Terugblik op het jaar 2018

Welkom in 2019! Hopelijk bevalt het je en heb je al leuke reisplannen om naar uit te kijken. Het was nog nooit zo makkelijk en goedkoop om meer van de wereld te ontdekken. En ik vind dat we daar volop van moeten genieten.

Eerlijk gezegd was ik eerst niet van plan om dit artikel te schrijven, omdat er (behalve dan op persoonlijk vlak) eigenlijk niet zoveel noemenswaardig gebeurd is op reisgebied. Als ik echter in detail ga terugkijken wat 2018 me heeft gebracht, valt dat eigenlijk nog best goed mee!

Terugblik op het jaar 2018

Hallerbos

Reizen

Aantal landen: 6
Aantal vluchten: 13 vluchten (met Brussels Airlines, Germanwings, IndiGo en Ryanair)

In januari was ik nog in Mexico. Ik vierde nieuwjaar in Campeche en bezocht nadien nog de stranden van Tulum, Playa del Carmen en Isla Mujeres. In februari reisde ik voor mijn werk naar een beurs in Berlijn en had de tijd om de Berlijnse Muur (en het nachtleven) te ontdekken. Voor mijn werk ging ik ook nog twee keer naar Amsterdam. Tijdens een verlengd weekend in mei verkende ik Parijs (weliswaar in de regen), maar ik heb er toch enorm van genoten!

ek balam yucatan mexico maya

Tijdens de zomermaanden ging ik een weekje op bezoek in Villa Perla Azul in San Pedro del Pinatar, waar ik met mijn familie genoot van de zon aan het zwembad (en voor de eerste keer zonne-allergie ervoer, pff). Ik ging ook een dagje naar Rotterdam met mijn mama. Altijd gezellig! Ik bezocht ook een van mijn bucket list bestemmingen: het Hallerbos, terwijl het in volle bloei stond.

In oktober zag ik eindelijk na anderhalf jaar (my god!!) mijn vriend weer. Dat heet dus een lange-afstandsrelatie, lol. We gingen een dikke twee weken rondtrekken in India. Ondertussen hebben we alle stranden in noord-Goa ontdekt. We gingen ook op verkenning in Bangalore (daar moet ik trouwens nog over schrijven!) waar we heus niet alleen de shopping malls gedaan hebben! Ik heb natuurlijk wel lekker geshopt en dat is nog eens een reden waarom slim inpakken altijd een goed idee is.

saint germain eglise saint sulpice

In november ben ik door klierkoorts getroffen waardoor alles op een laag pitje is komen te staan. Eind december ben ik dan alsnog naar Spanje gegaan om volgens onze nieuwe traditie er nieuwjaar te vieren onder de palmbomen. (Ja, je wordt er toch enigszins gewoon aan :-) ) De eerste dagen gingen we op city trip naar Valencia (ik heb wat leuke adresjes gedeeld op Instagram die ik nog in een blog artikel zou moeten gieten!) en we sloten af met een bbq met vrienden op het strand van Cabo Roig en wat rust in Villa Perla Azul.

Blog

Mijn doel was om elke twee weken een artikel te publiceren. En dat is wonderbaarlijk genoeg gelukt dit jaar (tot ik ziek gevallen ben in november).

Hier zijn een aantal leuke cijfers van 2018:

  • Ik publiceerde 27 artikels dit jaar, goed voor 28.500 woorden
  • Er kwamen 13.600 bezoekers op mijn site en hiervan zijn 70% Belgen en Nederlanders
  • Jullie zochten vooral naar tips voor Parijs en Porto, en komen graag te weten wat de meningen zijn over Glasgow vs. Edinburgh
  • Hoewel ik overwoog om mijn Facebook-pagina te verwijderen, zal ik dat toch maar niet doen! Na Google is Facebook de grootste bron van bezoekers op mijn website!
  • Ik startte dit jaar ook met Pinterest inspiration boards. Neem zeker een kijkje :)

bokrijk

Personal Milestones

Natuurlijk doe ik meer dan alleen reizen!

Sinds een jaar werk ik full-time als Marketing & Communicatie Manager bij een startup in het Antwerpse. Ik heb het er enorm naar mijn zin en klop met plezier veel uren om het jonge bedrijf bekend te maken in de wereld. Het is een enorm leerrijke omgeving en ik geniet volop.

Zoals je misschien weet, heb ik sinds 3 jaar een LAT-relatie en die is still going strong! Over enkele dagen zie ik hem weer, dus als je dat nog niet doet volg me dan op Instagram en volg mijn avonturen op de voet.

Verder woon ik ondertussen al anderhalf jaar in Antwerpen. Toen ik hier nog studeerde pendelde ik altijd, maar het bevalt me in elk geval best goed hier! In het tweede semester van 2019 verhuis ik alsnog naar mijn nieuw stulpje in mijn geboortestad. Dat zal ook weer een leuk nieuw hoofdstuk worden!

chichen itza yucatan maya

Verder kon ik ook nog nieuwe dingen van mijn bucket list schrappen:

  • Voor het eerst reisde ik naar Mexico
  • Daar bezocht ik mijn derde wereldwonder: Chichén Itzà
  • Ik kan een nieuwe Europese hoofdstad afstrepen: Berlijn
  • Pottenbakken in Bokrijk was voor mij de eerste keer (en waarschijnlijk nu nooit meer, haha)

Wat in 2019?

Op reisgebied staat er nog niet zoveel gepland. Deze maand nog ga ik enkele weken naar India om mijn vriend te zien en een trouwfeest bij te wonen. Dat is het voor nu. Ik zie wel wat 2019 op mijn pad brengt!

Voor mijn blog is het mijn ambitie om de tweewekelijkse artikels verder te zetten. Het is een ritme dat ik best goed kan volhouden. Verder plan ik alle Engelstalige content van Blonde Gone Travel over te zetten naar deze site. BGT zou dan ophouden te bestaan. Het is best veel werk om twee blogs te onderhouden naast een vaste job. Verder is er ook vaak vraag naar de Engelse vertaling van mijn blog artikels. Zo hoop ik twee twee vliegen in één klap te slaan!

Verder hoop ik nog meer leuke content aan jullie te kunnen bieden. In de vorm van blog artikels, printbare checklists en tips, misschien zelfs een nieuwsbrief! Er staan wat leuke verrassingen op de agenda.

Ten slotte wil ik me ook wat meer gaan verdiepen in sustainable travel en op die zoektocht neem ik jullie graag mee. Ik wil uitzoeken hoe ik de wereld kan blijven verkennen zonder een enorme impact te hebben op het milieu. Dat moet natuurlijk op een moeiteloze en budgetvriendelijke manier!

Waar kijk jij naar uit in 2019?


Vorige terugblikken:

5 favoriete momenten van afgelopen jaar (2014)
Waarom 2016 best nog wat langer had mogen duren (2016)
Dit was mijn 2017 (2017)

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.