India voor Beginners: 11 bestemmingen voor een onvergetelijke reis

De eerste keer dat je naar India gaat, vergeet je nooit! Zelf was ik toch een beetje bang en mijn eerste indrukken waren niet wat ze vandaag zijn. Gelukkig was ik wel goed voorbereid. Ondertussen heb ik na vijf reizen al 12 staten van de in totaal 29 staten in India bezocht.

Vaak krijg ik dan ook de vraag welke plekken je niet mag missen voor een onvergetelijke reis in India. Natuurlijk houdt iedereen van andere dingen en heeft elk van ons een andere reisstijl. Deze lijst met 11 bestemmingen zijn perfect voor een reis in India voor beginners. En met beginners bedoel ik: jouw eerste keer in India. Je mag nog zoveel gereisd hebben, jouw eerste bezoek aan India zal je vast een gezonde cultuurshock geven.

Deze 11 bestemming in India zijn toeristen gewoon. Je zal er makkelijker jouw weg vinden en kunnen communiceren met de lokale bevolking. Bovendien zijn er heel wat leuke dingen te zien en ontdekken: van historische gebouwen tot waanzinnig lekker eten.

Vliegen we erin?

India-ChilikaLake-RuralVisit-3CMGM

India voor beginners: 11 bestemmingen voor een onvergetelijke reis

Golden Triangle for rich culture

taj-mahal-agra-india

1. Delhi & Agra

Delhi, dat onder andere de Indische hoofdstad New Delhi omvat, is voor de meeste reizigers het startpunt van een rondreis in India. Da’s best logisch, als je weet dat Delhi Indira Ghandi International Airport samen met de luchthaven van Mumbai bij de grootste luchthavens in de wereld behoren op basis van het aantal reizigers dat jaarlijks passeert. In Delhi kan je heel wat historische plekken bezoeken, zoals het Red Fort, het drukke Chandni Chowk, de monumentale India Gate, het statige Connaught Place en het gezellige Khan Market.

Vliegen op of via Delhi kan problemen veroorzaken tijdens het mistseizoen van december tot en met februari. Vluchten zijn dan vaak vertraagd of worden geannuleerd. Verder is het leuk om te weten dat je tussen de terminals een gratis shuttlebus kan gebruiken.

Vanuit Delhi kan je een dagtrip maken naar Agra. Wij zijn met een persoonlijke chauffeur gegaan, maar je kan ook de bus of de trein nemen. In Agra bezoek je natuurlijk de Taj Mahal maar ook het mooie Agra Fort.

Voor meer tips in Delhi & Agra kan je dit artikel lezen. 

Mehrangarh-jodhpur-rajasthan-blue-city

2. Jodhpur

Jodhpur, ook wel bekend als the Blue City, is de eerste stad die ik bezocht in de staat Rajasthan. Hiervoor namen we de nachttrein vanuit Delhi. Jodhpur vond ik zelf relatief rustig, zeker na het rumoerige en drukke Delhi. Er zijn niet zoveel Ola’s en Ubers hier, maar als je geluk hebt, vind je er een. De rijke geschiedenis van Rajasthan ontdek je in het Mehrangarh Fort dat ook wel bekend staat als het Petra van Rajasthan omdat het volledig in een rots lijkt te zijn gehouwen en gebouwd is. Het oude centrum is ook een bezoek waard om de sfeer op te snuiven.

Voor meer tips in Jodhpur lees je dit artikel

Jaipur-rajasthan-jal-mahal

3. Jaipur

Met de trein van Jodhpur naar Jaipur was weer een hele aanpassing. Zodra je naar de uitgang van het station loopt is het een mierennest aan treinreizigers en verkeer dat mensen komt afzetten en ophalen. Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan en kan je dus zeker meenemen in jouw eerste reis naar India. De stad, ook wel de Pink City genoemd, heeft veel te bieden voor toeristen. Er is het beroemde Hawant Mahal met zijn 365 ramen, het Jal Mahal paleis in het midden van een meer, en natuurlijk Amer Fort dat een thuis is voor honderden apen. Een leuke activiteit voor ’s avonds is Choki Dhani, een artificieel dorpje dat mooi verlicht wordt.

Lees al mijn ontdekkingen in Jaipur hier

4. Udaipur

Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar er is me altijd verteld dat het een supermooie plek is. Udaipur, ook wel de City of Lakes, in Rajasthan staat bekend als een van de meest romantische plekken in India en wordt dan ook vaak gekozen voor destination weddings. Daar heeft het Picholameer vast iets mee te maken! Het zou een rustigere stad zijn in vergelijken met de voorgaande steden. Je kan er een boottocht maken op het meer, paleizen bezoeken en romantische wandelingen maken. Ik kan niet wachten om er een keer heen te gaan!

The Tropical South

backwaters-kerala-kollam

5. Kerala

Ik vond Kerala echt ge-wel-dig! Het is heerlijk tropisch en net wat losser dan het Noorden. Maar ook weer niet zo losbandig als Goa natuurlijk. Wij vlogen op Trivandrum, bezochten de backwaters van Kollam op een houseboat en vervolgens de hill station Munnar waar je mooie uitzichten hebt over de theeplantages. Als je extra tijd hebt, kan je cultuur gaan opsnuiven in Kochi.

Mijn reis in Kerala vind je hier

noord-goa-strand

6. Goa

Goa is eigenlijk officieel geen Indische staat, maar wel een “deelstaat”. Het gebied staat bekend om de waanzinnig mooie stranden en het uitgebreide uitgaansleven. Goa is opgedeeld in Noord-Goa, waar je een gezellige vibe hebt en waar er altijd wel iets te doen is, en Zuid-Goa, waar je de witte zandstranden en tropische resorts vindt. Van de vijf keer dat ik naar India ben geweest, ben ik vier keer naar Goa geweest. Zegt dat genoeg hoe dol ik ben op deze plek? De enige keer dat ik niet ging, was toen ik het trouwfeest van een vriendin bijwoonde.

Goa is een uitstekende plek voor een eerste reis in India. Je kan er acclimatiseren, je reis even onderbreken met een zeer aangename pauze, of er relaxed afsluiten. Jij kiest! Je kan hier gewoon lekker jezelf zijn!

Ontdek hier mijn eerste reis naar Goa

Spiritual & historic sites

7. Hampi

Zelf ben ik er nog niet geweest, maar ik hoorde er al vaak over. Hampi is een dorp in de staat Karnataka dat bekend staat om de historische ruïnes die je er kan bezoeken. Er zijn een 1600 bewaarde ruïnes die behoren tot het UNESCO werelderfgoed. De site is 4100 hectaren groot, dus daar ben je wel even mee zoet. Het ligt wel een beetje uit de weg, maar veel reizigers bezoeken het in combinatie met Goa of andere plekken in het Zuiden van India.

8. Varanasi

Varanasi is zowat de heiligste plaats in India en bestaat al 2700 jaar, wat het tot een van de oudste steden ter wereld maakt. Gelegen op de oevers van de Ganges staat de plek bekend voor het cremeren van overleden Indiërs waarna de assen in de rivier gestrooid worden. In diezelfde rivier, wassen bedevaarders zich met het heilige water.

Hindus geloven dat als ze in Varanasi sterven en gecremeerd worden ze de eeuwigdurende cycles van reïncarnatie kunnen doorbreken swarg kunnen bereiken, de hemelpoorten, waar ze eindelijk rust zullen vinden.

Varanasi bezoeken is niet makkelijk. Iedereen die ik ken die er geweest is (voor een dag of twee), is ziek teruggekomen. Er hangt een bepaalde geur en je ziet vaak families met in doeken gewikkelde lijken langskomen. Een speciale ervaring, maar heel typisch aan de hindoeïstische religie en deze heilige plek.

Big City Life Experience

mumbai-sign-ik-india

9. Mumbai

Ondertussen ben ik al een paar keer in Mumbai geweest. Ook op mijn eentje. Mumbai is heel makkelijk om zelfs alleen te doen, zeker overdag. ’s Avonds zou ik wel op mijn tellen passen. Maar dat doe je immers overal, toch? Mumbai is heel groot en, uiteraard, heel druk. Je kan best extra tijd tellen voor elke verplaatsing. Verder is er heel wat geschiedenis in de stad: het treinstation is mooi, de Gateway of India verwacht de verplichte foto, en het Taj Hotel dat in 2008 slachtoffer was van een reeks aanslagen door een terroristische groep moet je ook gezien hebben. Je kan er ook goed gaan shoppen!

Ik weet niet of dit als een verrassing komt, maar je kan bijzonder lekker gaan eten in Mumbai. Ze hebben echt leuke adresjes en ik heb er natuurlijk een aantal opgelijst via de link hieronder.

Mijn tips en ervaringen in Mumbai

India-Kolkata

10. Kolkata

Eigenlijk vind ik Kolkata (of Calcutta) de beste plek voor een eerste introductie met India. Het is een van de grootste en belangrijkste steden in India, maar het is meer “te doen”, snap je? Er zijn nog veel Britse invloeden in de stad, en dat merk je al aan de taxi’s vanaf de luchthaven/het station. Je kan er makkelijk op ontdekking gaan en er zijn een heleboel dingen te doen: zoals de bloemenmarkt ontdekken, op Park Street rondstruinen, een wandeling maken langs de rivier met zicht op de verlichte Howrah Bridge, shoppen in een van de vele shopping malls en natuurlijk ook lekker gaan eten.

Klik hier voor een lijst met leuke activiteiten in Kolkata

11. Bangalore

Ik ben ondertussen al twee keer in Bangalore geweest: een keer voor een conferentie en toen heb ik niets gezien, en een tweede keer met mijn vriend en toen ben ik wel uitgebreid op verkenning geweest. Bangalore is een echte stad-stad. Het de IT-hub van India en bedrijven als Ola (de Uber van India) en Flipkart (de Indische Amazon) zijn hier gevestigd. Dat wil dus ook zeggen dat de voornaamste activiteiten hier zijn: shoppen in de vele malls, lekker uit eten gaan en feesten. Voor de echte cultuur moet je net buiten Bangalore zijn: wij bezochten Grover’s Vineyard wat een korte dagtrip is in de richting van Nandi Hills. Maar je kan ook een trip naar de historische stad Mysore maken, waarbij een overnachting (als je geen auto of driver huurt) wel het overwegen waard is.

Welke plekken spreken jou het meeste aan?


Pin voor later!

            

2 reacties op ‘India voor Beginners: 11 bestemmingen voor een onvergetelijke reis

Thoughts?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.