11 adresjes in Mexico om je vingers bij af te likken

Ik denk dat ik in Mexico elke dag wel nachos met guacamole heb gegeten. Het is een standaard aperitief hapje eigenlijk. Eigenlijk ben ik nooit zo zot van nachos geweest. Ik ben ooit een keer erg ziek geweest van Doritos met vervallen dipsaus en heb een trauma overgehouden aan driehoekige chips.

 

Maar zoals wel vaker het geval is, maken de natives de lokale gerechten nog steeds het beste. Al het Mexicaanse eten was superlekker in Mexico! Soms had ik natuurlijk wel eens behoefte aan wat anders. Een sappige steak, een heerlijke pasta, pittig Aziatisch…

 

Ik heb een lijstje samengesteld met een heleboel adresjes waar er altijd wel iets iets om je vingers bij af te likken en je ogen bij uit te kijken. Zoek niet verder! Er is voor elk wat wils.

 

 

 

11 adresjes in Mexico om je vingers bij af te likken

Mandarina, Mexico | Claudia Goes Abroad
Bron: Wild Terrains

Mandarina, Isla Holbox

 

Dineren op het strand. Live muziek gemixt met de golven van de zee. Heerlijk eten in een gezellige sfeer. Wat meer kan je nog willen? Het restaurant maakt deel uit van het hotel Casa las Tortugas.

 

Meer bekijken >

El Atrio del Mayab, Valladolid

 

Voor de typische gerechten van Yucatan kan je hier terecht. Poc chuc (met varkenvlees), sopa de lima (met citrus), ceviche (salades met vis)… Je vindt het hier in opperbeste kwaliteit. Vraag om een tafeltje achterin op het binnenpleintje.

 

Meer bekijken >

Mexcio | El Atrio del Mayab | Claudia Goes Abroad
Bron: Tripadvisor
Mexico, Mercado 60, Merida | Claudia Goes Abroad
Bron: Tripadvisor

Mercado 60, Merida

 

Tijdens een avondwandeling ontdekten we de food market Mercado 60, ongeveer halverwege tussen Parque de Santa Lucia en Parque de Santa Ana. Drukbezocht, gezellige sfeer. Kies wat je wil!

 

Meer bekijken >

Del Cielo, Tulum

 

Het stond op verschillende plaatsen aangegeven als het beste ontbijt van Tulum en het mocht er zeker zijn! Een uitgebreid en gezond menu. Heerlijke, versgemalen koffies in mokken die menen dat het drankje made in heaven is. En dat in een hipster sfeertje. Ik vond het alvast geweldig!

 

Meer bekijken >

Del Cielo, Tulum, Mexico | Claudia Goes Abroad
Colibri, Isla Holbox, Mexico | Claudia Goes Abroad

Colibri, Isla Holbox

 

In een land als Mexico heb je al eens zin in een sapje of heerlijk tropisch fruit. Bij Colibri kan je een enorme juice bestellen met leuke combinaties in een kleurrijk decor. De pasta carbonara was er eigenlijk ook heel lekker.

 

Meer bekijken >

Bovinos, Playa del Carmen

 

Ik had geen idee dat zoiets bestond, maar blijkbaar is het superpopulair in Brazilië: all you can eat meat restaurants! Je krijgt een kaartje met een groene kleur (more meat please!) en aan de andere rood (even genoeg, dank u). Bij Bovinos bieden voorbeeldige service en een uitstekende wijnkaart.

 

Meer bekijken >

Bovinos, Playa del Carmen, Mexico | Claudia Goes Abroad

Bron: Everything Playa del Carmen

Chez Céline, Playa del Carmen, Mexico | Claudia Goes Abroad

Chez Céline, Playa del Carmen

 

Nog een leuk ontbijtadresje vind je op de hoofdstraat van Playa del Carmen. Thema is Parijse bakkerij. Er is een toonbank vol verse gebakjes en eclairs. De koffiekoeken zijn vers, de stokbroden wel afgebakken. Leuke menuutjes, goede koffie, vriendelijk personeel. Je moet soms wel even wachten op een plekje.

 

Meer bekijken >

La Chaya Maya, Merida

 

Het meest populaire restaurant van Merida. Hier serveert men typische Maya maaltijden in een spartaans decor met hoog cafetaria-gehalte. Jouw tortillas worden ter plekke door Maya dames gemaakt.

 

Meer bekijken >

La Chaya Maya, Merida, Mexico | Claudia Goes Abroad

Bron: La Chaya Maya Tortilleras

Marganzo, Campeche, Mexico | Claudia Goes Abroad

Bron: The London Foodie

Marganzo, Campeche

 

Voor een leuke afsluiter na de sound & audio show van Campeche, ga je naar Marganzo. Lekker eten in een mooi decor, maar het personeel laat wat te wensen over.

 

Meer bekijken >

Mezzanine, Tulum

 

Voor super lekkere thaïse keuken met geweldig uitzicht over de Caribische Zee ga je naar Mezzanine. Wij gingen bij zonsondergang en hebben ervan genoten. Mooi decor met professioneel personeel. Wel prijzig.

 

 

Meer bekijken >

Bron: Mezzanine Hotel Tulum

Arena Bar & Lounge, Isla Holbox, Mexico | Claudia Goes Abroad

Bron: The Holboxeno

Arena Bar & Lounge, Isla Holbox

 

Een rooftop bar kon uiteraard niet ontbreken op dit lijstje. Op de eerste avond in Holbox vond ik er een met zwembad en uitzicht over het eiland. Supergezellig, goede cocktails en gin & tonics. Ik had wel een vest nodig tegen de frisse wind.

 

Meer bekijken >

Welke adresje spreekt jou het meeste aan? Wat kan jij nog toevoegen? 

 

Originally published on 12/3/18  |  Last updated 31 December 2023

Scroll naar boven