Rijden met een kameel op het strand in India

Ik heb zo hier en daar wel iets met vervoersmiddelen op mijn bucket list staan.

 

Ik vertelde al eerder over mijn rit op een olifant in Thailand (ik wil wel nog even herhalen dat ik destijds niet op de hoogte was dat olifanten in zulke plekken vaak niet goed behandeld worden, dus bedankt voor jouw begrip!).

 

Je kan ook lezen hoe bang ik was om op die jetski te stappen in Zuid-Afrika, maar ik deed het dan toch en het was geweldig!

 

Ik ging een keer paardrijden in het regenwoud van Costa Rica en volbracht de tocht zonder van mijn paard te vallen. Hoera!

 

Verder maakte ik ook een helikoptervlucht over de Grand Canyon mee en is er die keer dat ik in een heteluchtballon meevoer.

 

Maar vandaag vertel ik je over mijn kameelrit op het strand van Puri in India.

India

Eerst een beetje context, want misschien weet je nog niet wat ik eigenlijk in India te zoeken had.

 

Van januari tot april 2016 woonde, studeerde en reisde ik rond in India tijdens mijn internationale studieprogramma met de Antwerp Management School. Ik verbleef in de hoofdstad van Odisha: Bhubaneswar (waar ook het wereldkampioenschap hockey plaatsvond eind 2018 trouwens!).

India

Puri is een bekend kuststadje in dezelfde staat, gelegen op een kleine 100km van de hoofdstad. Vooral bij Indische toeristen is het erg populair, vanwege de bekende Jagannath tempel en omdat er leuke stranden zijn.

De eerste keer dat ik naar Puri ging, was al op de eerste zondag van mijn verblijf in India. De nacht voor mijn kameelrit hadden we stevig de bloemetjes buiten gezet en daarom ging de helft van onze groep al in de namiddag terug naar Bhubaneswar. De andere helft, inclusief mezelf, gingen nog wat op het strand hangen. Ik wist immers niet wanneer ik nog eens de kans zou hebben om terug te komen naar het strand!

India

De zon begon net onder te gaan in zee en ik kon me alleen maar inbeelden hoe mooi dit extraatje de ervaring voor me zou maken… dus natuurlijk stemde ik in voor de kameelrit!

 

Eigenlijk was de ervaring in bepaalde aspecten min of meer hetzelfde als de olifantenrit. Je wordt erg door elkaar geschud! Maar verder was het heel leuk. Het strand, de zonsondergang dat glinsterde op de golven. Heel mooi.

 

Maar aan alle mooie verhaaltjes komt een eind. Ook deze keer. Zodra ik (redelijk gracieus nog eigenlijk) van de kameel klom, probeerde de eigenaar me een enorm bedrag uit mijn zakken te slaan. Wij noemen dat tourist tax. Al een geluk dat er wat Indische klasgenoten bij waren die de prijs toch wat omlaag konden negotiëren. Ja, da’s India hé 🙂

 

Zou jij wel eens met een kameel willen rijden?

Pin dit voor later!

Oorspronkelijk gepubliceerd op 23 september 2019 | Laatst geüpdatet op 10/2/24

Scroll naar boven