Riadh Chocolat, - Marrakesh

riadh chocolat marrakesh

Eigenaars Dominique en Eric kochten jaren geleden een bouwvallig gebouw net buiten de Bab El Ghmat poort van Marrakesh. Als je ’s avonds toekomt in het donker en door die eerste schijnbaar door oorlog geteiterde straat struikelt over de putten in de straat, vraag je je af of de taxichauffeur die het koppel je hebben gestuurd misschien toch niet te vertrouwen was. In het doolhof van straatjes brengt hij je uiteindelijk tot aan een felblauwe deur. Je moet je bukken om erdoorheen te stappen… om uiteindelijk via de authentieke keuken te belanden in een kleurrijke patio vol planten, zithoekjes en een lange eettafel waar de gasten samen kunnen ontbijten. Een prachtige oase na de helse wandeling, die de dag nadien helemaal niet zo erg blijkt te zijn.

De Riadh Chocolat ligt ideaal op een wandeling van 10 minuten van de dichtstbijzijnde poort die je de medina inleidt. Op een kwartiertje sta je al op het centrale Jemaa el Fna plein. Vlakbij het drukke centrum en toch rustig gelegen. Perfect om te ontspannen na een dag waar je de tienduizend stappen moeiteloos overschrijdt.

Vraag Dominique zeker naar de verhalen over het restoreren van het gebouw tot wat het vandaag is, iets wat haar echtgenoot Eric helemaal zelf heeft gedaan met de hulp van lokale werkkrachten. Bovendien zal je merken dat Dominique, de creatieve ziel die ze is, niet kan stoppen met het aankleden van elk hoekje op elke verdieping met allerlei objecten en decoratie die ze bij elkaar heeft gesnuisterd tijdens haar dagelijkse boodschappenrondje in de medina.

Het feit dat elke kamer een eigen thema heeft, is opnieuw een bewijs van de passie voor Marokko van de eigenaars. Wij verbleven in de Babouche kamer, vernoemd naar de schoentjes die een van de wanden van de kamer decoreren. De ruime kamer voldeed volledig aan onze wensen. 

Last but not least: de rooftop is fenomenaal! In oktober was het te koud om er te ontbijten of dineren, maar wel de perfecte plek om te unwinden na een dag op verkenning te gaan. Of moet ik zeggen unwineden, want Dominique biedt je met plezier een glaasje of flesje rosé aan om je downtime compleet te maken.

CGA APPROVED

Kamer: 5/5 – originele inrichting, voldoende ruim, goed bed

Wifi: 2/5 – onvoldoende om te werken, voldoende om social media te checken

Ontbijt: 5/5 – verse eitjes, zelfgemaakt brood en confituur, koffie en muntthee, fruitsap, marokkaanse pannekoeken

Werkplek: 3/5 – geen bureau, maar verschillende zithoekjes in de riadh

Wellness: 3/5 – vraag naar de massages door een lokale masseuse, op reservatie

Bereikbaarheid: 5/5 – belangrijkste activiteiten zijn op wandelafstand of een korte rit met de taxi

riadh chocolat marrakesh

 

Oorspronkelijk gepubliceerd op 24/2/24 | Laatst geüpdatet op 24/2/24

Scroll naar boven