Waar eten & drinken in Marrakesh: voor elk wat wils

Marrakesh mag dan wel in het hart van Marokko liggen, maar de keuken is er een van de wereld. Ik kan niet zeggen dat ik niet gewaarschuwd was: Marrakesh is een paradijs voor foodies hadden ze mij gezegd. Van spotgoedkoop tot overheerlijke luxe: je vindt het er allemaal. Wat het nog dat tikkeltje extra maakt, is dat je vaker wel dan niet op een rooftop belandt om al dat lekkers tot je te nemen.

 

Nu mag ik een kieskeurige eter zijn, als het goed is zeg ik het ook. En het eten was ver boven verwachting! Om het je makkelijk te maken dit artikel als referentie te gebruiken, heb ik mijn tips opgedeeld per dagdeel. Ik som voornamelijk de adresjes op die ik zelf heb getest en goedgekeurd, maar rond af met nog wat extra adresjes die ik via locals heb doorgekregen en je niet wil onthouden.

 

 

Lunch >

 

Snacks & Drinks >

 

Diner >

Lunch in Marrakesh

Wil je snel iets kleins, lekkers, budgetvriendelijk om je honger te stillen na een ochtend ronddwalen in de binnenstad? Dan heb ik hét adresje voor jou! Café Guerab zal je nooit vinden als je er niet naar op zoek bent. Dat maakt me extra dankbaar dat deze hidden gem me werd aangeraden! Verdoken in de kleine straatjes naast het Jemaa El Fna plein zal het zeker helpen om je Google Maps even aan te zetten om dit plekje te vinden. Ga zeker helemaal tot boven aan de rooftop, waar je een mooi uitzicht hebt over de medina. En bestel een van hun overheerlijke en zeer betaalbare sandwiches.

 

Toch liever lunchen met een direct uitzicht op het Jemaa El Fna plein, zodat je de kraampjes, aapjes en slangenbezweerders van bovenaf kan bekijken? Dan zijn Café de la Poste en Zeitoun ook aanraders. De eerste werd me aanbevolen door de eigenaar van onze Riadh, het tweede hebben we zelf getest. Heerlijk versgeperst fruitsap.

Bron: thevelvetrunway.com

Snacks & drinks

Voor de koffieliefhebbers is er meer keuze dan ik eerst had verwacht! Hoewel ik bakken (of moet ik zeggen: kannen) muntthee heb genuttigd tijdens mijn verblijf in de meest toeristische stad van Marokko, toch kan ik niet zonder mijn koffie-injecties van tijd tot tijd. Tijdens je wandeling in de souks kan je je in een zeteltje nestelen op het terras van Atay. Maar ook Dar Cherifa biedt een mooie setting voor een leessessie en een verse kop koffie.

 

Cocktails kosten in Marrakesh bijna evenveel als in België, zeker als je ze op een rooftop wil sippen. Niet abnormaal, denk ik dan, als je alcohol wil bestellen in een land waar het voornaamste geloof tegen dit soort geestverruimende middelen is. Wil je toch graag een mojito (zoals ik) of een fris biertje als verfrissing in een aangename setting, dan kan ik Kabana Rooftop heel erg aanbevelen, vooral bij zonsondergang. En vraag ineens wat truffelfrietjes als je dan toch bezig bent. Mijn mond loopt al vol als ik eraan terug denk! Kabana zit altijd vol, dus als je er ook wil dineren (wat wij ook hebben gedaan), dan kan je best ruim op voorhand reserveren (wij hadden enkel nog plaats binnen).

 

Hetzelfde geldt voor het populaire Dar Dar, ruim op voorhand reserveren is de boodschap. Wij probeerden vier dagen lang, zonder succes. Uiteindelijk hebben we er onder de rooftop een heerlijke cocktail gedronken omdat de rooftop ook in de namiddag volledig vol zat.

Bron: marrakech-riads.com/
Bron: kabana-marrakech.com

Diner in marrakesh

’s Avonds mag het van mij al eens wat fancier zijn. Als je het gevoel van 1000 en 1 nacht wil ervaren, dan stuur ik je naar Azar. Dit libanees-marokkaans fusion restaurent geeft je het gevoel op de set van een sensueel arabische film te zijn beland. Beeld je in: veel rood en glanzend metaal en zwoele, oosters getinte muziek. Wij kozen voor een vast menu met een shared platter van allerlei tapas en tajine van kefta.

 

 

Als je mij kent, dan weet je dat de Indische keuken altijd eens lokaal getest moet worden. Op het dak van het Les Jardins de Koutoubia hotel kan je tafelen in het Les Jardins de Bala restaurant. Als niet-gast van het hotel, begeleidt een oude man in een “traditionele” outfit je langs het openlucht zwembad in de patio naar de juiste lift om tot op een van de rooftops te komen, nl. die waar wij ons tafeltje hadden gereserveerd. Bij het licht van de volle maan verheerlijkten we ons aan verschillende curries, waarvan de Kip Madras veruit het lekkerste was.

 

In beide restaurants bestelden we uit nieuwsgierigheid lokale witte en rode wijn. Deze waren makkelijk te drinken, maar connoisseurs kiezen misschien toch liever voor een geïmporteerde Franse fles.

Niet geweest, maar aanbevolen door locals

 

Ontdek welke bezienswaardigheden in Marrakesh je zeker niet mag missen.

 

Gepubliceerd op 3/3/24  |  Laatste update op 24/2/24

Scroll naar boven