4 HOOGTEPUNTEN VAN EEN BEZOEK AAN BANGALORE

Als je tijdens je India-reis even genoeg hebt van geschiedenis en cultuur en ongerepte regenwouden, dan is jouw volgende stop: Bangalore! Het is een van de 11 beste bestemmingen voor een onvergetelijke reis in India.

 

Bangalore, ook wel Bengaluru genoemd, is het hoofdstad van de staat Karnataka en ligt in het Zuiden van India. De stad heeft zowat het beste klimaat van het land: eerder mild, nooit té warm en nooit té koud. Logisch dus dat de vroegere Britse kolonisten en Indische militairen met hoge rang hier hun pensioen doorbrachten.

 

Ook bekend als Garden City is Bangalore veel groener dan verwacht, maar dat heeft waarschijnlijk ook met het klimaat te maken. Een groene oase is Lalbagh Park, waar ik een uur of twee heb rondgelopen, maar wat niet zo verkoelend was als ik had gehoopt (it’s still India I guess!).

hoogtepunten-bangalore

Bron: Unsplash

Volgens Indische standaard is Bangalore een middelgrote stad. Er wonen zo’n 7 miljoen mensen. Het is ook de IT hub van India, met een uitgebreid start-up gebeuren. Flipkart, Ola, Oyo, Jugnoo… zijn allemaal hier gestart. Maar ook bedrijven als Dell en Google hebben hier hun lokale hoofdzetel.

 

De eerste keer dat ik naar Bangalore kwam, heb ik niets anders gezien dan een winkelcentrum en het convention center waar de summit plaatsvond waarvoor ik was uitgenodigd. De tweede keer ging ik terug met meer tijd en ging ik op verkenning. Deze blogpost gaat over een (lang) weekend in Bangalore en wat je er kan doen, zien, eten en ervaren.

 

Dit overzicht geeft je een idee van alle activiteiten die je kan meemaken tijdens jouw bezoek aan Bangalore.

Shoppen in Bangalore

Rarara, wat was het eerste dat ik deed toen ik aan mijn verkenningstocht begon? Een winkelcentrum bezoeken! Eerlijk: vooral omdat ik honger had na de vlucht. Maar ook: shoppen is een van dé redenen waarom je naar Bangalore komt.

 

UB City Mall lag het dichtste bij onze accommodatie. Het wordt steeds vermeld als de meest luxueuze van alle malls in de stad. Maar overal verspreid vind je enkele van de grootste winkelcentra van het land: Orion, Phoenix, Forum, Bangalore Central… Meestal zijn de kledingmerken die je hier vind ook goedkoper dan in Europa, dus hou zeker wat plek over in je koffer en geniet van de eeuwigdurende solden in India!

 

MG Street is ook een bekende winkelstraat met betaalbare merken. Als je iets zoekt, is de kans groot dat je het hier zal vinden!

 

Eten in Bangalore

Als je in Bangalore bent, ben je in het hart van Zuid-India. En die hebben een geweldig lekkere keuken. Ikzelf ben fan van dosa, uttapam, upma, wada enz. Dit zijn voornamelijk minder spicy gerechtjes die men vaak eet als ontbijt. Maar de South Indian cuisine kan ook je tong in brand zetten!

 

Mavalli Tiffin Room is de meest bekende plek om te ontbijten. Je zit er recht tussen de locals en kan er naar het schijnt heerlijke dosas bestellen. Ik ben er twee keer langs geweest en twee keer was het gesloten… Jammer!

 

Op VV Puram Street is een mekka voor foodies. Het is de enige food street in Bangalore waar je volledig vegetarisch kan eten. Een aanrader om hier eens heerlijk op verkenning te gaan!

 

We zagen ook wat vrienden die nu in Bangalore wonen en werken. We gingen ’s avonds eten in Sidewalk. Het was een zaterdagavond dus het zat er stampvol! We genoten er met zijn vijven van een mix van Westerse en Indische finger foods.

 

Eerlijk, ik denk niet dat je veel verkeerde keuzes kan maken in Bangalore. En als je het even niet meer weet, je vindt er een hele resem aan restaurants met Westerse menus!

nachtleven in bangalore

Bangalore had vroeger een avondklok: om 23u moest alles sluiten. Daar was uiteraard niemand gelukkig mee, dus nu is de limiet verlaat naar 2u. Hotels bijvoorbeeld zijn wel een uitzondering op deze regel.


Er zijn veel bars en clubs waar je een stevig stapje in de wereld kan zetten. Aangezien wij in Bangalore waren om vrienden te bezoeken hebben we onze avonden vooral met hen doorgebracht.

daguitstappen vanuit bangalore

Bangalore is natuurlijk een echte stad. Wil je meer avontuur, natuur of cultuur, dan zijn er wel voldoende daguitstappen mogelijk.

Als je het goed inplant, kan je een van de mooiste zonsopgangen meepikken op Savandurga.

 

Heb je tijd? Overweeg een uitstap naar Nandi Hills. Je kan er gaan hiken en fietsen met mooie uitzichten, paragliden, cultuur opsnuiven, grotten bezoeken, en meer.

 

Ik heb in mijn kwart eeuw al heel wat wijngaarden en -boerderijen bezocht. Bangalore is hét wijncentrum van India, dus kon ik een bezoek aan Grover’s Zampa niet aan mij laten voorbijgaan. Er vind een uitgebreide tasting plaats in de wijnkelder, maar jammer genoeg hebben we de wijngaard zelf niet mogen bezoeken. De vineyard kom je trouwens tegen onderweg naar Nandi Hills. Probeer het anders efficiënt te combineren? 🙂

IMG_3493

Ten slotte kan Mysore niet in deze lijst ontbreken. Het is een van de meest toeristische trekpleisters van het land. De stad, ook wel City of Palaces genoemd, heeft veel cultureel erfgoed in de vorm van historische plekken, monumenten en gebouwen. Je kan er ook terecht voor heel wat lokale producten, zoals wierrook, sandalwood, en zijde. Mysore zou ook een van de beste plekken van India zijn om aan yoga te doen.

 

 

Zo, heb ik je overtuigd dat Bangalore een must-see is tijdens jouw India-reis?

 

Oorspronkelijk gepubliceerd op 4/11/19  |  Laatst geüpdatet op 10/2/24 

Scroll naar boven