10 Populairste Artikels van 2018

Hé, wacht eens… Waar is 2018 naartoe? Is het alweer voorbij? De tijd vliegt, zeg!

Voor we starten met 2019, maak ik zoals elk jaar even een overzichtje van de meest gelezen artikels van 2018. Het is een leuke manier om nog eens terug te blikken op het afgelopen jaar en zeker te zijn dat we niets vergeten.

populairste artikels van 2018

Als jij dus iets gemist had, bekijk dan zeker deze artikels die andere lezers top vonden. Zo ben je ineens weer up-to-date.

Maar wacht, voor we terug gaan in de tijd, wil ik graag nog eens mijn dankbaarheid uitdrukken aan JOU, liefste lezer. Omdat jij, door telkens terug te keren naar mijn kleine plekje op het web om mijn verhalen, tips en reviews te lezen, ervoor hebt helpen zorgen dat ik mijn blog weer een stukje kan laten groeien.

Er staan heel wat leuke dingen en projecten klaar voor 2019. Ik kan niet wachten om ze met je te delen!

10 Populairste Artikels van 2018

isla holbox

10. Street art op graffiti eiland Holbox

Afgelopen kerstvakantie reisde ik naar Mexico. Onze reis begon op Isla Holbox. Holbox is volledig autovrij en verder herkenbaar aan twee opvallende kenmerken: het helderblauwe water en de paradijselijke stranden, en de muurschilderingen verspreid over het eiland. Het was een favoriet deel van mijn Mexico-reis!

edinburgh old town

9. Scotland: Edinburgh vs. Glasgow

Het meest gelezen artikel aller tijden op mijn blog gaat over de keuze tussen Edinburgh en Glasgow. Net omdat het een van de populairste artikels is, vertaalde ik het ook naar het Engels dit jaar. Scotland: Edinburgh vs. Glasgow haalde zo ook de top 10.

chichen itza yucatan maya

8. 15 tips voor een bezoek aan Maya ruïnes

Als voormalig student Spaans aan de universiteit heb ik natuurlijk over de Maya cultuur geleerd. Het was een bijzondere ervaring voor mij om de maya sites te bezoeken, een beetje zoals we met de klas Latijn naar Rome trokken. Vooral Chichen Itza, een van de zeven wereld wonderen, is een enorme toeristische trekpleister. Ik schreef een gids met 15 tips voor een bezoek aan Maya ruïnes, en dat werd best gesmaakt!

inpakken als een pro

7. Slim inpakken: hoe reis je met enkel handbagage?

Voor mijn Mexico-reis daagde ik mezelf uit om enkel een handbagage trolley mee te nemen. Hoewel het natuurlijk makkelijker inpakken is naar een overwegend zonnige bestemming, legde ik je in dit artikel uit hoe je door slim inpakken alleen met handbagage op reis kan voor twee weken . Het is een mindset die je op al je reizen kan toepassen. Door de steeds veranderende bagageregels en stakingen denk ik dat dit artikel het dit jaar daarom net zo goed heeft gedaan.

adresjes mexico ontbijt tulum

6. 11 adresjes in Mexico om je vingers bij af te likken

Als je in Mexico bent, is het wel zo makkelijk om een idee te hebben van welke adresjes de moeite zijn. Ik stelde een lijst samen van de 11 adresjes in Mexico om je vingers bij af te likken en nu ik het zo terug las, ben ik nog steeds overtuigd van mijn keuzes!

taj-mahal-agra-india

5. Op reis naar India: 4 tips ter voorbereiding

Een eerste keer naar India reizen is toch altijd een beetje spannend. Het is nu eenmaal niet het eenvoudigste land om in te reizen als je niet weet hoe alles werkt. Als een eerste poging om meer tips te bieden over reizen in India, stelde in een lijst samen met 4 tips ter voorbereiding voor een reis naar India. Het feit dat dit artikel op plaats van staat, wil denk ik wel zeggen dat er meer behoefte is naar zulke informatie.

ek balam yucatan mexico maya

4. Road trip in Mexico: de route

Zelf hebben mijn vader en ik heel wat onderzoek gedaan naar routes voor een road trip in Mexico. Ik vond de onze best geslaagd en vatte alles nog eens samen in één artikel. Het bevat een kaartje, day-to-day itinerary en leuke foto’s.

berlijn tram toeristenstad

Bron: Pexels

3. Berlijn is geen toeristenstad en hier zijn 4 redenen waarom

In februari trok ik voor mijn werk een kleine week naar Berlijn voor een beurs. Iedereen leek mij altijd zo enthousiast over de Duitse hoofdstad, maar ik was niet helemaal overtuigd. Ik vond Berlijn geen toeristenstad en gaf 4 redenen waarom ik dat dan vond. Ondertussen heb ik mij laten vertellen dat ik nog eens terug moet in de zomer, wanneer de sfeer er helemaal anders zou zijn. Ik zal dan maar luisteren zeker?

wereldkaart

2. De Ultieme Travel Gift List: 15 cadeau’s voor reizigers

Nog maar heel recent publiceerde ik mijn ultieme travel gift list met 15 cadeau’s voor reizigers en het blijkt een enorm succes te zijn. Op basis van wat ik als zelf als reiziger (en praktisch persoon) graag zou krijgen als geschenk, stelde ik de lijst samen. Hopelijk heb jij er ook wat aan. Er is wat voor ieders budget!

place dauphine parijs

1. Wat te doen in Parijs als het regent

De nummer één van de 10 populairste artikels van 2018 is geworden: Wat te doen in Parijs als het regent. Het is een artikel waar ik best trots op ben, vooral vanwege de mooie foto’s die ik er maakte (wat een vooruitgang met vijf jaar geleden, toch?)! Ik vond het een enorm leuk weekend, ondanks de koude en regen, omdat er nog steeds zo veel te ontdekken valt in de Franse hoofdstad.

Kijk jij ook al uit naar wat 2019 zal brengen? Welk van deze artikels heeft het meeste betekend voor jou? 


Terugblikken van vorige jaren:

Dit zijn de 5 meest gelezen artikels van 2017

Jouw favoriete blogposts van 2016

5 beste artikels van 2015 volgens jou

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.