt de moeite waard. Het glasraamwerk geeft de kathedraal een mysterieuze schijn binnenin. Je kan ook de klim naar de torens boven maken, maar de wachtrij is steeds (te) lang.

notre-dame-paris

Copyright: Aaron Swartjes

Parque de la Villette

Hoewel Parque de la Villette een van de grootste parken van Parijs is, komen er nog niet zoveel toeristen als in andere parken in de binnenstad. Je vindt hier elf tuinen in telkens een ander thema. Er was vroeger een slachthuis dat gesloten werd in 1974 en nu een thuis biedt voor heel wat exhibities. Wat ik persoonlijk het leukste vond aan dit park, dat ik trouwens vlak voor zonsondergang bezocht om het zowel tijdens daglicht als in kunstmatige verlichting te kunnen zien, waren de 26 follies die op strategische locaties geplaatst zijn in het park. Als je je de locatie zou inbeelden als een denkbeeldig raster, dan staat er op elk kruispunt van twee lijnen een follie. In Parque de la Villette bevindt zich ook de concerthal Zenith. Dit park is, kortom, een echt hoogtepunt in La Ville Lumière. 

parijs-city-lights-hotspots

Copyright: Aaron Swartjes

Arc de Triomphe & Champs Elysees

Vooral tijdens de winter is de mooiste winkelstraat van Parijs supermooi gedecoreerd met twinkelende lichtjes in de bomen langs de weg. Als je hier dan toch bent, kan je in één keer de straat afwandelen vanaf de Arc de Triomphe (die je trouwens ook kan beklimmen voor een uitzicht over het centrum) en aan window shopping doen.

arc-triomphe-paris

Copyright: Aaron Swartjes

Het Louvre

Eerlijk is eerlijk, ik ben nog nooit écht binnen geweest in het Louvre. En dat is enkel en alleen omdat ik geen zin heb om in de lange wachtrijen te gaan staan. Als ik toch eens de moed zou vinden om binnen te gaan, zou ik graag de sectie over de Romeinse en Griekse Oudheid bezoeken alsook de sectie over Egypte. Ik heb trouwens gehoord dat de Mona Lisa teleurstellend is om in het echt te zien (misschien dat jij dat kan bevestigen of ontkennen?). In elk geval is het gebouw op zich echt een sight to see, zowel overdag als ’s avonds. Ga zeker ook eens piepen bij de glazen piramide. Die is ook heel mooi verlicht en het is er veel rustiger ’s avonds. Het zal je niet teleurstellen!

Louvre-night-paris

Copyright: Aaron Swartjes


Ook Place du Tertre is echt de moeite om overdag en ’s avonds te zien, want beiden zichten zijn volledig anders en allebei de moeite. De Moulin Rouge bezoek je ook best ’s avonds, maar hou zeker je spullen in het oog. Er zijn namelijk veiliger buurten in Parijs. En, uiteraard, bezichtig je de Eiffeltoren best ook twee keer – eerst overdag, daarna ’s avonds.

Volgende week vertel ik je wat meer over welke buurten in Parijs je zeker niet mag overslaan tijdens jouw bezoek!

2 reacties op ‘5 Hot Spots in de City of Lights

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.