8 Duurzame Merken en Producten voor Reizigers

Duurzaam reizen is reizen met respect voor de mens en het milieu. Ik denk dat iedereen op zich wel zijn of haar best wil doen om duurzaam te reizen, maar dan liefst zonder er te veel voor moeten op te geven. Zijn we niet allemaal een beetje lui op dat vlak? (Or is it just me?)

Elke gedragsverandering en mindset shift begint met kleine stapjes. Zelf pas ik al 6 manieren toe waarop ik minimalistischer en dus duurzamer kan reizen.

Vandaag wil ik nog een stapje verder gaan.

Daarom geef ik je zowel mijn favoriete merken mee die erom bekend staan hun producten te produceren met respect voor de mens en de planeet. In de mix gooi ik ook wat merken waarvan ik weet dat andere reizigers ze hoog in het vaandel dragen. Van mode tot gadgets en meer, ontdek hoe je duurzaam kan reizen met deze ecologische merken en producten!

8 Duurzame Merken en Producten voor Reizigers

Als je iets koopt bij een van deze merken, kan je er van op aan dat de producten geproduceerd werden met natuurlijke materialen en goede werkomstandigheden voor de werknemers.

Captain Cork

Kurk is een van de meest duurzame, ecologische en vegan grondstoffen op aarde. Kurk wordt ontgonnen uit de bast van kurkbomen. De schors pellen beschadigt de bomen niet – integendeel! Het is nodig voor de kurkboom om regelmatige nieuwe schors aan te maken. Tijdens het vernieuwingsproces zal de kurkboom grote hoeveelheden CO2 opslaan en omzetten in zuurstof. Het is dus een win-win situatie voor mens en planeet! Het pellen an sich is een manueel proces dat door ervaren kurkboeren wordt uitgevoerd. Dat maakt dat de kurkboeren de hoogst betaalde arbeiders zijn in Europa.

Ik ken Ina, de oprichtster van Captain Cork, persoonlijk. Met veel plezier kondig ik dan ook aan dat zij binnenkort haar eigen kurkproductenlijn lanceert! Hoog tijd dus om eens een kijkje te nemen in haar winkels of webshop.

People Tree

Als een van de pionieren in fair trade fashion kan People Tree niet in deze lijst ontbreken. Ze maken écht leuke kleding voor alledaags gebruik, van jurken en knitwear tot active wear voor de avontuurlijke reizigers onder ons. De kleding wordt gemaakt uit natuurlijk stoffen, zoals organic cotton. De kleding wordt vervaardigd door lokale communities in ontwikkelingslanden die respectvol behandeld worden en werken in een mensvriendelijke omgeving.

SooZen

Hoewel de webshop heel yoga-gericht is, vindt je bij SooZen ook heel wat leuke alternatieven voor travel gadgets. Zelf liet ik mijn oog al vallen op de travel mug, bamboo tandenborstels en sport-bh’s. De travel mugs hieronder zijn bijvoorbeeld gemaakt uit bamboevezel, wat het tot een uitstekend alternatief maakt voor wegwerpplastic of kartonnen bekers.

Everlane

Nog een merk dat duurzaam produceert met trots is Everlane. Zij verwijzen naar hun missie met radical transparency om het met hun woorden te zeggen. Ze laten je meekijken in de fabrieken en delen hun zoektocht naar de meest ethische, duurzame partijen voor de verwerking van hun kleding. Everlane heeft ook een pagina waarbij ze je laten kiezen hoeveel je betaalt voor een product en ze vertellen er dan bij waar je exact voor betaalt. Zalig toch?

Lush

Je bespaart veel plastic vervuiling als je kiest voor zeep en shampoo in vaste vorm. Lush moet zowat het bekendste merk in deze regio zijn die deze producten aanbiedt. Van zeep- en shampooklompen tot gezichtsverzorging. Je vindt er een heleboel verpakkingsvrije producten.Ze verkopen natuurlijk wel herbruikbare doosjes waar je de klompen in kan bewaren. Zelf heb ik de producten van Lush nog niet geprobeerd, maar ik hoor er zoveel goeds over dat ik ze mee in de lijst wou opnemen. En wie weet, als ik een keer door al mijn producten door ben (free samples for the win :P), ga ik ze zelf ook eens testen voor op reis.

Andere duurzame producten voor reizigers

Organische zonnecrème

Sinds bekend is geraakt dat zonnecrème schadelijk is voor het milieu, en met name voor koraalriffen, zijn er veel badplaatsen die de gewone zonnebrandcrèmes volledig verbieden. De boosdoeners zijn deze twee chemische stoffen: octinoxaat en oxybenzone. Nu, in plaats van zonnebrandcrème volledig te mijden, kan je beter kiezen voor een organische/biologische variant. In dit artikel vind je enkele voorbeelden van zonnecrèmes die beter zijn voor het milieu.

Bamboe producten

Door te kiezen voor bamboe producten kies je ook voor duurzaamheid. Denk maar aan tandenborstels (deze komt met een reisdoosje) en haarborstels uit bamboe.

Hervulbare containers

Kies voor hervulbare flesjes en containers om jouw vloeibare stoffen mee te nemen. Ik ben ook wel fan van water infused met fruit.


Uiteraard wil ik nog veel bijleren over alle duurzame alternatieven die er bestaan voor reizigers. Welke duurzame merken en producten zou jij me aanraden?

Inspiratie voor dit artikel:
DrinkTeaTravel
That’s What She Had

Pin voor later!

duurzaam reizen      duurzaam reizen

Disclaimer: dit artikel bevat enkele affiliate links. Als je deze producten aankoopt, verdien ik hier mogelijk een commissie op (zonder extra kost voor jou). Dit zorgt ervoor dat ik de beste content met je kan blijven delen!

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.