over claudia & claudia goes abroad

Hey, ik ben claudia

en dit is mijn verhaal

Mijn ultieme doel was vrijheid. Ik richtte mijn hele leven hierop in, maar in 2019 werd dat bruut van me afgenomen. 

Dit is mijn verhaal: van dromen van vrijheid naar leven in vrijheid.

 

Ik herinner het me nog goed, dat eerste moment waarop ik besefte dat er iets niet klopte. 

 

Het was nochtans een doodnormale doordeweekse dag. Zonnig, dat ook. Ik had net naast het raam staan bellen, ondertussen genietend van het uitzicht. Toen het gesprek afgelopen was, zag ik dat de hand waarmee ik mijn telefoon had vastgehouden vuurrood was. 

 

Vuurrood, alsof ik me net had verbrand. Daarnaast kwam er een onhoudbare jeuk op die maar niet overging, hoe hard ik ook krabde. 

Het bleek geen alleenstaand geval te zijn. Telkens wanneer ik in contact was geweest met UV-licht, voelde ik gelijkaardige symptomen. Roodheid, gekmakende jeuk, een brandend gevoel, opzwellen… Het werd zo erg dat ik mezelf schaamde om buiten te komen door hoe ik eruitzag.

 

De diagnose was dan ook keihard: ik had een zeldzame aandoening die solaire urticaria (SU) heet. En dat betekent zoveel als dat ik een intolerantie had ontwikkeld voor UV-licht.

 

De periode vlak na die diagnose was gruwelijk zwaar, want het besef daagde dat de SU nooit meer zou weggaan. Het zorgde ervoor dat ik alles in twijfel trok: van de persoon die ik was tot waarom ik bepaalde dingen deed of nog zou doen en zelfs de bestaansreden van mijn bedrijf. 

India | Claudia Goes Abroad

Tot dan toe was ik namelijk een echte globetrotter. Van India naar New York, ik had al veel gezien en wilde nog zoveel meer zien. Al die avonturen deelde ik met de wereld op mijn reisblog, claudiagoesabroad.com. Maar door die solaire urticaria kon ik reizen op mijn buik schrijven. Dus wat voor zin had het nog om een reisblog bij te houden als ik geen nieuwe verhalen meer te vertellen had? En sterker nog: wie was ík nog als ik niet meer op reis kon gaan?

 

 

Bovendien was ik in 2019 mijn ander bedrijf, Say it with words, gestart om op termijn de ultieme vrijheid mogelijk te maken. Ik wilde kunnen werken van waar ik wil en hoeveel ik wil. Nu vroeg ik me af: waarom stop ik zoveel tijd in Say it with words als ik mijn oorspronkelijke doel niet meer kan behalen? What’s the point anymore?

Maar toch stopte ik niet met Say it with words. Ik voelde me namelijk best geïsoleerd omdat ik altijd binnen zat, uit de zon. En mijn bedrijfje had me zoveel nieuwe connecties opgeleverd die ik bang was om te verliezen als ik zou stoppen. Het was mijn levenslijn met de buitenwereld. Daarnaast liep het bedrijf te goed om zomaar stop te zetten. Terwijl ik in de knoop zat met mezelf bleef Say it with words groeien, wat mij ook weer zin gaf om er toch mee verder te gaan. 

 

Toch voelde ik nog steeds een energetische blokkade die me tegenhield om all-in te gaan. In november 2022 ontdekte ik wat de oorzaak was, dankzij Human Design. Ik ben een Projector, wat betekent dat ik fysiek niet gemaakt ben voor werkweken van in totaal 60 à 80 uur – terwijl dit tot dan toe eerder de regel dan de uitzondering was voor mij. 

 

Sindsdien heb ik me enorm in het systeem verdiept en geëxperimenteerd met wat voor mij zou werken. Het was eye-opening! Ik heb geleerd over allerlei systemen waar anderen antwoorden vonden (zoals het enneagram en numerologie) en de labels die op me geplakt worden (zoals hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en perfectionisme). Human Design bracht alles samen voor mij.

 

Het resultaat van al die experimenten is dat ik nu 50% minder uren werk door enorm te versimpelen. Daarnaast heb ik ook geaccepteerd dat ik graag 7 dagen per week werk. Ik stop echt graag tijd en energie in dingen die ik leuk vind. 

 

Hoe ik mijn bedrijf heb ingericht om dat mogelijk te maken, in combinatie met alle andere dingen die ik daarnaast nog doe, werkt nu uitstekend voor mij.

 

En weet je wat ook een leuk gevolg is: door de verminderde stress en mijn jarenlange experimenten met hoe ik mijn SU-reacties kan beperken, gaat het ook hier veel beter. Ik kan meer tijd in de zon doorbrengen en ga weer reizen!

Claudia Goes Abroad

De voorbije 10 jaar heb ik heel veel geleerd over hoe onze beliefs en omgeving ons klein kunnen houden en hoe zware tegenvallers in het leven je kunnen doen twijfelen over alles wat je ooit als waarheid had beschouwd. Maar jij bent de enige die je leven kan vormgeven om te passen bij wie jij bent en wat jij wil. Vrijheid begint bij jou.

 

Vrijheid is een van mijn belangrijkste waarden in het leven. Met Claudia Goes Abroad wil ik vrouwen inspireren om hun eigen vorm van vrijheid te creëren. Er zit zoveel meer in jou dan je op dit moment laat zien. Misschien besef je het zelf nog niet eens. Reizen heeft voor mij zoveel deuren geopend en zoveel inzichten gebracht. 

 

Ik kijk ernaar uit jou te inspireren om jouw vorm van vrijheid te creëren!

Scroll naar boven